Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pravilna tehnika izvođenja - HOKEJSKI ČUČANJ, HACK ČUČNJEVI

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pravilna tehnika izvođenja - HOKEJSKI ČUČANJ, HACK ČUČNJEVI

    Ne znam hoće li se ova tema spojiti u neku već postojeću, ali unatoč tome što sam vidio da na forumu postoje rasprave o čučnjevima, još nisam zapazio raspravu o ove dvije varijante.

    Zanima me u vezi HACK čučnjeva - detaljan opis pravilne izvedbe, jer nisam siguran (a iz video prikaza se teško razabire) - da li šipka mora biti stalno uz stražnjicu ili je pak odvojena od stražnice, ali ruke moraju ići uz tijelo. Zanima me također postoji li razlika između hack čučnja i običnog čučnja (gdje šipka dolazi iza glave), ako postoji koja je to razlika?

    Druga stvar - HOKEJSKI ČUČANJ. Ova varijanta se čini kao jako dobra vježba za cijelo tijelo, koja bi svojom težinom prevazilazila i mrtvo dizanje i čučnjeve. No, čini se veoma opasno i rizično, pa bi također dobro došlo detaljno objašnjenje o pravilnoj tehnici izvedbe.

    hvala svima !

  • #2
    Re: Pravilna tehnika izvođenja - HOKEJSKI ČUČANJ, HACK ČUČNJEVI

    hokejski čučanj? to je overhead squat ili ??

    ako je.. teška vježba, zahtjeva snagu cijelog tijela, i mobilnost
    guglaj overhead squat, ima dosta videa, pogotovo crossfit, evo jedan:





    hack čučanj, osim na spravi, nisam nikad radio. pored običnog čučnja, prednjeg, i te sprave, nisam osjetio potrebu da radim sa šipkom

    a i na spravi mi se ne sviđa, pogotovo kad stavim malo više kg, jer je na spravi (ne volim sprave ), pa osjećam bol u koljenu i zato ga ne radim više

    evo jedan i za hack sq:


    guglaj malo, čovječe
    The day you started lifting is the day you became forever small. Because you will never be as big as you want to be. Or as you think you are.

    Fak me, right?

    Comment

    Working...
    X