Announcement

Collapse
No announcement yet.

Obješena koža kod značajnijeg mršavljenja

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Obješena koža kod značajnijeg mršavljenja

    Ako tema nije u dobrom podforumu, ili ako postoji ista neka admini reagiraju. (tražio sam po forumu nema ovakve teme bar ne sa upitima u tražilici koje sam stavio)

    Dakle nabavio sam program prehrane i treninga sa ciljem definicije. Već sam skinio 7kg u zadnjih mjesec dana (izbacio vodu i nešto sitno sala iztopio), cilj je još 15-20kg do 6-7-8mj. ovisi kako bude išlo (sa (111)105-85). Idem polako jer neželim totalni katabolizam, cca 1kg po tjednu. Uglavnom program i to je nebitno ovdje u temi je naglasak na problem viška kože koji ostaje nakon značajnijeg topljenja masnih naslaga. Već sam vidio par tema forumaša koji su skinuli preko 30 kila kroz neko vrijeme i danas izgledaju odlično ,mišići, trbušni sve je tu. Samo nitko nije spomenio ovaj problem i kako ga je riješavao i da li ga je imao potrebe riješavati. Volio bih čuti iskustva vaša ili što ste vidjeli/čuli u situacijama kada se odrađuje ovako rigorozna definicija, tj. potpuna transformacija.

    Za početak iskustvo jednog mog kolege koji je smršavio oko 40kg u godinu dana. Radio je samo lagane cardio treninge i sredio prehranu, na masi nije radio, niti je pokušao zadržati (jbg njegova odluka). Preporodio se, ali mu je ostalo dosta višaka kože na dnu leđa, trbuhu i ispod ruku. Kaže da se s vremenom to povuklo lagano ali ne potpuno.

    Znam za riješenje operacije pri dnu trbuha, malo sam guglao, ali postoji li nešto osim toga, bar malo da pripomogne u procesu dok se skida salo, da počemem odmah o tome misliti a ne kad mi taj problem dođe na gotovo. Recimo isto preko googlea sam na nekom sasvim nevezanom forumu vidio da neke ženske pri tuširanju kritična područja tretiraju sa vrućom potom hladnom vodom, kasnije se maže hidratantnom kremom.

    Eto volio bih čuti iskustva i savjete po ovom pitanju ako se mogu dobiti, sigurno ima ovdje dosta ekipe koja je odradila dobar posao transformacije po pitanju sala pa pucajte.

  • #2
    Re: Obješena koža kod značajnijeg mršavljenja

    Za mene je glupo mršaviti tako drastično bez utega. Ako si mlađi koža će se donekle zategnuti, samo je puno lakše kad skidaš salo i nabacuješ mišiće, tako će se rupa od sala popuniti sa mišićima pa će višak kože biti puno manji.
    pobjednici traže načine a gubitnici razloge

    Comment


    • #3
      Re: Obješena koža kod značajnijeg mršavljenja

      Originally posted by kelly View Post
      Za mene je glupo mršaviti tako drastično bez utega. Ako si mlađi koža će se donekle zategnuti, samo je puno lakše kad skidaš salo i nabacuješ mišiće, tako će se rupa od sala popuniti sa mišićima pa će višak kože biti puno manji.
      Ovo što sam gore napisao su iskustva od kolege. Naravno da radim sa utezima, sad za početak samo i radim s njima, kasnije kad kile nebudu više išle dolje ću ubaciti i cardio. Čak sam i dobio nešto malo mase (mjerim se, struk je opao, prsa i ruke su malo narasle), pokušavam iskoristiti početnički efekt. Imam i nešto mase od prije, ali se zbog ljenosti i teške prometne nesreće (mirovanja) kroz zadnje 3-4 godine dosta sada nakupilo, previše. Cilj mi je prvo sve istopiti pa onda opet na masu. Ali me brine ovo iz naslova teme. Ok mišići će možda nešto popuniti, ali sumnjam da će toliko, imam pravu pravcatu škembu, ako to uspijem istopiti (a odlučan sam da hoću), tu će biti viška kože, toliko trbušne mišiće nemogu napumpati da to popune, da stvar bude gora imam i nešto jastućića-nadgužnjaka tak da ako struk otopim mišići to nemogu popuniti, jedina mi je šansa da se skupi koža. Nisam više nešto ni premlad, 27god.. kontam da je najbolje vrijeme prilagodbe tijela lagano iza mene, i da mi je ovo zadnji voz da se sredim prije nego dođe "kuća-poso-žena-klinci-godine".. tak da ako tko zna neka pomaže sad dok je vrijeme a ne kad budem imao tobolac ko klokan

      Comment


      • #4
        Re: Obješena koža kod značajnijeg mršavljenja

        razmisljas o problemima koju ti jos nisu ni na vidiku, ajd ti lijepo skini kile pa kad dode taj problem biti ce ti drago. Ne zamaraj se sada stime. (BTW: ja imam taj problem jel sam skinuo 35 kila, polako se koza nateze, pijem puno vode i jedem povrce i ide polako ) a stariji sam od tebe

        Comment


        • #5
          Re: Obješena koža kod značajnijeg mršavljenja

          Previše me brinu detalji uvjek a i razmišljam bolje spriječiti nego lječiti. Htio bih napraviti pravi posao, krenulo je i jako sam motiviran, ali volim biti čista uma kada nešto radit i imati riješenje za sljedeći korak, a ne raditi u hodu. Jbg. Znam sada šta mi je osnovni cilj i da do njega prvo trebam doći. No u vremenu odmora (recimo sad kad lurkam po forumima ) želim sve živo saznati i pripremiti se da sve napravim kako spada.

          Kažeš zateže se? Ajd super, znači voda i povrće... To mi je već u velikim količinama u programu, pijem 3,5L dnevno što zapisujem i pratim, neračunajući vodu iz shake-ova, čaja i sl. Povrća dosta jedem isto, osobito salatu, brokulu i sl. Volio bih čuti još iskustava poput tvojih i po mogućnosti rezultata (dobrih ili loših).

          Hvala za odgovor!

          Comment


          • #6
            Re: Obješena koža kod značajnijeg mršavljenja

            kazem ti zategnut ce se, mozda ne toliko koliko hoces ili bi htio ali bude, treba na zalost vremena, gledaj koliko si te kile nabijao i sirio kozu pa onda racunaj koliko ti vremena bude trebalo za nazad. Nisi ti ekstremno debel ko ameri koji moraju po 100 kila skinuti pa onda fakat imaju viska koze za 100 cizama. Samo polako. Kako ti kelly isto rekao utezi , izgradi misica u prsima i ledjima koje nisi imao pa ce dio koze biti navucen tamo Normalno nemoj sada samo ledja i prsa, cijelo tijelo proporcionalno

            Comment


            • #7
              Re: Obješena koža kod značajnijeg mršavljenja

              Ohrabrujuće. Hvala! Naravno radim cijelo tijelo utezima od listova do vrata

              Comment

              Working...
              X