Announcement

Collapse
No announcement yet.

Benč kod kuće

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Benč kod kuće

    Imam kod kuće benč sa jednom rosvajnom šipkom na kojoj su izrađene ripne (šare) - mislim da ne bi klizala u rukama. Imam tegove 2x10kg, 2x5kg, 2x2,5kg. Pored ove šipke za benč imam jednu, mislim da se zove ,,ez šipka'' kao vitičasta zagrada takođe od rosvaja i dvije male šipkice za male tegove, što ljudi koriste za ruke.

    Pošto čitam ovdje tipa forsiraj cijelo tijelo, radi ovu spravu, radi onu - mene interesuje da li ja mogu vježbati sam doma na mome benču ? Vježbam jedno desetak dana i isprva sam radio svaki dan, pa sam onda ovdje pročitao da moram praviti pauze radi mišića i moram voditi računa o ishrani.

    Interesuje me konkretno: da li ja mogu svoje tijelo kod kuće usavršavati samo na osnovu ovoga što imam tj., benča - tj. da ne idem u gradsku teretanu ? Da li se mogu postići nekakvi rezultati ? I ako ne, da li bi trebao nabaviti još neku spravu, koju ?

    Znam da za svaki rezultat treba mnogo rada, truda, znoja i krvi. Ipak, ja ne želim da budem neka mrga - brdo od čovjeka. Volio bih da malo naglasim mišiće na ramenima, grudi (sise) i trbušne - pošto mnoge žene kažu da su takvi muški ,,veoma muževni''. Dakle, ne maštam o nečemu da budem tipa Hulk/Halk. :P

    Svima zahvalan unaprijed, svaka pomoć dobro došla...

    Saša, Doboj.
    Last edited by Aristotel999; 12-08-14, 23:21.

  • #2
    Re: Benč kod kuće

    Naravno da možeš raditi u kućnom aranžmanu, pogotovo kao početnik. U početnoj fazi možeš mjesecima izvoditi mnoge vježbe koje ni ne zahtjevaju utege ali bi ipak obavezno trebao imat barem jednu bučicu sa više ploča da možeš kroz te mjesece dodavat težinu kada to bude potrebno. Što se samog bencha tiče, preporučam sklekove, ali obavezno pravilnim izvođenjem.


    Ovakvo izvođenje sklekova fenomenalno gađa prsa i trebat će ti vremena da uspiješ izgurat 4 x 8 ponavljanja.

    Imaš na Youtube puno vježbi za kućno vježbanje. Upiši home workout i biraj.

    Comment


    • #3
      Re: Benč kod kuće

      Originally posted by Aristotel999 View Post
      Ipak, ja ne želim da budem neka mrga - brdo od čovjeka. Volio bih da malo naglasim mišiće na ramenima, grudi (sise) i trbušne - pošto mnoge žene kažu da su takvi muški ,,veoma muževni''. Dakle, ne maštam o nečemu da budem tipa Hulk/Halk.
      zar postoji opasnost da postaneš mrga-brdo od čovjeka?

      Comment


      • #4
        Re: Benč kod kuće

        Ako ojačaš samo prednje rame i prsa, postoji velika mogućnost da ti se rame spusti (ako još nije).

        Comment

        Working...
        X