Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cardio u teretani

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cardio u teretani

    Pozdrav momci,

    potrebni su mi vaši savjeti. Trenutni cilj mi je izgubiti još ovih kakvih 5 kila viška koje imam. Do sada sam od 1.7. sa čistim trčanjem izgubio cca. 6 kila koje su nabacane proteklu godinu bile.
    Sada kako se bliži zima mislio sam se prebaciti u teretanu no nemam neku ideju za cardio trening. Ono što mi pada na pamet traka za trčanje, veslanje i vijača.
    Tražio sam programe treninga ovakvog tipa no nisam baš pronašao. Bio bi zahvalan ako bi netko mogao sastaviti neki okviran kardio trening za gubljenje kila
    Uvijek sam bio vježbao tipa P90X, Insanity i te slične treninge pa nisam baš upoznat sa svim mogućnostima cardia u teretani.

    Hvala vam

  • #2
    Re: Cardio u teretani

    Mozes pogledati moju temu ja sam smrsavio 25kg uz brzo hodanje i voznju bicikla. Znaci masti se gube nataste uz bizak intenzitet do 65% od max otkucaja srca. Ja sam radio cardio na 120-140 otkucaja u minuti. Na taj nacin sam nataste trosio oko 400-500kcal.
    Kad nisam mogao raditi cardio nataste radio sam ga poslje treninga dok je glikogen nizak. Ako te jos sta zanima pitaj


    Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
    Awakard moment kad se toliko nabildaš da se moraš na kiši kupat jer nestaneš u tuš kabinu

    Comment


    • #3
      Cardio u teretani

      Ps: trcanjem trosis masti ali i misice jer dolazi do katabolizma. Trcanje mozes laganim intenzitetom, ili eventualno HITT trening, no najbolje je brzo hodanje na traci za trcanje. 3 x 20 min da otkucaji ne prelaze 140/min ako predu tada smanjis intenzitet da padnu ispod 130 pa opet vratis intenzitet


      Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
      Awakard moment kad se toliko nabildaš da se moraš na kiši kupat jer nestaneš u tuš kabinu

      Comment


      • #4
        Re: Cardio u teretani

        Bilo je govora nedavno i TripleZ je linkao istrazivanja di taj fasted cardio uopce ne trosi masne naslage svaki cardio trosi masne naslage jer te tjera u kcal deficita, a pretpostavka je da je glikogen potpuno prazan sto treba vremena da se postigne.
        http://www.youtube.com/watch?v=HB7EljkVm6A
        BB AND THIS !

        Comment

        Working...
        X