Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pomozite kako doći do definicije za žene

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pomozite kako doći do definicije za žene

    Nova sam na forumu. Treba mi pomoć oko određivanja treninga. Ovako stvari stoje. Profesionalno sam se bavila plesom 12 god.,tako da mi tijelo ima već neke predispozicije. Nakon pauze od nekoliko godina vratila sam se k treningu u teretani jer nemogu bez discipline. Gornji dio tijela mi je bio mršaviji,a donji jači što je specifično za žene naročito plesačice. Zadnjih 7 mj. sam na treningu 6 dana u tjednu po sat ipo,dva. Uključujući i zagrijavanje i istezanje koje radim između svih grupa vježbi a pogotovo na kraju. O pravilnom disanju znam sve,ali ne i o pravilnom tempu dizanja i spuštanja utega!? Svak priča svoju priču... Pravilno se i odmaram između serija(kraća odmaranja zbog zagrijanosti mišića i lakšeg izgaranja). Dobila sam što sam htjela a to je kompletnu promjenu izgleda gornjeg djela(prsa,ledja,ruke) i noge koje se nisu stanjile al su se izdefinirale. To sam postigla tako da sam stalno kombinirala aerobni i anaerobni trening otprilike 3-3 omjer tjedno. Aerobni dani su za vas možda previše ali meni odgovaraju-60-90 min. Anaerobni dani su mi po klasičnim skupinama mišića po dvije,tri vježbe sa 3-4 serije sa ponavljanjima ovisno o kojim sa mišićima radi,dakle, od 8-20. Više-manje klasično. Najviše problema sam imala sa prehranom koju nisam znala izbalansirati zbog želje za mišićima ali i od straha zbog debljanja. Uglavnom je riječ-jutro-pahuljice,jogurti,omlet,velike količine voća...ručak-onaj koji je na rasporedu doma(jer neživim sama) bez bijelog kruha,a ako mi kruh treba jedem onaj od vlakana...večera-pura,mlijeko,jogurt,čaj...+ međuoroci-sušena brusnica,lješnjak... Sad sam napravila psiho-fizičku pauzu od 15-ak dana. Krečem u 6-o mjesečni trening sa željom da zadrzim sangu čak je i dogradim,ali istopim masti i izdefiniram tijelo. Molila bi nekog za objektivnu pomoć da mi napiše program ili bar što je ispravno za trening i prehranu jer me izluđuje priča o proteinima i ugljikohidratima koji se moraju jest da bi se mišići zadržali a ja imam dojam da se debljam. Kako postiči da mi se sada pri treningu ne istope mišići nego masti,a da mišići dobiju na snazi i izduženosti? P.S. Kod aerobnih treninga pijem l-carnitin i drugo ništa. Bila sam jedno vrijeme u iskušenju da pijem protein tokom dana anaerobnih treninga al sam odustala jer mislim da je glupo da žene to piju da mišići nebi dobili bespotrebnu preveliku širinu,pogotovo jer sam za gornji dio tijela dosta povečala kilaža utega. Takodjer imam pitanje jeli dosta jednom tjedno raditi pojedine skupine mišića? Šta je od ovog točno? :
    Imam 25 god. 180cm visoka. Prije treninga 63kg,sada 67 kg.

  • #2
    Re: Pomozite kako doći do definicije za žene

    oćeš se udat za mene?

    koliko vidim dosta toga znaš o treniranju i to sve stoji, ali kad se radi o prehrani po meni griješiš jer ne uključuješ dovoljno proteina i kvalitetnih masti u svoje prehrambene navike. proteini izgrađuju ali i čuvaju mišićno tkivo. istina je da prilikom dizanja utega i bilo kojeg drugog treninga s otporom, mišićna masa se povećava, naravno ako to potkrijepimo prehranom, prvenstveno bječančevinama, ali ako koristiš opterećenja koja iznose oko 50% tvog maximuma(dakle ako dižeš u benchu 50 kg, radiš s 25) s većim brojem ponavljanja 12-20 (kako za koju vježbu) tada će doći do bolje prokrvljenosti mišića što će ima dati onaj tonizirajući odnosno učvršćeni izgled. suprotno uvriježenom mišljenju što je pogotovo problem kod vas žena, trening s utezima može itekako puno više pomoći u izgradnji lijepog i vitkog, ženstvenog tijela nego klasični kardio trening. naravno ni kardio se ne smije zanemarivat. preporučio bih ti oko 20 minuta nekog oblika kardio vježbanja nakon treninga u teretani, a u dane kad ne ideš u teretanu bar 2x tjedno na prazan trbuh ujutro da otrčiš još jedno 20-ak minuta. s pravilnim odnosom kardia i teretane se postižu zadivljujući rezultati te pravilnom prehranom koja mora uključivati bjelančevine (piletina,puretina,tuna,posni sir-puno bolji izbor prije spavanja nego mlijeko...) i kvalitetne masti (laneno i maslinovo ulje, čak je i kikiriki vrlo dobar izbor a košte 6 kn 400g) te kompleksne ugljikohidrate, ali nemoj pretjerivat što se tiče ove stavke. koliko vidim imaš samo tri obroka, nužno je povećat ih na pet. znam kako to zvuči, pet? sigurno misliš da ćeš se još više udebljat, ali zapravo to nije tako. pravilnim tajmingom metabolizam uvijek ima nešto za prerađivat što ćeš omogućit manjim i češćim obrocima. primjerice ako pojedeš ogroman ručak i čekaš večeru, tijelo će ga jako sporo probavljat jer si ga bombardirala velikom količinom hrane, a uz to još postoji mogućnost da onaj višak koji si previše pojela uskladišti tamo gdje ne bi smjelo, u tvoja bedra trbuh...razumiješ šta hoću reći. još jedna stvar koju moram napomenuti, pij puno vode, minimalno dvije litre jer će ti uz svaki obrok dati još malo veći osjećaj sitosti tako da nećeš morati mislit na slatka zla (toga se moraš definitivno ostavit, dakle kolači su out, ako baš moraš onda pazi da se nagradiš jednim od njih poslije treninga u teretani jer će tvoje mišićne zalihe glikogena biti jako zahvalne na tomu)

    mislim da sam bar malo pomogo, a mislim da će i ostali dati pokoji savjet...
    sretno
    No pain,no gain!

    Comment


    • #3
      Re: Pomozite kako doći do definicije za žene

      Hvala na pomoći!!!
      Zapravo sam to zaboravila napisati jer sam mislila da se podrazumjeva. Pijem oko 3 l tekućine dnevno,šta voda šta šumeći i te gluposti i jedem 5 obroka dnevno al me nisi skužio. Izgleda da znam više nego što mislim da znam i valjda sam na pravom putu, samo su me bunile informacije o proteinima i bjelančevinama. Jedem slatko rijetko,gotovo nikako. Pogotovo kad je faza treniranja. Onaj jedan dan pauze(nedjelja)malo se opustim i to je to. Ma htjela bi samo istopit masti a da neoštetim šta sam napravila do sad. Ovaj trik aerobno na prazan želudac je odličan. Javim se opet ako nešto bude štekalo.
      p.s. O bračnoj ponudi više kad malo razmislim a i neka slika nebi bila na odmet!!!

      Comment


      • #4
        Re: Pomozite kako doći do definicije za žene

        Dobrodosla, agru !
        Konacno jedna cura na forumu.
        Zestoka u svom treningu i naumu, bas kao i ja. A zeljeni rezultati trebali bi se pokazati ubrzo.
        Nisam tražio za život koji mi je dan. Ali mi je dano. Ništa više. I time... Dajem sve od sebe

        Comment

        Working...
        X