Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mountain Man

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mountain Man

    Evo jednog interesantnog clana bb.com foruma i intervju sa njim preveden i preuzet sa www.bodybuilding.com

    http://www.bodybuilding.com/fun/images/ ... elke40.jpg

    Pre 25 godina, covek koji trenira u svojoj garazi i jede ziva jaja ostao bi nepoznat javnosti ukoliko nije bio jedan od vrhunskih takmicara. U proslosti, samo su najbolji amateri i profiji dobijali svoje stranice u bb casopisima. Bodibilding se, medjutim, konstantno menja, isto kao i vidovi komunikacije. Dolazak interneta stvorio je mogucnost da mnoge osobe koje bi ostale anonimusi, postanu javne licnosti.

    Ne tako davno, bb.com dosao je na ideju da otvori tzv. "Myspace fitness sveta" i nazvao ga Bodyspace. U relativno kratkom roku broj clanova Bodyspace-a poceo je da raste eksponencijalno.
    Mnogi njegovi clanovi dobili su priliku da se prikazu kreirajuci svoju stranicu sa slikama i informacijama o sebi.

    Jedan clan se posebno isticao i privukao je paznje mnogih ljudi. Poznat je pod nadimkom Mountain Man, i posle prvog pogleda na slike, jasno je i zasto.

    Prosle nedelje zamolili su me da napravim intervju sa Montain Man-om. U to vreme, ja sam ga poznavao samo pod nadimkom "heyzeus909" (njegov username na bb.com i Bodyspace-u). Prihvatio sam da ga kontaktiram u vezi intervjua. Ocekivao sam coveka koji redovno vezba i koji iza sebe ima par bb takmicenja- tipicnog bodybuildera. Mislio sam da ce se moj posao sastojati od tipicnih sablonskih pitanja tipa sta jede i kako trenira. Kakva greska!

    Odlucio sam da posetim njegov Bodyspace i pogledam zasto je tako popularan. Za manje od 10 sekundi imao sam odgovor. Predlazem i vama da ucinite to isto. Posetite njegov Bodyspace, i pogledajte kako covek jede jaja na njegovom videu (necu da vam kvarim iznenadjenje i kazem vam kako ih jede). Kada ste pogledali profil vratite se na ovaj intervju kako biste saznali malo bolje ko je zapravo taj Mountain Man.

    Q: Koliko dugo treniras i kada si poceo?

    A: Tokom moje poslednje godine u srednjoj skoli. Imao sam samo jedan cas dnevno, i odlucio sam da iskoristim to budeci se rano ujutru i trenirajuci.
    Imao sam samo 136 funti = 61.7 kg i hteo sam da budem veci. Posle treninga bih jeo, otisao u skolu na taj jedan cas, a kada bih se vratio ponovo bih trenirao.
    Nikad pre toga nisam trenirao i nisam imao pojma sta radim. Radio sam isti trening 2x dnevno i tako pet puta nedeljno. Nisam imao pojma da je i misicima potreban odmor.
    Mislio sam da je vise = bolje.

    Ni moje znanje o ishrani nije bilo bolje u to vreme. Jedino sto sam pratio je savet koji sam jednom dobio a koji je glasio: ako hoces da budes veci, jedi ugljene hidrate.
    Ta osoba je bila debela, trebao sam nekog upucenijeg da uzmem za mog mentora.

    Q: Pominjao si da si u jednom trenutku imao cak 60 funti = 27.2 kg viska. Ocigledno je da si promenio tvoje navike u ishrani posto si sada neverovatno suv i kvalitetan. Reci nam o tvojoj ishrani, kako izgleda jedan tvoj tipicni dan?

    A: Tacno je, jednom davno pre 8 godina stao sam na vagu i ona je ocitavala 27.2 kg vise nego sto imam sada. Buduci da sada imam vise misicne mase, bilo je tu podosta masnih naslaga. Takodje, izgledalo je kao da se sav taj visak stacionirao na stomaku. Imao sam i dosta masti po unutrasnjim organima. Upravo zbog ovoga moj stomak je bio i tvrd, za razliku od stomaka sa potkoznim mastima koji je obicno mekan. Izgledao sam kao da sam u XI mesecu trudnoce, sa blizancima.

    Tezinu sam izgubio koristeci ishranu bez ugljenih hidrata. 6 nedelja nisam unosio vise od 20 g UH. Izgubio sam 11 funti = 5kg u prvoj nedelji. Sledece nedelje 7 funti= 3.2 kg itd, sledece jos nesto malo manje itd. Na kraju tih 6 nedelja izgubio sam ukupno 36 funti = 16.3kg. Naravno nije bas sve sto je otislo bila mast, ali uvideo sam koliko je manipulacija sa ugljenim hidratima mocna stvar.

    Danas stvari stoje drugacije i moja ishrana je izbalansiranija posto radim na odrzavanju trenutne tezine. Tu su uvek Ugljeni hidrati koji se duze vare kao sto su zitarice, med, sok od agave, slatki krompir, quinoa, integralni pirinac... Obozavam med. Smatram da mi pomaze da iskontrolisem glad za slatkisima i ostalim junk food-om. Obicno pojedem od 3-6 kasika meda dnevno sa nekim zitaricama.
    Sto se proteina tice volim relativno nemasnu govedinu (ne previse nemasnu), jaja (cela), proteinske praskove, i nekada ubacim pilece grudi. Iskreno u poslednjih par meseci samo sam 5 puta jeo pilece meso.... ja sam uvek za govedinu. Nekako mi je govedina vise anabolicna od piletine.
    Sto se tice masti, volim crnu cokoladu, lesnike prelivene crnom cokoladom, i naravno jaja. Tesko mi je da upotpunim moje potrebe za mastima tako da mi cokolada i jaja dobro dodju. Masti predstavljaju najmanje 20% mog dnevnog kalorijskog unosa, a neretko i 30%. Hteo bih da mi od ukupnih kalorija zasicene masti predstavljaju barem 10% ali ni to mi ne podje za rukom svaki dan.

    Da, rekao sam, unosim oko 24 jaja nedeljno. Samo danas sam pojeo 8 komada. Nedavno sam proveravao holesterol i bio je 158. Crna cokolada sa lesnicima i cela jaja su moj omiljeni obrok pred spavanje.
    Ima i stvari koje ne jedem i koje ne bih nikad jeo. Nikad ne jedem brze ugljene hidrate. Cak ni posle treninga, kada se svi bombarduju sa dekstrozom, ja bih obicno uneo nesto zitarica i meda i onda popio moj proteinski sejk.

    Po meni, ako se osetljivost na insulin odrzava visokom, tako sto se nikada ne konzumiraju prosti ugljeni hidrati, onda uopste nema potrebe za takvim UH ne posle treninga. Malo insulina obavice posao ukoliko je vasa osetljivost na insulin na viskom nivou. Ovo znaci i da je manje verovatno da cete se umastiti, zato sto i skok insulina nije veliki.

    Takodje, pojeo sam samo jedan smrznuti obrok u proteklih 5 meseci. Skoro nikad ne jedem nista sto se prodaje kao gotovo jelo. Ne volim uopste vestacke zasladjivace, ili bilo sta sto je vestacko. Mislim da i zbog toga nemam ceste potrebe za slatkisima, sto se i vidi po mojoj formi.

    Nisam uneo ni jedan gram trans masti ove godine. I verovatno i necu.

    Povrce unosim preko supa ili ga kuvam na pari. Obicno su na meniju sargarepa, paprike, brokoli, crni i beli luk. Samo jednom u zivotu sam jeo salatu, i to je bio i poslednji put.

    Ja licno ne jedem voce, ali nisam protiv toga sto ga vecina jede. Neki ljudi veruju da ce ih voce nekako uciniti debelim. Niko se jos nije ugojio jeduci previse jabuka.


    Q: Da li se tvoja koza skupila odmah posto si izgubio tezinu?

    A: Na srecu jeste. Mozda je to zbog toga sto sam imao vise masti na organima nego potkozne masti... nemam pojma.


    Q: Da li nesto bitno menjas u ishrani kada radis na masi i na definiciji?

    A: Kada radim na definiciji, unos UH je drasticno manji. Prva dva dana, jedini unos UH je ono malo sto ima u mom proteinu, i to je to. Volim da sokiram telo i da ga teram da stalno pogadja sta je sledece.
    Posle prva dva dana blago bih povisio UH, narocito posle treninga. I onda bi ih povecavao, ali za koliko i za koji vremenski period, to zavisi od toga kako se osecam. Ako osecam da sam prepun energije, smanjio bih unos. Ako se osecam slabasno povecao bih unos. Pod slabasno smatram taj osecaj koji mi telo salje kada nesto nije u redu. Kao da osecam da moje telo pocinje da jede tesko steceni misic.

    Realno nema mnogo razlike izmedju moje ishrane kada odrzavam tezinu i rada na masi. Jedino sto bih integralne zitarice zamenio obicnim, koristio bih nesto vise meda, quinoa-e, rize....
    Zbog ovih veoma malih razlika izmedju ishrane na masi i na odrzavanju tezine, uspevam da kada radim na masi nabacim malo, ali samo kvalitetne misicne mase.
    U stvari, moj drasticni pristup definiciji i tanka razlika izmedju mase i odrzavanja, je glavni razlog zbog kojeg uspevam da tokom godine ostanem suv i kvalitetan.


    Q: Treniras u tvojoj garazi, jel to tacno? Reci mi malo o spravama koje imas.

    A: U poslednje vreme treniram iskljucivo u garazi. U stvari tako je vec nekoliko godina. Obozavam je. U njoj smo samo ja, tegovi, prasina, prljavstina, ulje za kola i par nekih starih delova za kola. Zaista ne mogu da zamislim bolje okruzenje za okrsaj sa tegovima.
    Sto se tice sprava, imam jednu Nautilus spravu za triceps / lat pushdown, i za leg curls, i jednu klupu koju podesavam tako da mogu da radim razne vezbe za biceps, rame i grudi.
    Naravno squats i bench press su mi osnovne vezbe koje radim.
    Pored ovih sprava iskoristio sam brojno orudje iz garaze pa tako da radim dips na malim merdevinama. Celicnu konstrukciju na plafonu sam iskoristio u kombinaciji sa gvozdenom stegom, za pullups, chinups i hanging leg raises.
    Nije lako sve osmisliti i improvizovati ali sve sto mogu da uradim u privatnoj teretani mogu i u svojoj garazi.


    Q: Da li si ikada vezbao u privatnoj teretani?

    A: Jesam, bilo je to pre nekih 15 godina ili tako nesto. Po meni sve te teretane su zainteresovane da te nateraju da napravis sa njima dugorocan ugovor, ustvari potajno se nadajuci da te vise nikada nece videti. Teretane koje ti dozvoljavaju da placas clanarinu na mesec dana su vec bolje. One moraju da se pokazu svakog meseca da bi opet dobili tvoje pare. Nazalost, tih teretana je danas vrlo malo.

    U jednoj od takvih teretana sam i vezbao neko vreme. Placao sam mesecnu clanarinu. Ali se ni to nije srecno zavrsilo. Jednog dana gledao sam svoja posla i radio dips, i vidim jednu zenu koja tamo radi da me gleda, priblizava mi se, staje, i pocinje da bulji u mene. Prestao sam sa dips iako jos nisam zavrsio seriju do kraja i sad namerno krenem i ja da buljim u nju. Napokon sam upitao, “Sta?”

    Njen odgovor je bio, “Ne mozes da dolazis ovde i vezbas u farmerkama.”

    Upitao sam je, “Zasto ne? Necu biti ovde dovoljno dugo ni da se oznojim, a zaista nemam vremena da se presvucem.”

    Zastala je par sekundi i rekla, “Paaa... ali to je krsenje bezbednosnih regulativa teretane.”
    Ovo je zaista bilo smesno, ali iskreno, nije me bilo briga. Nisam hteo da pravim nikakav skandal, samo sam izasao i nikada se vise nisam vratio.
    Ionako nije bio moj tip mesta za vezbanje. Bilo je previse sterilno okruzenje da bi me stimulisalo. Mrzeo sam miris te teretane, stvari koje se vrte na TV-u, muzika je bila sranje, zvuk kardio masina, ljudi koji stoje sve vreme i pricaju.... Ako treniram na javnom mestu, filozofija mi je “udjem, treniram, izadjem”. Ne pravim nikakav kontakt ocima ni sa jednom osobom unutra. Ja ne idem u teretanu da pricam ili sklapam nova prijateljstva, ili da se druzim sa ljudima u svlacionici.
    Ja jednostavno ne pripadam tim mestima.

    Q: Kako treniras i koliko cesto?
    A: Treniram 5 puta nedeljno, i nikad vise od 40 minuta po treningu. Ovo je moj raspored:
    Ponedeljak: grudi i ramena (ramena uradim malo blaze)
    Utorak: ledja ili ruke
    Sreda: ledja ili ruke
    Cetvrtak: odmor
    Petak: teski trening za grudi i ramena (tu dodam i jos neku misicnu grupu koju osecam da nisam dobro pogodio tokom prethodnih dana)
    Subota: Noge (ovo je jedini trening gde predjem 40 minuta, ali nikad ne prelazim sat vremena)
    Nedelja: Odmor.
    Trbusnjake, trapez i listove treniram 2-3 puta tokom nedelje.
    Kardio ne radim. Nikada.
    Dobijam dosta pitanja o mojim trbusnjacima. Imam onaj roler za trbusnjake koji sam platio 5 dolara u lokalnom supermarketu. Uradio bih hanging leg raises u superseriji sa rolerom. Ponekad bih ubacio neku drugu vezbu za trbusnjake. U proseku nedeljno potrosim 20-25 minuta na trbusnjake. Trbusnjaci dolaze pravilnom ishranom a ne toliko direktnim treningom.
    Visezglobne vezbe cine bazu mog treninga. Te vezbe uvek radim prve na treningu. Bench press-om uvek pocinjem trening za grudi, chinups-ima krece moj trening za ruke, dok pullups-ima startujem moj trening za ledja. Posle tih vezbi ubacio bi po neku izolacionu vezbu za neku posebnu misicnu grupu.
    Smatram da je ovo pravi nacin treniranja za proporcionalan rast. Vidjao sam mnogo likova cudne gradje, i smatram da su te neravnomernosti u razvitku odredjenih misicnih grupa posledica koriscenja previse izolacionih vezbi.

    Q: Da li vise volis kraci trening visokog intenziteta ili obimniji trening (volume training)? Koliko radis serija i ponavljanja?
    A: Obicno radim svaku misicnu grupu sa po 3-4 vezbe, sa 3-4 serije a ponavljanja drzim u nekom rasponu od 8-12. Takodje, na kraju treninga obicno uradim 1 do 2 serije sa velikim brojem ponavljanja. Uradim pushups za grudi, overhead dumbbell presses za triceps itd...
    Iako se broj vezbi, serija, i ponavljanja ne menja mnogo, izbor vezbi menjam svake nedelje. Na taj nacin misic se ne adaptira na jedan isti trening. Nekad ne promenim vezbe, ali promenim njihov redosled. Kao sto sam i pre pomenuo kad smo govorili o ishrani, volim da drzim telo u stalnoj neizvesnosti sta je sledece sto dolazi.
    Ako osecam da ne napredujem u snazi, sledeci trening za tu misicnu grupu smanjio bih ponavljanja na maksimum 6, i pobrinuo se da onda tu grupu uradim ne vise od jednom nedeljno.

    Q: Imas li neke specificne vezbe koje radis?
    A: Radim pushups sa metalnim navlakama za ruke (stvarcica koja se koristi za sibanje), ali ne verujem da cu dobiti nagradu za originalnost zbog toga. Volim nekad da uradim deadlifts sa jednom nogom. Odmah posle cucnjeva skacem sto vise i sto brze mogu sve dok vise ne mogu da se pokrenem. Nikada me ne biste videli u privatnoj teretani da radim ovo.


    Q: Posto treniras sam, tesko da mozes da radis forsirana ponavljanja i druge napredne tehnike – sta radis da pojacas intenzitet treninga?
    A: Ako ne smanjujem tezine seriju posle serije uradio bih neki drop set, na poslednjoj seriji. Ali ne zaboravi, posto moji treninzi traju oko 40 minuta, to znaci da nemam bas mnogo vremena za oporavak nakon serije i obicno se ne oporavim skroz... sto je po meni u redu. Odmoricu se izmedju treninga a ne izmedju serija.
    Na poslednjoj seriji bilo koje vezbe koju radim obicno uradim drop set. Zavrsio bih regularnu seriju, smanjio tezinu i izbacio nekoliko ponavljanja, zatim bih jos smanjio tezinu i isao dokle mogu sa ponavljanjima.
    Takodje koristim i rest-pause tehniku. Spustio bih tegove kad vidim da ne mogu da izvucem vise ni jedno ponavljanje, sacekao bih par sekundi i onda ponovo probao da uradim par ponavljanja.
    Nikad ne zrtvujem dobru formu, pa cak ni na poslednjem ponavljanju.
    Naravno ne mogu se sve ove tehnike aplicirati na svaku vezbu, ali glavna stvar je dovesti misic do otkaza, sto je po meni najvaznije za rast misica.

    Q: Negativna ponavljanja? Da li ih radis i kako uspevas da ih radis sam?
    A: Kada radim pullups, chinups moram da podignem noge da ne bih dodirivao pod. Kada vise ne mogu da uradim ni jedno ponavljanje, jednostavno spustim noge i odgurnem se gore. Jednostavno bih se odgurnuo i uradio samo se skoncentrisano spustao.
    Radim negativna ponavljanja i sa preacher curls. Posto su mi preacher curls na spravi sa leg lift-om, samo bih uradio leg lift i opet kontrolisano spustao tezinu nazad. Te stvari ne bih mogao da uradim u teretani. 1-0 za moju garazu!!!
    Takodje, u vecini unilateralnih pokreta (kada se koristi samo jedna ruka za seriju pa druga) drugom rukom se pomognem da prodjem koncentricni deo pokreta.

    Q: Hajde sada da predjemo na neke druge teme. Siguran sam da su svi nasi citaoci zainteresovani da saznaju, zbog cega brada? Mala jareca bradica je OK i dosta ljudi je ima, ali po izgledu tvoje brade reklo bi se da je imas vec duze vreme. Zamolio bih te, Mountain Man-e, da nam kazes koja to prica oko tvoje brade?
    A: Prvi put sam pustao dugu bradu kad sam radio u Sumskom Servisu (tada sam bas bio Mountain Man). To je bilo u New Mexico 2002. godine. Tada se 6 meseci nisam brijao. Kada sam prestao da radim taj posao, obrijao sam se i ostavio jarecu bradicu, ali nije mi se svidelo kako mi stoji.
    Nikada vise necu da skracujem bradu. Brada je tu i ostace zauvek.

    Evo malo slika ljudi koji ismejavaju cuvenu bradu Mountain Man-a:

    http://www.bodybuilding.com/fun/images/2007/mmfake2.jpg

    http://www.bodybuilding.com/fun/images/2007/mmfake3.jpg

    Q: Znam da si posle radio kao vatrogasac. Imam prijatelja koji radi kao vatrogasac u LA County. Kaze mi da je tokom leta, kad ima puno posla, gotovo nemoguce naci raspored za trening. Da li si ti uspevao da vezbas? Kako si odrzavao formu?
    A: Dosta smo pesacili i nije mi smetalo. Pesacili bi smo u punoj opremi i imali bismo teret od 35 funti = 16 kg na ledjima dok smo isli uzbrdo. Trebalo je dosta i snage i kardio-vaskularne izdrzljivosti za takav poduhvat.
    Bilo je interesantno videti sta ce me izdati prvo: noge ili pluca. Ovakva aktivnost je po meni mnogo bolja nego trcanje na traci ili voznja stacionarnog bicikla. A na kraju krajeva bilo je i prakticno, nikad ne znas mozda ti bas ta sposobnost dugotrajnog napornog pesacenja spasi zivot jednog dana.
    Imali smo i malo tegova i klupu koju je jedan od ljudi iz tima doneo. Ali nas kapetan je bio malo old-school. Nije hteo da previse vezbamo sa tegovima.
    Mislio je da bi se previse umorili kada bi ubacili jos i tegove u nas rezim, i da bi nas to onemogucilo da najbolje odreagujemo kada je ljudima potrebna nasa pomoc. Pokusao sam da ga ubedim da bi nas tegovi osnazili, ali se nije obazirao na to.

    Q: Vratimo se na tvoju ishranu na kratko. Video sam tvoj video gde jedes jaja.
    A: Taj video sam napravio cisto da bih pokazao da je u redu piti ziva jaja. A ni ukus im nije los. Salmonela me uopste ne plasi. Takodje naljutim se kada procitam da ljudi bacaju zumanca. I zapamtite jos nesto, vi ne jedete cela jaja ako ne jedete i ljusku.

    Q: Da li bodybuilding utice na tvoj drustveni zivot?
    A: Da, definitivno. Poboljsava ga. Nisam pio alkohol od Januara, a izlazim 2-3 puta nedeljno. Najvise volim da odem da slusam neki bend sa prijateljima. Nekada bih i ja uzeo gitaru u ruke i odsvirao nesto kada je u baru otvoren mikrofon. Zaista alkohol mi nije potreban da bih se osmelio da uradim tako nesto. Citam da dosta ljudi koji krenu da se bave ovim sportom se jednostavno povuku ili smanje izlaske drasticno. Ljudi ne zele da izlaze i odgovaraju stalno na pitanja zasto ne piju, zasto rade ovo a ne ono itd... Ali posle nekog vremena vasi prijatelji ce se navici na to.
    Moram da priznam da su mi porodica i prijatelji mnogo pomogli da postignem ono sto sam postigao. Narocito kada su i sami videli rezultate zdravog zivota.

    Q: Da li imas planova da nastupis na nekom od nadolazecih takmicenja?
    A: Hvala ti na komplimentu. Kada bih na osnovu toga mogao da dobijem neku kintu mozda bih i razmislio. Iako to nije nesto sto me privlaci. Ja se takmicim sam sa sobom. Svake nedelje takmicim se sa svojom proslonedeljnom slikom.

    Q: Znaci ti si naturalac do smrti
    A: Zauvek. Cak se protivim koriscenju bilo kakvih lekova, osim ako je bas potrebno da ih koristim. Ma ne bih pojeo nista ni sa vestackim zasladjivacem.

    Q: Gde vidis mountain man-a za 5 godina?
    A: Tek sad shvatam koliko sam postao javna licnost preko Bodyspace-a. Svaki dan neko novi dodje na moj profil i postavi mi neka pitanja. Nemam pojma kako ce se dalje situacija odvijati.
    Ne bi mi smetalo da udjem u posao sa nekom kompanijom suplemenata oko razvitka nekih novih proizvoda. Da budem ambasador sporta na neki nacin. Sada bi mi u stvari najbolje doslo jos malo publiciteta. Ne bi bilo lose ni da me angazuju kao neku vrstu modela. Ma ustvari, otvoren sam za sve.

    http://www.bodybuilding.com/fun/images/2007/mmfake4.jpg

    Q: Za kraj da li imas neki savet za one koji tek sad pocinju sa ovim sportom?
    A: Kada pocnete ovaj sport budite istrajni u njemu. Nemojte da se bavite ovim sportom samo zbog boljeg fizickog izgleda vec ga gledajte i sa strane unapredjenja zdravog zivota. Postavljajte sebi razumne ciljeve, budite istrajni i strpljivi, i najvaznije obrazujte se o temama koje su povezane sa fitnessom i bb.

    Q: Hvala ti za tvoje vreme Mountain Man. Nadam se da ces nastaviti da postavljas svoje slike na bodyspace i da cemo imati prilike da gledamo tvoj napredak.
    A: Hvala tebi. Zeleo bih da se zahvalim svim mojim prijateljima i porodici na njihovoj podrsci. Narocito mojoj supruzi, majci sto su uvek iza mene cak i kada radim neke gluposti.
    "Champions aren't made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside them: a desire, a dream, a vision."

    Apsolutni prvak BiH 2012. i 2013.god. - Licni trener
    https://www.facebook.com/ado.adoni.gosto?ref=hl

    http://www.staying-fit.net/

  • #2
    Re: Mountain Man

    zanimljivo, nema sta...
    ev jos jedna slika
    http://www.bodybuilding.com/fun/images/ ... 7_1280.jpg
    Ne igraj se sa ženskim srcem,jedno je. Igraj se sa sisama, dvije su!

    Comment


    • #3
      Re: Mountain Man

      Čitao sam ovo još prije, tip je dobar.

      pobjednici traže načine a gubitnici razloge

      Comment


      • #4
        Re: Mountain Man

        ****** ne vide mu se ni prsa ni pola trbusnjaka od ove brade
        "Champions aren't made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside them: a desire, a dream, a vision."

        Apsolutni prvak BiH 2012. i 2013.god. - Licni trener
        https://www.facebook.com/ado.adoni.gosto?ref=hl

        http://www.staying-fit.net/

        Comment


        • #5
          Re: Mountain Man

          Tip fura bradu godinama, i sa njom je izgradio i sebe i svoj image, vjerojatno očekuje da mu netko ponudi veliku lovu da obrije bradu, jer kao "nikad je ne bi obrijao".
          Sve se danas vrti oko love, ne vjerujem da mu ta brada nije prisjela...

          pobjednici traže načine a gubitnici razloge

          Comment


          • #6
            Re: Mountain Man

            Dobar je,a ziher sam da ga voli i sam Osama bin-Laden

            Comment


            • #7
              Re: Mountain Man

              Jbt super izgleda lik i brada mu je odlična hahaha
              You laugh because I'm different...I pity you beacuse you're all the same!

              Comment

              Working...
              X