Announcement

Collapse
No announcement yet.

Osam savjeta za brzu izgradnju velikih mišića

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Osam savjeta za brzu izgradnju velikih mišića

    Ti znači želiš izgraditi velike mišiće? Jednostavno, ne? Kreni u teretanu i baci se redovno na one utege i evo za par mjeseci ćeš razviti takvu masu mišića da ćeš biti spreman za bodybuilding takmičenja. Da li je baš to tako jednostavno izgraditi velike mišiće? Pa, da bi se izgradili veliki mišići potrebno je mnogo više stvari nego samo redovno ići u teretanu.

    Evo nekoliko savjeta za razvoj mišićne mase:

    Jedi i jedi

    Da bi izgradio mišiće ti moraš jesti. Tvoj priliv kalorija mora biti veći od potrošnje. Ako potrošiš sve kalorije koje si unio u tijelo, gdje su onda kalorije za izgradnju mišića?

    Proteini
    Osiguraj si da jedeš dovoljno proteine. Ti trebaš svakodnevno jesti najmanje dva grama proteina po kilogramu tvoje tjelesne težine ako želiš povećanje mišićne mase. Ako ne primaš dovoljno proteina tvoji mišići neće rasti.


    Suplementi
    Ako ne možeš dobiti dovoljno proteina iz tvoje normalne prehrane onda dodaj proteine s proteinskim dodacima prehrani.

    Trening s opterećenjem
    U teretani ti trebaš podizati velike težine i dosljedno dodavati još tereta da bi progresivno razvijao svoje mišiće. Ali pri tome je jako važno da ne zaboraviš ili ispustiš ispravne tehnike podizanja, samo zato da bi dizao još veće težine.

    Podiži slobodne težine
    Koristi slobodne težine kao što su bučice ili dvoručni utezi pri kojima se angažiraju više mišićnih vlakana.

    Mješovito vježbanje
    Da bi izgradio mišićnu masu trebao bi raditi mješovite vježbe kao što su potisak na klupi, čučnjeve, veslanje u pretklonu sa šipkom, podizanje cijelog tijela - zgibove, mrtvo dizanje itd.. Ako se koncentriraš samo na rad s malim mišićima kao što su bicepsi onda ćeš imati i male rezultate.

    Priušti si dovoljno odmora
    Daj si dane odmora između dana kada vježbaš i nemoj raditi na istoj mišićnoj grupi više od dva puta tjedno. Tvoji mišići trebaju oporavak od vježbanja da bi uopće mogli narasti veliki.

    Priušti si dovoljno sna
    Spavaj najmanje 8 sati dnevno. Ako možeš više onda još bolje. Tvoji mišići rastu dok spavaš.

    Ako dosljedno prakticiraš ovih osam savjeta onda će tvoji mišići brzo narasti veliki. Naravno ima još mnogo drugih stvari koje možeš učiniti da bi postigao bodibildersku figuru ali o tome se ne može diskutirati u ovom kratkom članku. Dakle trebaš i dalje istraživati i sakupljati nova znanja.

    Izvor:Muscle Growth Guide
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good people to do nothing

  • #2
    Re: Osam savjeta za brzu izgradnja velikih mišića

    Odličan članak! Ovo sa mješovitim vježbanjem mi se najviše sviđa!
    IZ ZNOJAVE RUKE ČELIK PROGOVORI!

    Comment


    • #3
      Re: Osam savjeta za brzu izgradnju velikih mišića

      Dobar članak...

      pobjednici traže načine a gubitnici razloge

      Comment


      • #4
        Re: Osam savjeta za brzu izgradnju velikih mišića

        svida mi se.. sve je jasno

        Comment


        • #5
          Re: Osam savjeta za brzu izgradnju velikih mišića

          Odlični savjeti , osim ovog koji po meni nije baš jasan ili je nedorečen .

          Trening s opterećenjem
          U teretani ti trebaš podizati velike težine i dosljedno dodavati još tereta da bi progresivno razvijao svoje mišiće. Ali pri tome je jako važno da ne zaboraviš ili ispustiš ispravne tehnike podizanja, samo zato da bi dizao još veće težine.
          Iz ovoga bi neiskusni vježbači mogli zaključiti da je najbolje vježbati , kako bi se dobilo na masi i snazi , sa krajnje maksimalnim težinama . Međutim to nije točno . Nije točno iz razloga što bi takav rad trajao vrlo kratko i nebi bio dovoljan da pokrene metaboličke procese u mišičima .
          Naime ,ispitivanja pokazuju da i pored velike težine (ali za tu težinu nedovoljnog broja ponavljanja) dolazi prvo do stagnacije a zatim i do pada snage i mišićne mase .
          Normalno , sada se postavlja pitanje : koja je to težina koja u najvećoj mjeri stimulira razvoj mišićne mase .
          Istraživanje provedeno na 68 najboljih svjetskih atetskih gimnastičara iz 26 zemalja , čije su tjelesne dimenzije zaista nevjerovatne i čiji je način vježbanja bez sumnje bio plodonosan , pokazala su vrlo interesantne rezultate . Pokazalo se da broj ponavljanja varira od minimum 3 do maksimum 10 u jednoj seriji . Najveći broj anketiranih odgovorio je da za masu radi 6 ili između 6 i 10 ponavljanja .

          Izvor :
          Atletska gimnastika
          -bodybuilding-

          P.S. zašto sam prepisao taj tekst ? . Da neiskusni kao što sam ja bio , ne stradaju u neznanju . Naime , ja sam na početku bavljenja ovim sportom dobio savjet , "samo velika težina...to ti je zakon za masu" . I nisam se baš proslavio s takvim načinom vježbanja .

          Comment

          Working...
          X