Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pomoc oko treninga doma

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pomoc oko treninga doma

    Pozdrav svima,imam 18 god,177-180 cm i oko 65-70 kg.Složio sam si nekakav trening koji radim 3xtjedno,dakle full body.Mene zanima da li mi je kao početniku bolje raditi split ili 3x full body?Dolje ću napisati trening koji sam složio pa me uputite što valja,što ne i da li moram mijenjati trening?Od opreme imam samo jednu bučicu od 5 kg što znam da će mi u budućnosti biti premalo.U teretanu nemogu iz financijskih razloga pa me zanima da li je ovaj kućni trening učinkovit?

    Btw,evo slike kako trenutno izgledam,više bih išao na definiciju nego na masu,tako da ako ovaj trening moj ne valja bio bih zahvalan kad bi netko složio dobre vježbe,isključivo body weight i to što se može sa tom jednom bučicom.Hvala!!


    NOGE

    Čučanj 3x12
    Iskorak 3x12
    Calf Raise 3x12

    ABS




    BICEPS
    Hammer curl stojeći 3x12
    Hammer curl sjedeći 3x12
    Curl sa okretanjem zgloba stojeći 3x12
    Curl sa okretanjem zgloba sjedeći 3x12

    TRICEPS

    Kick back 3x12
    Dipsovi 3x12
    Uski sklekovi 3x6-8


    CHEST-Jednoručni bench press bučicom 3x12
    Široki,uski i normalni sklekovi 3x12

    RAMENA
    Front raise 3x6-8
    Lateral Raise 3x12

    LEĐA
    Dumbell Single Arm Row 3x12
    Standing Single Arm Row 3x12
    Back Extension 3x12


    TRAPEZ
    Shruq 3x12
    Attached Files

  • #2
    Re: Pomoc oko treninga doma

    Za visinu još ajde,ali 65-70kg?! Pa jel znaš ti koliko je 5kg??? To treniraš mjesecima ako želiš kvalitetno nabiti tu masu. No dobro,ionako nije relevantno za topic jer pitaš za vježbe. Nemoram ti napominjati da je prehrana jednako važna tj.važnija i samo se nadam da nećeš tako i kalorije mjeriti kaoš to mjeriš težinu i visinu; između 2500-4000, nek se se nađe,jel.

    Ugl.full body bi ti bio odličan za početak,3x tjedno,u razmaku svaki ili svaki drugi dan recimo. Ali ove vježbe koje si nabrojao su previše ako se radi u full body-ju. Ako radiš full body znači da ćeš jednu mišićnu skupinu raditi 3x tjedno što znači da će ti bniti dosta ako u jendom treningu odradio 1,max 2 vježbe za veće mišićneskupine i po 1 za manje. Idealno bi bilo po jedna za svaku skupinu. S 5 kg bučicom ćeš teško napredovati tako da ti savjetujem da nađeš neku alternativu. Radi dosta bodyweight vježbi,to će biti dosta za početak. A ove izolacijske izbaci. Za leđa možeš zgibove svi vrsta,tako i za biceps(tipa chinups uski), za prsa sve vrste sklekova,a neki ujedo pogađaju i super triceps. Sa vlastitim tijelom možeš čuda
    TRAIN LIKE IS WATCHING !!!!

    Comment

    Working...
    X