Announcement

Collapse
No announcement yet.

Da li postoji kakav program (vjezbanja i prehrane) da dobivam na masi i mršavim?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Da li postoji kakav program (vjezbanja i prehrane) da dobivam na masi i mršavim?

    Poz svima i nadam se da nisam promasio kategoriju...
    e ovako, treniram vec nekoliko mjeseci i pokusavam dobiti na masi i sve je to dobro krenulo, dobio sam nekakvih 7-8 kg u protekla 3-4 mjeseca i za sada sam zadovoljan sa izgledom sto se tice prsa, ramena itd... btw visok sam 180cm i imam 22 godine..

    moje pitanje je u vezi trbusnjaka, da li postoji kakav program (vjezbanja i prehrane) da dobivam na masi ali u isto vrijeme da skidam masno tkivo (tako da sto vise istaknem trbusne)? trudim se jesti 5-6 puta dnevno sto vise UH i proteina itd... pijem whey isto tako, ali me zanima da li ima nesto sto bih trebao posebno izbjegavati tako da mi se ne skuplja nista oko trbuha? kruh? mlijeko il sta ja znam? nadam se da ste me shvatili i unaprijed se ispricavam iskusnijim deckima ako sam ovdje izvalio kakvu glupost!

    da još jedna stvar, vjezbam po onom SAIS programu i za sada mi odgovara ali nema ništa o trbušnim pa ja kao ubacujem neke svoje vjezbe tu i tamo.. tnx!

  • #2
    Re: Trbusni i Masa

    Pa dok radiš na masi ne možeš očekivati topljenje sala na trbuhu. Tj. možeš, ali samo u nekim idealnim uvjetima s laganim kalorijskim suficitom i ako si tek počeo vježbati. Ali to je nešto čime se ne bi trebao zamarati.

    Kvalitetna masa će omogućiti lakše isplivavanje trbušnjaka na definciji. Dakle, treninzi i kvalitetna prehrana, na masi, raspoređuju salo ravnomjerno po tijelu i ne stvara se onaj šlauf tvrdoglavog sala oko trbuha.

    Trbušni će pošteno isplivati tek na definiciji.

    E sad, što od hrane da izbjegavaš... izbjegavaj junk. Kruh je čisto dobar izvor ugljikohidrata, a i mlijeko je skroz OK, pogotovo ako je obrano.

    Što se trbuha tiče, vježbaj ga kao i ostale mišiće. Dakle, na jedan dan u programu. Nekih 5 serija u kojima trbuh dovodiš do otkaza s 10-20 ponavljanja i to je, više manje, to.
    Originally posted by magarac
    pogledajte u dide sliku, silni misici a dole ćevap, haha
    dzaba mu sve

    Comment


    • #3
      Re: Trbusni i Masa

      znači priča da kruh treba izbjegavati jer od njega navodno dobiješ stomak pada u vodu? tako sam čuo negdje... čak sam razmišljao početi kupovati raženi kruh jer je on kao dobar.. ništa ubacit ću onda jedan dan trbušne pa ću vidjeti gdje će me dovesti.! jel moguće sad ako previše radim trbušne da se stomak još više poveća a da se ti trbušni ne vide, zbog tog zida sala koji nije skinut? al ga i ja filozofiram

      Comment


      • #4
        Re: Trbusni i Masa

        Neće ti se ništa dogoditi ako previše radiš trbuh, ali to ti jednostavno nema smisla. Kao da svaki dan radiš npr. prsa.

        Jednog dana, kada se srežeš, ako vidiš da ti trbuh zaostaje, možeš razmišljati o povećanju frekvencije treninga, ali do tad se držiš osnovnih smjernica kao i za sve mišiće.

        Što se kruha tiče, trebalo bi kao jesti onaj koji ima što niži glikemijski indeks, a bijeli ili kukuruzni imaju dosta visoki GI. No s druge strane, kad si u kalorijskom suficitu i kad želiš povećati mišićnu masu, moje je iskustvo da mi je osnovna stvar koju gledam kod namirnice lakoća kojom se ona probavlja. Dakle, radije ću pojesti 100 grama kukuruznog i otići na trening poletan nego 100 grama raženog i otići na trening kao s kamenjem u želucu.

        Osim toga, kod velike količine ugljikohidrata, taj glikemijski indeks prestaje biti neki jako važni faktor. Ti ako jedeš puno ugljića, glukoza u krvi će uvijek biti prisutna. To hoće li fluktuirati 10% gore dolje (ukoliko konzumiraš namirnice visokog GI) ili će biti zabetonirana na istoj vrijednosti (namirnice niskog GI) je praktički skroz nebitno.
        Originally posted by magarac
        pogledajte u dide sliku, silni misici a dole ćevap, haha
        dzaba mu sve

        Comment


        • #5
          Re: Trbusni i Masa

          ok hvala ti puno

          Comment

          Working...
          X