Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kontrakcija mišića

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Kontrakcija mišića

    Originally posted by Renislav View Post
    Radio sam i ja biceps sa 2-3 vježbe dok nije došlo do toga da ne osječam "pump".. Ne znam točno kakve su to compound vježbe, ali radio sam izolacijske vježbe, gotovo mogu reć sve moguće vježbe..




    Za početak želim osjetiti pump u bicepsu, naravno da želim da se također poveća biceps, ali prvenstveno želim taj osječaj pumpa.

    Masa šipke sa utezima je oko 20kg
    Bučice od 10kg
    Hammer na špagi 30 kg
    Jednoručni na skotovj klupi 5/7.5 kg

    Tih 20 ponavljanja po seriji služe tome da napumpam mišić za tvoju informaciju. Logično je ako nakon 10 ponavljanja ne osjetim mišić da ću probat radit što više ponavljanja kako bi opterečenje na bicepsu bilo duže...
    Što se tiće večih težina već sam pokušo i napravim tih 10 ponavljanja kao da nisam ni napravio. Za vrijeme dizanja utega ja osjetim da je on meni napet, ali nakon što napravim seriju nema nikakvog osječaja "pump" Također sam radio i negativna ponavljanja i nisam ništa uspio.
    Biceps sam znao radit 3 puta tjedno..što se tiće tih 20 ponavljanja to me savjetovao fitness trener koji je bio državni i europski prvak.

    Kao što je napisano u mom prvom postu piše da imam 80kg i 182 cm visine, ne vidim od kud tebi tih 70kg(Molio bi da detaljnije čitaš moj prvi post). Također sam i napiso kako se dobro hranim i da unesem od 2-2.5g/kg proteina.

    Što se tiće istezanja za vrijeme cijelog treninga se istežem i to poslje svake vježbe, nekad i poslje svake serije. Odmor između serija mi traje 30-60 sekundi. Između vježbi oko 2 minute.
    Imam 17 godina..
    Bio sam siguran da ti je u avataru pisalo 70 kg... Nema veze.

    Očigledno da negde grešiš.... Da li u samoj tehnici izvođenje vežbi, da li u kilažama, da li u broju i izboru vežbi, da li u izboru trenera koji je bio državni i europski prvak...

    PS Nadam se da mu ne plaćaš savete.....
    Pivo za masu, rakija za defku...

    Comment


    • #17
      Re: Kontrakcija mišića

      Ali on hoČe osjetiti taj ''pump'' u mišiČu i kaj se vas tiĆe koji su njegovi ciljevi???!!!

      Renislave, zvučiš mi malo ebete i psihopatski, al evo da ti ja ko iskusniji trainee dam dvije tri besjede savjeta pa možda nešto shvatiš.

      Kad radiš biceps i kad prid kraju osjetiš umor, di je on? ŠTa otkazuje prvo? Podlaktica? Hvat?
      U tom slučaju moraš ojačat podlakticu i stisak jer su oni slaba karika i nikad nećeš moć opteretit biceps dovoljno pošto je on dosta jači od podlaktice i ne dobije dovoljno stimulusa prije nego podlaktica otkaže. Ojačaj tu patetičnu podlakticu zgibovima i teškim veslanjima i radi biceps na scottovoj klupi jer tu stisak manje pati.
      Druga stvar - pump je povećana prokrvljenost mišića i ako imaš pump ne znači da si dobro pogodia mišić, niti ako ga nemaš znači da nisi.
      Za ojačat i razvit mišić, treba pokidat ta vlakna, namučit ih, velikim teretom.
      Biceps je mišić koji je uglavnom satkan od brzokontrahirajućih vlakana, te kao takav bolje reagira na veće terete i manja ponavljanja.
      Forma uvik mora bit pravilna i ne zanemaruj drugu funkciju bicepsa - supinaciju podlaktice, osim fleksije iste.

      Treće, radiš sa mizernim, fegetronskim kilažama i nije ni čudo šta ti je biceps bijedan. Man the fuck up, hebo te treniranje za pumpu, razvali taj biceps kako spada.

      Comment


      • #18
        Re: Kontrakcija mišića

        Drugim rijecima, drkaj i slabijom rukom, a ne samo jacom.
        Originally posted by madmax22
        da li mogu samlivene zobene stavit u vodu da se namakaju ili prvo u vodu pa onda samlit?
        Originally posted by jocker77
        Znaci uzimati ga i u dane netrenianja i jel bitno kreatine i amino pomijesat u shakeru ili moze i u obicnoj boci
        Originally posted by Hajduk
        isto tako i zgibovi, prije 1 godinu sam jedva mogao izvući 5 zgibova, sad mogu 12-13,vjerojatno je tome doprinjeo i ...Gold Whey Standard...kojeg sam koristio od siječnja do veljaće ove godine .

        Comment


        • #19
          Re: Kontrakcija mišića

          Mada ne treba ni u tome preterivati, jer od davnina je poznato da se od previše drkanja može slepeti...
          Pivo za masu, rakija za defku...

          Comment


          • #20
            Re: Kontrakcija mišića

            Edit: Oslepeti!
            Pivo za masu, rakija za defku...

            Comment


            • #21
              Re: Kontrakcija mišića

              Originally posted by Argentum View Post
              Pokusaj ovako uraditi biceps, pa javi rezultate.

              1. Pregib sipkom (forma 21 - dakle, 7 ponavljanja od dna do pola, 7 od pola do kraja i 7 punih pokreta od dna do kraja) 3 serije s maksimalnim opterecenjem koje mozes dizati, ali samo se nemoj precijeniti s tezinama jer je ovo vrlo intenzivna vjezba.

              2. Stojeci pregib bucicama - naizmjenicno 3 serije po 12 ponavljanja s maksimalnim opterecenjem.

              3. Hammer - naizmjenicno 3 serije po 12 ponavljanja s maksimalnim opterecenjem.

              4. Koncentracijski pregibi bucicom 3 super-serije (do otkaza prvo odraditi s maksimalno teskom bucicom, a onda odmah produziti seriju laksom bucicom do otkaza).

              S tim da bih ja ovim vjezbama dodao jos i tri serije pregiba sipkom, ali vanjski hvat (suprotan hvat od hvata na prvoj vjezbi, u prvoj vjezbi je supinacioni, a ovdje pronacioni hvat).

              Izmedju serija po jednu minutu odmora, a izmedju vjezbi po tri minute odmora. Ukoliko zelis poraditi na masi i snazi onda reduciraj ponavljanja za pola, a tezine podigni do granica izdrzljivosti.

              Malo si pretjerao,12 serija ili kako si rekao da bi jos dodao 3 serije pregiba sipkom,to je 15,a k tome nisi ni naveo ni jednu compound vjezbu... A ptice na grani vise znaju da za natural vjezbaca nema nista bolje od compound vjezbi...

              Problem ovog foruma je sto se vecina koncentrira na samo pogadanje odredenog misica,tj na izolirajuce vjezbe...
              Puno se gledaju momci na youtubeu sto se bockaju i rade pun k izolirajucih vjezbi jer im treba taj pump samo...

              Radi zgibove,siroki hvat i hvat u sirini ramena,nakon toga radi veslanje i deadlift,znaci da odradis leda skroz i onda na kraju mozes raditi 2-3 serije pregiba za biceps,odaberes tezinu da mozes uciniti 8-12 ponavljanja i uglavnom se skoncentriraj na svaki pokret... Znaci gore malo supiniraj i stegni misic sto jace mozes te ga zadrzi u tom polozaju 2sek i lagano spustaj dok se ruke skroz ne ispruze,barem 2-3 sekunde i malo brze digni prema gore...
              "Everybody you fight is not your enemy and everybody that helps you is not your friend" Mike Tyson

              "No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable" Sokrat

              Comment


              • #22
                Re: Kontrakcija mišića

                Originally posted by George St-Pierre View Post
                Malo si pretjerao,12 serija ili kako si rekao da bi jos dodao 3 serije pregiba sipkom,to je 15,a k tome nisi ni naveo ni jednu compound vjezbu... A ptice na grani vise znaju da za natural vjezbaca nema nista bolje od compound vjezbi...
                Ja sam mu naveo samo vjezbe za biceps, a nikako cijeli trening. Svaki moj trening ima compound vjezbe.

                Moj trening ruku ima ukupno 12 vjezbi po 3 serije. Znam da je to ogroman volumen i da me vecina ljudi opominje za to, ali ipak radim po svom. To je novi program koji sam sastavio i radim sa sto vecim opterecenjem. Eksperimentisem. Vidjet cu gdje ce me to odvesti za nekoliko mjeseci i ne zelim da cujem o prekidanju tog programa dok se sam ne uvjerim u njegovu (ne)efikasnost. Tijela su razlicita.

                Za ramena imam deset vjezbi, za ruke dvanaest, za prsa deset vjezbi, za ledja deset i za noge sest vjezbi. Podijeljeno na dvije varijante (sedmicno mijenjam), jednu volumen drugu intenzitet (povecam kilaze, smanjim broj ponavljanja, ali ostavljam po tri serije). Mozete komentarisati i zanima me vase misljenje, ali sigurno necu promijeniti rutinu dok se ne uvjerim u ishod. Zelim povecati unos kalorija (posebno masti) i mislim da je ovo jedini nacin da se ne umastim, a da napredujem i istovremeno skidam potkozno masno tkivo. Ne zaboravite tu kardio i stomak. Odlucio sam smanjiti kardio i stomak sa cetiri puta sedmicno na tri puta sedmicno, uz uzimanje dva dana odmora (totalna pasivnost, a ne kao prije kada sam na dan odmora radio kardio i stomak).

                Comment


                • #23
                  Re: Kontrakcija mišića

                  Originally posted by Premium.Better View Post
                  Bajceps raste od cucnja, bencha i deadlifta. Sto vise izoliras bajceps ruka ce ti biti manja, a vidim da ti je to vaznije od drugih misicnih skupina.
                  I ja sam popušio tu foru da ruke rastu od squata i deadlifta.

                  Comment


                  • #24
                    Re: Kontrakcija mišića

                    Jaka ledja od deadlifta/cucnja znace i potencijal za velike tezine na veslanju i jacanje u tom segmentu. Jako veslanje znaci i jake zgibove i sve ostale vjezbe di su biceps/brachialis /radiobrachialis sinergisti i oni rade i jacaju. Ojacani od vjezbi za ledja, mogu vise tereta pomaknit na izlolacijama, tipa curlsima. Sta nas dovodi do toga da cucanj i deadlift jacaju biceps.

                    Za razliku od scenarija di prosjecan retard ide radit curlse i ekstenzije da dobije biceps i triceps a zanemaruje sve ostalo, a ne napreduje nimalo jer to tako ne ide.

                    A sad molin te, probaj opet bit sarkastican i opet ispadni glup.

                    Comment


                    • #25
                      Re: Kontrakcija mišića

                      Originally posted by crazy View Post
                      I ja sam popušio tu foru da ruke rastu od squata i deadlifta.
                      Aplaudiram
                      Originally posted by madmax22
                      da li mogu samlivene zobene stavit u vodu da se namakaju ili prvo u vodu pa onda samlit?
                      Originally posted by jocker77
                      Znaci uzimati ga i u dane netrenianja i jel bitno kreatine i amino pomijesat u shakeru ili moze i u obicnoj boci
                      Originally posted by Hajduk
                      isto tako i zgibovi, prije 1 godinu sam jedva mogao izvući 5 zgibova, sad mogu 12-13,vjerojatno je tome doprinjeo i ...Gold Whey Standard...kojeg sam koristio od siječnja do veljaće ove godine .

                      Comment


                      • #26
                        Re: Kontrakcija mišića

                        Originally posted by Maximus1950 View Post
                        Jaka ledja od deadlifta/cucnja znace i potencijal za velike tezine na veslanju i jacanje u tom segmentu. Jako veslanje znaci i jake zgibove i sve ostale vjezbe di su biceps/brachialis /radiobrachialis sinergisti i oni rade i jacaju. Ojacani od vjezbi za ledja, mogu vise tereta pomaknit na izlolacijama, tipa curlsima. Sta nas dovodi do toga da cucanj i deadlift jacaju biceps.

                        Za razliku od scenarija di prosjecan retard ide radit curlse i ekstenzije da dobije biceps i triceps a zanemaruje sve ostalo, a ne napreduje nimalo jer to tako ne ide.

                        A sad molin te, probaj opet bit sarkastican i opet ispadni glup.
                        Kako se onda ja mučim sa 12kg po 12 ponavljanja na bicepsu, a deadlift mi je cca 200kg.
                        Mora da je genetika

                        Comment


                        • #27
                          Re: Kontrakcija mišića

                          Originally posted by crazy View Post
                          Kako se onda ja mučim sa 12kg po 12 ponavljanja na bicepsu, a deadlift mi je cca 200kg.
                          Mora da je genetika
                          Upisi se na crossfit.
                          I prefer to be a dreamer among the humblest, with visions to be realized, than lord among those without dreams and desires.
                          ----------------------------------------------------------------
                          Always loved and never forgotten. 30.1.2010 Rest in peace

                          Comment


                          • #28
                            Re: Kontrakcija mišića

                            Originally posted by crazy View Post
                            Kako se onda ja mučim sa 12kg po 12 ponavljanja na bicepsu, a deadlift mi je cca 200kg.
                            Mora da je genetika
                            Mora da je 200 kg puno za covjeka od 111kg
                            Originally posted by madmax22
                            da li mogu samlivene zobene stavit u vodu da se namakaju ili prvo u vodu pa onda samlit?
                            Originally posted by jocker77
                            Znaci uzimati ga i u dane netrenianja i jel bitno kreatine i amino pomijesat u shakeru ili moze i u obicnoj boci
                            Originally posted by Hajduk
                            isto tako i zgibovi, prije 1 godinu sam jedva mogao izvući 5 zgibova, sad mogu 12-13,vjerojatno je tome doprinjeo i ...Gold Whey Standard...kojeg sam koristio od siječnja do veljaće ove godine .

                            Comment


                            • #29
                              Re: Kontrakcija mišića

                              Originally posted by Premium.Better View Post
                              Upisi se na crossfit.
                              Pa da ostanem bez i ovo malo mišića što imam po rukama.
                              Originally posted by neuk View Post
                              Mora da je 200 kg puno za covjeka od 111kg
                              Ne znam kako da to promijenim na mobitelu...

                              Comment


                              • #30
                                Re: Kontrakcija mišića

                                Originally posted by crazy View Post
                                Pa da ostanem bez i ovo malo mišića što imam po rukama.

                                Ne znam kako da to promijenim na mobitelu...
                                Pogledaj cijeli video. Meni su bicepsi narasli od samog gledanja.

                                I prefer to be a dreamer among the humblest, with visions to be realized, than lord among those without dreams and desires.
                                ----------------------------------------------------------------
                                Always loved and never forgotten. 30.1.2010 Rest in peace

                                Comment

                                Working...
                                X