Announcement

Collapse
No announcement yet.

Da li to sto nema upale znaci da misic ne raste ili nesto drugo

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Da li to sto nema upale znaci da misic ne raste ili nesto drugo

    Originally posted by Aldin94 View Post
    Takodjer osjecam isto kao Nixa. Dok radim biceps dajem max od sebe i osjecam da je pun krvi , da je zategnut da ga ne mogu pomaci i to mi se uvjek svidja. I nakon pola sata-sat vrati se u normalno.
    Ako je misic duze vrijeme zategnut (ovdi govorite o bicepsu) doci ce do te pumpe. ali to neznaci da ti se krvne zile pune krvlju i da ce ti zato misic bit tvrd. to si skuzio da ako dizes bucicu od 20kg manje puta ili onu od 8kg tri put vise,svejedno dode do pumpe zar ne? misicu treba daleko jaci intezitet da bi ga potaknuo na rast stari moj.

    ima puno osoba koji navode da je ta pumpa najbitnija jer tada bjelancevine i ostale stvari dolaze misic i on tada raste,al ima tu na forumu likova eto koji se zale kako uvjek imaju pumpe itd a misic stagnira,znaci protuteza u praksi onoj u teoriji.

    to peckanje ili zar kako da kazem uzrokuje skupljanje mljecnih kiselina. one nastaju u okruzenju gdje nema dovoljno kisika i nema tu neke velike povezanosti s rastom odredenog misica. ko sto rekoh uzmes malu bucicu i bubaj ponavljanja i doci ce opet do pumpe,alu tu misic ni priblizno ne raste kao kod velikuh tezina,gdje opet ima pumpe.

    e sad Orton kaze vlakna nisu nuzna za rast a vidis sta kazu studije:

    Rast mišića dolazi zbog hipertrofije i hiperplazije.

    Hipertrofija je povećanje veličine mišića zbog povećanja veličine mišićnih vlakana, dok je hiperplazija povećanje broja mišićnih vlakana.

    Dakle, kao ni u nicem drugom tako ni ovdi nepostoji 100%dokaz da je to tako,ali velik dio studija ukazuje na to da misici rastu upravo radi slamanja i obnove misicnih vlakana.
    Pocivao u miru Bozjem

    22.12.1984 - 20.12.2012

    __________________________________________________ ___________________________

    mentor: Sasa Draskovic

    Comment


    • #17
      Re: Da li to sto nema upale znaci da misic ne raste ili nesto drugo

      To sto te ne boli znaci samo da imas mozga i da si se dobro istegnuo nakon treninga... Ako se nisi radio istezanje, niti se npr. tusirao toplom vodom i sl. stvari koje se rade poslije treninga, a ipak nemas upali - onda nisi dovoljno jako radio... (ili ti je misic vec toliko naviknut da nema upale, a sumjam s obrzirom na pitanje)
      As simple as that...
      -------------------------------=(| "PAIN IS MY FUEL!" |)=-------------------------------
      Napreduje se... Avatar^^

      Comment

      Working...
      X