Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pravila bodybuilding legendi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pravila bodybuilding legendi

    Bodybuilding iz 1930-ih do ranih 1960-ih godina bio je puno jednostavniji. Kreatin monohidrat bio je još desetljeće daleko, proteinski prah bio je tek u začetku, a military press je još uvijek bio Olimpijski sport. Isto tako, to je bilo vrijeme kada anabolički steroidi nisu bili široko zloupotrebljavani.

    Kako zloupotreba droga nije bila svakodnevna stvar, sportaši su lakše održavali zdravlje što im je omogućavalo ostvarenje fizičkog savršenstva.To je značilo da je prosječan vježbač mogao oponašati rutinu vrhunskih muškaraca poput Reg Parka, Leroy Colberta, Johna Grimeka, Clarence Rossa, Marvina Eidera ili Johna Davisa te okusiti određeni stupanj uspjeha.

    Ovaj tekst bi trebao biti shvaćen kao alarmantni poziv modernoj bodybuilding industriji ( i onima u teretani ) da se vrati osnovnim principima koji su izgradili zdravu tjelesnu građu šampiona i to ne u tako dalekoj prošlosti.

    http://www.building-body.com/pravila...g-legendi.html

  • #2
    Re: Pravila bodybuilding legendi

    ODLIČAN POST! Istina, nekada su kriteriji za Mr. Univerzum bili jako teški (s obzirom da je morala postojati simetrija, razlika između struka i prsnog koša) i niz drugih stvari. Tada je bodybuildyng bio i body i buildyng ! Današnji kriteriji su samo veličina, što više to bolje - kvantiteta na uštrb kvaliteti.
    Doduše, u vrijeme kada su oni vježbali hrana je bila ipak malo bolja. Kruh je bio kruh, mlijeko je bilo mlijeko, jaje jaje, a ne kao danas

    Comment


    • #3
      Re: Pravila bodybuilding legendi

      odlican tekst !
      A fool takes no pleasure in understanding, but only in expressing his opinion.


      If the connection to the facts aren’t made in more subtle ways, you might as well be telling a crackhead that drugs are bad for him and hoping he’ll quit since you’ve told him the truth. People follow feelings, not rational self-interest.


      * SHUT UP AND SQUAT *

      Comment

      Working...
      X