Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

    Gle, ajdmo reći ovako "Been there, done that", sve sam ja te ludosti davno probao na sebi!
    Definicija za državno 1999. god., trening s utezima na tašteu jutro negdje oko 06:00 (nenadjebivo ) s hrpom kofeina, epha., sode bikerbone i ne znam ni sam čega sve, ne znam više koliko dugo, ali minimalno 10 tjedana, forma na natjecanju katastrofa, doslovno me pojelo, a bf ostao viši nego inače, istina i neki drugi parametri su mijenjani, ali neznatno i tako od prvaka države 1998.g. na zadnje ili predzadnje mjesto 1999.g.
    Definicija za državno 2000.god., prije treninga s utezima u jutro samo proteini, sigurno isto 10-tak tjedana, izbačen totalno aerobni, forma bolja, ali negdje 4. ili 5. na državnom, nakon ovog sam prestao s tim ludostima o treningu s utezima na tašte!

    Riječ je o medaljama s europskog i svjetskog, a ne o osvajanju istih prvenstava, primjeri može, ali na pm!
    Za svakog enda kada misliš da si se nednaravno naj..bo s definicijom u odnosu na nekog ekto ili mezo, znaj da nikad nije dosta i da može još duže trajati i da će rezultati biti sve bolji što si duže gladan, jedini recept, nikakvi čarobni IF isl.

    BB se bavim 19 godina, malo teži endo nego si ikada vidio i jedini endo u HR natjecateljskom bb koji se je tolike godine održao jer malo je čistih endo kod nas na natjecanjima, brzo odustano jer su definicije pakao, a i standardi što se tiče Europe u odnosu na USA su dosta veliki. Imao sam priliku vidjeti na koji način endo može imati izvaredno prihvatljivu formu tijekom cijele godine, a to je da preko godinu dana si na strogoj dijeti 100-150 g carbsa dnevno, za katabolizam se ne trebaš bojati jer uz posložene ostale parametne kod enda ga je moguće držati na minimumu uz minimalna ulaganja i vjeruj mi forma je perfektna, ja osobno nisam nikada takvo šta uspio, zadnjih nekliko god. definicije mi traju 20-24 tjedana, ali cijele god. nikad, nedovoljno vrijedan rezultat u odnosu na uloženo, s tim da u ovom opisanom primjeru riječ je o natjecatelju koji je gotovo 2 ili 3 god. bio non stop na dijeti i cije godine je vrhunski izgledao iako je bio teški end, alii nakon toga je "pukao" više se nije natjecao, a ne znam da li je poslije toga uopće bio ikad na dijeti , tako da trebba odmjeriti šta i koliko želiš, s tim da mu na natjecanju forma i nije uvijek bila zadvoljavajuća zbog prevelikog zadržavanja vode!
    Tako kad god misliš da si se namučio s postizanjem neke "zadovoljavajuće" forme znaj da nikada nije dosta, neće ti nikakvi IF-ovi pomoći nego ako hoćeš zadovoljavajuće izgledati treba non stop biti na dijeti. "life is a bitch" kad je riječ o dijeti i endu, jedino ako pređeš na "dark side" i ako imaš jako "dubok" džep, onda si s mnogim stvarima možeš olakšati život, ali samo olakšati, ništa više.
    Nikad se špek ne skida s drastičnim smanjenjem kalorija, to nema smisla jer na taj način drastično non stop usporavaš metabolizam, stvar je jedino u omjeru makronutrijenata, meni je unos kalorija na defu praktično i na početku i na kraju totalno isti, bitna je jedino dužina takve dijete, a ne snižavanje kalorija, takav princip je zastario.

    O zalihama glikogena od oko 500g možemo govoriti jedino možda kod profesionalaca, daleko su manje kod običnih ljud nego si si zamislio, to bi bilo jako lijepo da su tolike, bilo bi nam puno lakše da ne govorim endo-ima, da su toliko abnormalne onda ne bih ja na zadnjem natjecanju nakon 2 tjedna 50-70 g ugljikohidrata i zadnja 3 dana prije natjecanja na praktično nuli (samo oslić cijeli dan) i dijete od 25 tjedana, 2 treninga dnevno, rada u teretani svaki dan od 09:00 do 22:00 i nakon toga trening do 00:00 od perfektne forme i dehidracije od 6 kg u 12 sati u samo 2 sata drastično pogoršao formu zbog unesenih 300 g ugljikohidrata i 1 litre vode (koja je ključna ovdije, nije je trebalo, ali...), da su mi glikogenske rezerve 500 i više grama teško da bi se to dogodilo nakon više nego ispražnjenog glikogena u mišićima, ali nažalost nisu.

    Ako kažeš da ti je IF super onda ok, bitno da si zadovoljan, zanima me kako će se odraziti na duže staze, vjerojatno neće biti nikakvog pomaka, budući si endo i možeš proći s 18 sati gladovanja dnevno, ali vjerojatno ćeš stagnirati, a u bb stagnacija "nije dobra", ja osobno nikada nisam zadovoljan sa svojom formom i stalno nešto mijenjam, eventualno nekada na dan natjecanja sam zadovoljan, ali ono što se pokazalo praktično univerzalno za moju formu, a i formu dr. endomorfa je što duža "ubitačna" dijeta, odnosno ograničen unos energetskih nutrijenata, ali takvo šta treba 'zdurat, nije to baš jednostavno, izgubiti mišićnu masu i nije neki problem, svatko se može i udebljat i popaliti nepotrebno mišiće, bio endo ili ekto ili šta već. Bez obzira na sve predispozicije i endo može zgutati hrpu mišića, uvjerio sam se u to, isto kao što se ekto može uprasiti, umjeće je zadržati max. količinu mišića uz extra low bf. Uvijek kažem da je pravi trener onaj koji uspije izdefinirati enda i nabiti mišića ektu, naravno uz max moguće zadržavanje mišića, a kad mi se ektomorfi "hvale" definicijom to ne smatram nekim pretjerenim uspjehom, trebao se je i on za to pomučiti, ali kud i kamo manje od jednog enda!
    Neće ti IF pomoći tu, on je i "izmišljen" jer je jednostavno očito da bi mogao naići na veći broj pobornika tj. mogao bi im se "prodati" zbog svoje praktičnosti, rijetko se kome da zaj...bavati cijeli dan s hranom, svi bi najrađe da je bb ko nogomet, odeš napraviš trening, pojedeš nešto prije i poslije i to je to, najpraktičnije, samo što to u praksi i nije tako, ne treba dodatno izmišljati, većinom je sve danas već izmišljeno, samo treba upornost i konzistentnost u svom naumu!

    Comment


    • #17
      Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

      Vedran Jakšić je bio natural do svoje 41. godine, mislim da je i neke medalje osvojio natural. Jest da je imao malo kila, kategorija do 70 kg, ali to je nebitno.
      Last edited by kelly; 29-08-12, 14:09.
      pobjednici traže načine a gubitnici razloge

      Comment


      • #18
        Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

        Originally posted by TitanGym_BP View Post
        Gle, ajdmo reći ovako "Been there, done that", sve sam ja te ludosti davno probao na sebi!
        Definicija za državno 1999. god., trening s utezima na tašteu jutro negdje oko 06:00 (nenadjebivo) s hrpom kofeina, epha., sode bikerbone i ne znam ni sam čega sve, ne znam više koliko dugo, ali minimalno 10 tjedana, forma na natjecanju katastrofa, doslovno me pojelo, a bf ostao viši nego inače, istina i neki drugi parametri su mijenjani, ali neznatno i tako od prvaka države 1998.g. na zadnje ili predzadnje mjesto 1999.g.
        Definicija za državno 2000.god., prije treninga s utezima u jutro samo proteini, sigurno isto 10-tak tjedana, izbačen totalno aerobni, forma bolja, ali negdje 4. ili 5. na državnom, nakon ovog sam prestao s tim ludostima o treningu s utezima na tašte!

        Riječ je o medaljama s europskog i svjetskog, a ne o osvajanju istih prvenstava, primjeri može, ali na pm!
        Za svakog enda kada misliš da si se nednaravno naj..bo s definicijom u odnosu na nekog ekto ili mezo, znaj da nikad nije dosta i da može još duže trajati i da će rezultati biti sve bolji što si duže gladan, jedini recept, nikakvi čarobni IF isl.


        BB se bavim 19 godina, malo teži endo nego si ikada vidio i jedini endo u HR natjecateljskom bb koji se je tolike godine održao jer malo je čistih endo kod nas na natjecanjima, brzo odustano jer su definicije pakao, a i standardi što se tiče Europe u odnosu na USA su dosta veliki.


        Da si odmah rekao da si endo,ne bi se ni upustao u diskusiju - suosjecam s tobom.

        Salu na stranu,IF kao takav za mene kao endomorfa je polucio odlicne rezultate.Jos jednom pominjem,nije rijec striktno o IF-u kakav leangains.com zagovara,tj. 18h ne-jedenja, vec je rijec o malo produzenom periodu cekanja do prvog obroka.Kod mene je to cca 14-16h max. - vecina toga otpada na spavanje, te 2-3h prije spavanja i 3-4h poslije spavanja.

        Ti kazes da si probao trening na taste. Ako kazes da ti nije djelovalo, nemam se sto buniti.Kod natjecatelja u fazi spremanja za natjecanje je ipak rijec o nesto drugacijim okolnostima u odnosu na 95% "ostatka" vjezbacke populacije,pa eto, uvazavam tu mogucnost da trening na taste u periodu kada BF ide vrlo nisko nije najucinkovitija opcija, ali kontekst onoga o cemu zelim diskutirati je van tih okvira - realnije, pricam o BF-u od 7-8-9-10% ili sl. koji bi se mogao drzati kroz godinu.Natjecateljska forma i taj BF zadrzati duzi period je i tako gotovo nemoguca misija,pa je svaka,pa i najmanja sitnica bitna za odrzavanje misicne mase.



        Originally posted by TitanGym_BP View Post
        Imao sam priliku vidjeti na koji način endo može imati izvaredno prihvatljivu formu tijekom cijele godine, a to je da preko godinu dana si na strogoj dijeti 100-150 g carbsa dnevno, za katabolizam se ne trebaš bojati jer uz posložene ostale parametne kod enda ga je moguće držati na minimumu uz minimalna ulaganja i vjeruj mi forma je perfektna, ja osobno nisam nikada takvo šta uspio, zadnjih nekliko god. definicije mi traju 20-24 tjedana, ali cijele god. nikad, nedovoljno vrijedan rezultat u odnosu na uloženo, s tim da u ovom opisanom primjeru riječ je o natjecatelju koji je gotovo 2 ili 3 god. bio non stop na dijeti i cije godine je vrhunski izgledao iako je bio teški end, alii nakon toga je "pukao" više se nije natjecao, a ne znam da li je poslije toga uopće bio ikad na dijeti , tako da trebba odmjeriti šta i koliko želiš, s tim da mu na natjecanju forma i nije uvijek bila zadvoljavajuća zbog prevelikog zadržavanja vode!
        Tako kad god misliš da si se namučio s postizanjem neke "zadovoljavajuće" forme znaj da nikada nije dosta, neće ti nikakvi IF-ovi pomoći nego ako hoćeš zadovoljavajuće izgledati treba non stop biti na dijeti. "life is a bitch" kad je riječ o dijeti i endu, jedino ako pređeš na "dark side" i ako imaš jako "dubok" džep, onda si s mnogim stvarima možeš olakšati život, ali samo olakšati, ništa više.
        Nikad se špek ne skida s drastičnim smanjenjem kalorija, to nema smisla jer na taj način drastično non stop usporavaš metabolizam, stvar je jedino u omjeru makronutrijenata, meni je unos kalorija na defu praktično i na početku i na kraju totalno isti, bitna je jedino dužina takve dijete, a ne snižavanje kalorija, takav princip je zastario.
        Takodjer bio tamo i radio to.
        Kazem,probao sam jako puno pristupa dijeti,drzao je ne na 100-150,vec na 50-100gr UH-a, pokusavao ici postupno dolje s kalorijama kroz period od preko mjesec dana,pa zatim probao raditi nagle promjene(3000 na 1500kcal) u par dana i nista od toga nije urodilo zeljenim rezultatima.Metabolizam bi se toliko brzo naviknuo na novo stanje da sam jednostavno ludio. Izgubio bih pola kile sala i onda zastoj. Da bih ponovno pokrenuo gubljenje morao sam raditi ceste pauze od tjedan-dva ne bi li vratio metabolizam u prvobitno stanje,ali to je nazalost vratilo i nesto sala nazad, i tada opet ispocetka. Tri koraka naprijed - dva nazad. Najbolje rezultate sam imao sa UD2.0. Medjutim, izdrzati na 1400kcal dnevno,uz 4full-body treninga tjedno,od kojih su 2 depletion,1 pump i jedan strenght + kardio 4 dana u tjednu i tako duzi period je jako dobar rezultat za ono sto zovemo "overtraining",sto mi se na kraju i desilo.
        Nakon toga sam odlucio probati i IF,jer sam sumljao da ima veze sa IS-om. Odavno sam skuzio da mi npr. ne odgovara standardni PWM koji se svima preporucuje - fast carbs i proteini - jednostavno navucem vodu kao hipohondar nakon toga.
        Povezao sam stvari i odlucio probati ostaviti tjelu vise vremena da spusti inzulin na razine koje bi mi omogucile da ucinkovitije trosim masti. Po svemu tome mi je zvucalo logicno. Probao sam tjedan dana biti na tom principu(14-16h nisa,a zatim 8-10h jedem sve sto stignem,s dva pravila: unos P-a mora biti i dalje ispostovan i kalorijski unos i dalje mora biti nesto ispod maintanance-a) i iznenadio se kada sam u tih tjedan dana izgubio gotovo 1kg(imam i logove prehrane,treninga i svega sto sam radio,zajedno s chartom gubitka tezine),a osjecao sam se super,jer je endo u meni dobio carbse i tih 10h+ sati sitosti su dovoljni da psiholoski aspekt ne pati. Treninzi su bili odlicni,jer sam gotovo svaki dan carb loaded. I iz tog razloga sam odlucio nastaviti tim putem. Sada je dobrih 4mj takve prehrane iza mene.Vidim da nisam postavio sliku trenutnog stanja u prethodnom postu(zaboravio),ali evo je sada:

        DSC_0388.JPGDSC_0389.JPG

        Uslikano danas ujutro.Bez pumpa,na hladno, bez dehidracija,uz sinocnje "punjenje" natrijem iz pizze.
        Nije BF za natjecanje,ali mene zadovoljava iz dva razloga:
        1.ovo stanje mogu drzati neograniceno(tj. 4mj za sada),uz 300gr UH dnevno trenutno.
        2.Uz malo vise discipline i rada(priznajem,trenutno mi treninzi i nisu nesto) ovaj BF lako popravim za bar 1-2% - uz dehidraciju,manipulaciju kalijem i natrijem i sl. privid izrezanosti bi bio bolji za sigurno 30%.


        Originally posted by TitanGym_BP View Post
        O zalihama glikogena od oko 500g možemo govoriti jedino možda kod profesionalaca, daleko su manje kod običnih ljud nego si si zamislio, to bi bilo jako lijepo da su tolike, bilo bi nam puno lakše da ne govorim endo-ima, da su toliko abnormalne onda ne bih ja na zadnjem natjecanju nakon 2 tjedna 50-70 g ugljikohidrata i zadnja 3 dana prije natjecanja na praktično nuli (samo oslić cijeli dan) i dijete od 25 tjedana, 2 treninga dnevno, rada u teretani svaki dan od 09:00 do 22:00 i nakon toga trening do 00:00 od perfektne forme i dehidracije od 6 kg u 12 sati u samo 2 sata drastično pogoršao formu zbog unesenih 300 g ugljikohidrata i 1 litre vode (koja je ključna ovdije, nije je trebalo, ali...), da su mi glikogenske rezerve 500 i više grama teško da bi se to dogodilo nakon više nego ispražnjenog glikogena u mišićima, ali nažalost nisu.
        Nisam htio citirati studije,ali evo citirati Lyle-a McDonalda je valjda ok(iako on direktno citira studije,pa dodje na gotovo isto) :
        "A normal non-carb loaded person may store 300-400 grams of muscle glycogen, another 50 or so of liver glyogen and 10 or so in the bloodstream as free glucose. So let’s say 350-450 grams of carbohydrate as a rough average."
        To bi bilo za prosjecnog pojedinca. S obzirom da vjerovatno i sam znas koliko je potrebno za do kraja isprazniti glikogen, jako je mala vjerovatnost da su ti rezerve glikogena zaista tako male.

        Pretpostavljam da je kod tebe IS bio u pitanju.I sam znas da IS nakon dugotrajne restrikcije UH-a, i u situacijama kada organizam mora u duzem periodu koristiti vecinom masti kao izvor energije, moze drasticno pasti. Upravo je to jedan od obrambenih mehanizama organizma na extremno niske razine dostupne glukoze -> smanjenje IS osjetljivosti je i jedan od nacina na koji fat-burneri ili droge za reparticioniranje rade. U tim situacijama,naglo podizanje razine dostupne glukoze rezultira upravo time -> bloated look.
        S tom kolicinom misica koju nosis okolo , 300g UH-a bi trebao biti maciji kasalj.
        Cak i meni osobno je potrebno puuno vise od 300gr UH-a kada sam prazan da uopce primjetim nekakav odgovor tjela na unesene UH-e.
        Last edited by IgyBoy; 29-08-12, 16:28.
        Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

        Comment


        • #19
          Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

          svaka čast igy..odlični postovi
          Originally posted by darios
          pa trbušnjaci na mršavoj osobi izgledaju savršeno, ja ne izgledam mršavo ali jesam mršav samo se to ne primjeti jel sam širok

          Comment


          • #20
            Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

            Igy daj popravi sliku, ne vidi se.
            pobjednici traže načine a gubitnici razloge

            Comment


            • #21
              Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

              Originally posted by Trace_4 View Post
              svaka čast igy..odlični postovi
              Hvala.

              Originally posted by kelly View Post
              Igy daj popravi sliku, ne vidi se.
              Hvala kelly,nisam niti primjetio da ne stima. nesto poslo po krivu.
              Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

              Comment


              • #22
                Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                Igy, odlicno je ovo, ocito da te ne pere kortizol otkako se sin rodio
                KMG - kilogram mišića godišnje ;/

                Comment


                • #23
                  Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                  Ček ti stvarno tvrdiš da se dugotrajnom dijetom pogorša osjetljivost na inzulin, u to me jednostavno ne može nitko uvjeriti, to je ono ključno kod endomorfa šta mu omogućava poboljšanje osjetljivosti na inzulin, ali to se nikom ne sviđa, a uvjerio sam se bezbroj puta da što je dijeta duža osjtljivost je sve bolja, jednostavno u suprotno me nitko ne može uvjeriti!


                  Nekužim kako si probao mnogo pristupa dijeti ako se bb baviš 3,5 god, pa ako ideš isprobati neki princip nećeš se istog principa držati 3-4 tjedna nego bar 3-4 mjesec, šta možeš zaključiti u 3-4 tjedna, tijelo se ne stigne ni adaptirati, sad ako si kao i većina nas par prvih mjeseci lutao, vjerojatno koje vrijeme si i potrošio na nabacivanje mišića, ne znam kada si u te 3-4 godine onda sve to stigao, stvarno mi nije jasno. Ja u 19 godina aktivnog bavljenja bb i skoro 60 natjecanja mogu reći da još uvijek nisam sve probao i još mi nije sve jasno, a kupujem stručnu literaturu konstantno još od 1996.g. s Amazona i na netu sam još od vremena kada nikom nije ni palo na pamet pogledati nešto vezano za bb na netu, a niti je bilo ikakvih HR foruma ili stranica vezanih za bb tematiku. Prednost toga vremena je što si mogao dobiti dosta kvaltetnih informacija besplatno od vrhunskih trenera tipa Poliquine, ali uz sve to još mogu reći da sve ne kužim, ali eto ti si isprobao hrpu principa i sve ti je jasno, ali po slikama mogu reći da ti praksa malo šteka, najbolja mi je ekipa koja tvrdi sa su endomorfi i kunu se u to, a kasnije se uspostavi da je sve štekalo u nečem dr. od prehrane i treninga. Čini mi se da kod tebe to sve "moguće" isprobavanje je prekratko trajalo da bi mogao nešto zaključiti, prebrzo prebacivanje s jednog principa na dr. ničemu ne služi, " polako se voze božja kola", u tako kratkom vremenu u ovom sportu ne može se ništa postiči, jedino ako te je Bog obdario superijornom genetikomm u suprotnom mauna.

                  Gle, ako se ne baviš natjecateljskim bb nemoj bolje komentirati pražnjenja/punjenja isl. *****rije jer ovo objašnjenje zašto mi se pokvarila forma na natjecanju je na razini malog djeteta, zar misliš da mi nismo svjesni rebound effecta nakon dugog gladovanja i da se 2-3 tjedna prije natjecanja obilno ne napunimo, netko može to napraviti i 1-2 tjedna prije, ja moram 2-3 tjedna, s tim da nisam spomenuo da mi to nije bilo 1. natjecanje u sezoni tako da je 3 tjedna prije bilo obilno punjenje u nekoliko dana tako da o nekom rebaund effectu ugljikohidrata ne možemo pričati ovdje!
                  Promjena od 1-2% u bf-u je jednostavno vizualno nezamjetna, nikada se neopterečujem brojevima, jedino je bitno šta ti sam i drugi vide na tebi, a brojevi su skroz nebitni, gubitak od 1 kg tjedno ne znači puno, koliko puta mi se zna dogoditi da 3-4 tjedna kilaža stagnira i onda u jednom danu padneš 2-3 kg, ne ide baš to kao što piše u knjigama svaki tjedan 0,5 kg, meni je bitno samo ono vizualno, a vage i kalipere ne koristim. Ne kužim zašto si na dijeti morao biti na 1400 kcal, takav unos bi mogao preporučiti jedino ženi od 50-60 kg, nije ni čudo da ti špek nije išao dolje!

                  Stvarno misliš da se u ovih 60-tak god. koliko postoji bb nitko od buildera i znanstvenika nije sjetio isprobati IF princip koji počiva na stilu života starih ratnika, beduina isl. koji su cijeli dan radili/ratovali i onda tek navečer unosili cjelokupnu dnevnu količinu hrane, jasno da su probali, ali princip od 6 i više obroka pokazao se puno bolji za bb pa se i zadržalo tako dugo. Bilo je 70-tih buildera koji su jeli 2-3 puta na dan, ali gle, ovi koji su jeli 5 i više obroka imali su bolje rezultate, bilo je i onih kojima je svaka kcal bila ista i na dijetama im je jedino bio važan kalorijski unos, koji sve dok je bio konstantan mogli su jesti i hamburgere, ali gle i njihov se princip nije pokazao uspješan. I sad u današnje vrijeme kad je fitness marketing na vrhuncu, nađe se neki "komercijalni" znanstvenik s istraživanjima prilagođenim pričama o IF-u i kaže da su nas sve ove godine zaj... da uopće ne trebamo jesti cijeli dan nego samo par sati dnevno i onda se pojave i suplementi samo za IF, kao što imaš danas suplemete samo za keto, samo za atkinsona isl., pa će neko izdati par knjiga o IF-u koje će se dobro prodati, pa će biti majce s natpisom I'M ON IF itd. Dosadili su svima već carb rotation, keto, low calorie diet isl., treba izmisliti neki novi model- IF,palleo, crossfit koji će se bolje prodavati, ali uvijek je u prednosti nešto to je praktičnije.

                  Ako želiš poboljšati IS, a stvarno jesi endo onda jedino što ti može pomoći je abnormalno duga dijeta i velike količine alpha lipoične kiseline 3-5 g dnevno, ako uspiješ nabaviti više kg farmaceutske, onda je to posao , potrajalo je par godina, ali u zadnje vrijeme se zdošlo, ali stvar u tim dozama radi perfektno na osjetljivost, a ne IF-ovi, ključno jue dugotrajno odsustvo carbsa pa ovdje prednost ima i keto dijeta.
                  Ako tebi odgovara IF, nemam ja ništa protiv, glavno da si ti zadovoljan, samo daj, budući da valjda jesi endo onda na IF-u i nećeš imati problema s katabolizmom, ali nećeš niti rasti, možeš jedino stagnirati jer ne rastu mišići samo prije i poslije treninga, nego tijekom regeneracij cijeli dan s tim da ne znaš kada će se to dogoditi pa zato je i cilj tijekom cijelog dana omogućiti dotok hranjivih materija, ako tebi odgovara stagnacija sve ok, ja se inače ne bavim stagnacijom.

                  Comment


                  • #24
                    Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                    Originally posted by TitanGym_BP View Post
                    " polako se voze božja kola", u tako kratkom vremenu u ovom sportu ne može se ništa postiči, jedino ako te je Bog obdario superijornom genetikomm u suprotnom mauna.
                    ako imaš znanje ili nekoga ko posjeduje znanje čuda se mogu napravit u tako kratkom roku, pogledaj samo juniore u hr a i u svijetu... treniraju max 3-4 g a izgledaju bolje nego neki likovi koji treniraju 20g.. a ne bi baš reko da su svi GO
                    Originally posted by darios
                    pa trbušnjaci na mršavoj osobi izgledaju savršeno, ja ne izgledam mršavo ali jesam mršav samo se to ne primjeti jel sam širok

                    Comment


                    • #25
                      Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                      I stvarno misliš da su Lešukov i Skoromnyy takvi od znanja, da, ali na kojem području, i kakve bossove i mecene svaki ima iza sebe za financiranje toga, istina superijornu genetiku imaju, ali ovdje se radi i o 5-ero znamenkastim brojevima
                      Danas što juniori "uzimaju" nekada su uzimali natjecatelji na svjetskim i europskim, kad krenu nabrajat nema kraja...
                      Imaju genetiku istina, dobri su responderi, ali zašto npr. kod nas samo 1 je ove godine išao na europsko, vjerujte nije samo zbog tempiranja forme za državno jer vjerojatno isto će biti s zlaženjem i sljedeće godine na europsko i svjetsko u juniorskoj kat., a kod nas na državnom u vezi toga u juniorskoj kategoriji bi već od sljedeće godine biti neke promjene, samo nadam se da zbog toga neće onda svi pauzirati sljedeće godine državnoo!

                      Comment


                      • #26
                        Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                        Originally posted by TitanGym_BP View Post
                        " polako se voze božja kola", u tako kratkom vremenu u ovom sportu ne može se ništa postiči, jedino ako te je Bog obdario superijornom genetikomm u suprotnom mauna.
                        Takva izjava od nekog poput tebe me totalno iznenadila, uz toliko klijenata i toliko godina iskustva izjaviti da se u kratkom vremenu ne može ništa postići....
                        Znaci ako netko uspije automatski se sve pripisuje genetici a nista krvavom radu, odricanjima i podređenom životu za uspjeh? Bezveze...
                        Čuda se mogu napraviti u kratko vrijeme, pitanje je koliko je tko spreman žrtvovati svoj način života za napraviti čudo...
                        Evo za primjer jedan klijent od Adonija (Vendethe) http://www.building-body.com/forum/a...8&d=1338535939 jel odmah genetičar? Ili je jednostavno momak koji je pišao krv svaki dan da bi prkosio zakonima teorije i pobijedio sve zagovarane teorije u 3 mjeseca?
                        Što je s Markom Barićem? U 2 godine od malog krmka do zvijerine ( DARUVAR 2012 JUNIORI TEŠKA KATEGORIJA 1. MJESTO, DARUVAR 2012 APSOLUTNI JUNIORSKI PRVAK DRŽAVE, BIHAĆ OPEN 2012 JUNIORI +75 KG 1. MJESTO....
                        Dobro on je genetičar ali nebi bilo u redu ni da se sve genetici pripisuje, ali je također i dokaz da vrijeme nije mjerilo uspjeha, vec volja i želja.

                        Originally posted by Trace_4 View Post
                        ako imaš znanje ili nekoga ko posjeduje znanje čuda se mogu napravit u tako kratkom roku, pogledaj samo juniore u hr a i u svijetu... treniraju max 3-4 g a izgledaju bolje nego neki likovi koji treniraju 20g.. a ne bi baš reko da su svi GO
                        +1
                        Last edited by WTF; 29-08-12, 21:03.

                        Comment


                        • #27
                          Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                          naravno da ne mislim, prvi sam gore napisao da bilo tko izgleda nabildan u pravom smislu te riječi je na nečemu, no htio sam istaknut da je sve moguće osim drvene peći i gumenog žaraća natural se može nabildat do neke granice, no držati veliku mišićnu masu sa relativno niskim bf je nemoguća misija

                          a ovo za promjene u juniorskoj kategoriji, nadam se samo da neće bit ko na prvenstvu belgije, kad se iznenada pojavila dopinška komisija i svi natjecatelji se razbježali DD
                          Originally posted by darios
                          pa trbušnjaci na mršavoj osobi izgledaju savršeno, ja ne izgledam mršavo ali jesam mršav samo se to ne primjeti jel sam širok

                          Comment


                          • #28
                            Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                            Znači samo trebaš voljeti i željeti isva su ti vrata otvorena, zanimljivo!

                            Ja sam na genetičarima s vremenom vidio čuda, ali samo na ljudima mezomorfne tjelesne građe, na endomorfima sam vidio koliko brzo mogu nabaciti špeka i mišića, ali bez uloženih značajnih financijskih sredstava nisam vidio da je ektomorf nabacio u kratkom vremenu hrpu mesa niti se endomorf spustio u kratkom vremenu do niskog bf-a uz zadržanu prihvatljivu količinu mišićne mase!
                            Vidio sam i takvo šta, ali uz znanje i duboki novčanik, kod mezomorfa se sve to napravi bez prevelikih ulaganja, recimo da je dovoljno znanje i manje financije da se stvari dovedu koliko toliko do vrhunca, ali ako ti Bog nije dao takvu genetiku za čuda ti treba duboki novčanik i puno znanja, zaobilaznih puteva nema, jedino ako endomorf želi imati što više kg i ektomorf se brzo izdefinirati bez mišićne mase, to može u kratkom vremenu, a ti ako želiš maximalnu količinu mišića i nizak bf, a nemaš za to prirodne predispozicije možeš ti željeti i voljeti koliko hoćeš!

                            Ja sam na 1. natjecanju ko junior bio 3. od 10 natjecatelja natural i ne smratram to čudom, znanja tada nije bilo, financija još manje, jedino upornost i dugotrajna ubitačna dijeta s hrpom zgutanih mišića, vjerojatno sam izgledao puno bolje od većine ovdje, ali ja to ne smatram čudom u kratkom vremenu , to je neka solidna forma za ono vrijeme, a to što nekom tko je na početku normalni tjelesni procesi tijekom treninga, dijete itd. čine se na početku čudima to je dr. stvar, vidio sam čuda od genetike uz daleko manje truda nego sam ja morao uložiti ili netko drugi ovdje da bi i upola od tih genetičara dosegao, ali tako jednostavno stvari stoje u stvarnom životu!

                            Comment


                            • #29
                              Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                              Originally posted by Trace_4 View Post
                              naravno da ne mislim, prvi sam gore napisao da bilo tko izgleda nabildan u pravom smislu te riječi je na nečemu, no htio sam istaknut da je sve moguće osim drvene peći i gumenog žaraća natural se može nabildat do neke granice, no držati veliku mišićnu masu sa relativno niskim bf je nemoguća misija

                              a ovo za promjene u juniorskoj kategoriji, nadam se samo da neće bit ko na prvenstvu belgije, kad se iznenada pojavila dopinška komisija i svi natjecatelji se razbježali DD
                              Ovo u Belgiji ti je bilo iznenada u NABBA federaciji koja je privatna federacija i nikada nema doping kontrole, ali neko se je iz belgijske NABBA-e očito zamjerio nekom iz neke državne agencije pa su im poslali doping kontrolu, budući da NABBA ne može biti službeno priznata federacija u okviru belgijskog olimpijskog odbora niti na razini državnih ministarstava niti nitko ih niti ne može natjerati na DQ, a to što su se natjecatelji splašili to je dr. stvar

                              Comment


                              • #30
                                Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                                Da, ali nisi spominjao financije, vec samo genetiku danu od Boga ... Ocito se ipak moze uz dubok džep, dobrog trenera i jeb-ačku volju, i da, sva vrata su ti onda otvorena, samo trebas proci kroz njih...
                                To je to od mene, LP Borise.

                                Comment

                                Working...
                                X