Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kucna teretana i debljanje

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kucna teretana i debljanje

    Pozdrav, novi sam na forumu i registrirao sam se čisto jer imam par pitanja u vezi kucne teretane i debljanja tj. kvalitetne prehrane.

    Imam 21 god. i izgledam dosta mlađe, možda tome doprinosi i što sam mršav (178-179 cm i 58-59kg) ili što još nemam ni kvalitetne brade ili jednostavno nekakvi obiteljski geni

    E sad bi probao napraviti nešto za sebe jer mi je dosta više ove kilaže koju vučem već par godina. Bilo je nekih pokušaja i odlazaka u teretanu prije nekih 3-4 godine tijekom ljeta,ali svelo se sve na 5-6 treninga tijekom tog jednog mjeseca. Zadnji pokušaj je bio prije nekih godinu i pol, a tu sam jos više zakazao jer sam uplatio članarinu, odradio jedan trening taj isti dan i više se nisam pojavio Imam volju, ali taj odlazak u teretanu mi nikako ne ide. Ne znam, kao da se pomalo ustručavam i sramim pri samoj pomisli da radim tamo pred drugim ljudima jer sam mršaviji + ne ide mi se sam, a nitko od prijatelja baš i nije za to. Zato bih probao nešto sklepati kod kuće i uložiti nešto novaca. Od postojećih stvari imam kosi bench za trbusnjake i Orbitrek koji uopće ne koristim jer mi je draže trčati vanka, ali i on može poslužiti barem za zagrijavanje. Sad me zanima što bi mi još bilo potrebno? Bench i utezi,neka šipka za zgibove,bućice (od koliko kila) ? Da napomenem još da sam sportaš cijeli život, nogomet igram još od 4. godine, doduše nakon 14. sam prestao trenirat, ali i dalje igram. Niti pušim, tu i tamo malo popijem, nista strasno tako da imam ne loše razvijeno tijelo, fino oblikovano, samo fali te kilaže koja ce upotpunit dojam. Namjeravan raditi sve koliko je moguće u kućnoj teretani. Najbitnije su mi ruke koje su nekako najslabije, koje pare kao u onih od 14-15 godina, ima tu mišića, ali ponavljam po 100ti put nema mase. Zatim leđa i prsa te trbušni iako su mi oni najmanje bitni. Noge i nebi dirao toliko, to se dobije uz trčanje :P

    Dakle, slobodno preporučite neke sprave koje bi mi pomogle i stranice odakle se mogu naručit. Nemam nešto extra novaca, 800kn trenutno, ali dalo bi se to povečat i može se malo pomalo nadograđivat. Prostor također imam.

    Znači da li bi pomoglo bench s utezima (koliko bi zapravo trebao uzeti kila utega za početak?) http://www.njuskalo.hr/fitness-oprem...-oglas-3890905 jeli valja to išta? Iz Splita sam, a to je zapravo jedino što sam našao na njuškalu da je iz moje županije
    neka šipka za zgibove,bućice i ponavljam, ako ima još šta slobodno recite


    Što se tiče prehrane, ima li kakav program? Čitao sam forum i svugdje se spominju zobene pahuljice, tuna, piletina, tjestenina, posni sir i whey proteini. Sad me zanima ovo zadnje, nikad to nisam koristio i kako to izgleda pošto ima više tih i gdje ima za kupit? Ukoliko bi krenio sa treningom da li odmah to mogu pocet pit? Isto tako, da li svaki dan moram jest jedno te istih ovih 5-6 namirnica što sam nabrojao? Ja sam više za raznovrsniju prehranu

    Isto tako za kraj ću reć, NE ŽELIM biti nekakav profesionalni body builder nego čisto da se napokon udebljam, a da to ode u mišiće.

    Hvala na odgovorima

  • #2
    Re: Kucna teretana

    Originally posted by axe View Post
    Imam volju, ali taj odlazak u teretanu mi nikako ne ide. Ne znam, kao da se pomalo ustručavam i sramim pri samoj pomisli da radim tamo pred drugim ljudima jer sam mršaviji + ne ide mi se sam, a nitko od prijatelja baš i nije za to.
    Stari moj, ti imaš problema sa samopouzdanjem. Sa takvim razmišljanjem nikad ništa neće biti od tebe. Dobro pročitaj ovo crveno i napravi suprotno od toga.

    Što se tiče kućne teretane za 800kn ne budeš puno napravio i još k tome ćeš to jako brzo prerasti. U tom cjenovnom rangu sprave su klimava krama opasna po život.

    Comment


    • #3
      Re: Kucna teretana

      da, bilo bi ti bolje da pokušaš otić u teretanu i svatit da će ti bit bolje nego doma

      ako nemoš sam, upilaj nekoga i natiraj ga

      prehrana je takva, al kad imaš malo mašte sve to ispadne raznovrsno i za prste polizat

      i da, niko u teretanu nije doša već nabildan
      "What the mind believes the body achieves."

      Comment


      • #4
        Re: Kucna teretana i debljanje

        Imao sam isti problem u početku kao i ti, upisao sam mjesec dana teretane i otišao par puta jer mi je bilo neugodno trenirati pred bilderima jer sam si zabrijavao da me cijelo vrijeme gledaju i osjećao sam se smješno pored njih nabildanih, ali onda sam si u glavi napravio klik da mi zapravo nema biti zbog čega neugodno jer nitko nije u teretanu prvi put došao nabildan i ima svakakvih ljudi! Svako ima različite ciljeve... Tako da, stisni zube i kreni u teretanu

        Comment


        • #5
          Re: Kucna teretana i debljanje

          Slažem se sa kingbuzzom i sigurno da mi fali malo samopouzdanja, da moram promjenit način razmišljanja i da se ne trebam ničeg 'bojat'. Uvijek mislim kao da me svi gledaju i u sebi govore 'vidi ovog, šta će on vamo, ne može ništa dignit itd...' a zapravo nije tako. Još pogotovo pri tom drugom pokušaju odlaska u teretanu kad nisam zna odakle počet vježbat i onda sam bezveze koristio neke sprave da bi došao neki trener koji mi je malo pokaza kako to sve ide i da će mi sastavit program za 100kn i ja de.bil se više nisam pojavio Naravno, da mi nije do 100kn jer bi čovjeku rado platio da mi malo pokaže kako šta, ali eto više nisam otišao...

          Opet svejedno, ovaj put bi probao radit kod kuće. Ovih 800kn je samo mojih, pitao bi još starog, strica koju kintu jer možda bi i oni htjeli vježbat pa nek plate. Živim u kući i ima mjesta u garaži koliko očeš, još je potpuno preuređena.
          Za početak što bi bilo dobro uzet? Lako se to može nadograđivat...

          Comment


          • #6
            Re: Kucna teretana i debljanje

            ravna šipka, bučice, bench, vratilo... to ti je dosta...
            https://www.youtube.com/user/DandRFitnessCro/videos
            https://www.facebook.com/FitnessDario?ref=br_tf

            Instagram: @shredded_dario

            Comment


            • #7
              Re: Kucna teretana i debljanje

              Za početak radi osnovne vježbe (kupuj prvo opremu za njih ili improviziraj):
              http://www.building-body.com/Sto-su-...i-pokreti.html

              Noge ne možeš dobiti od trčanja! Jedi kvalitetno i masa će polako ići.
              pobjednici traže načine a gubitnici razloge

              Comment


              • #8
                Re: Kucna teretana i debljanje

                Ja cu se zapalit...Čitam forum i portal (svih 11 stranica za početnike sam prevrtija i pročita te vijesti koje me zanimaju), vrtim teme, ali brate mili što više čitam manje znam.

                Uzea sam bučice, uskoro će doć i šipka za zgibove, od prije imam kosi bench i Orbitrek koji je nebitan.

                I šta sad mogu sa tim radit? MOLIM VAS ako ima koja duša da mi malo objasni koje grupe mišića radit koji dan i koliko puta tjedno? Dakle, taj dan to i to, za tu grupu misica 3 vjezbe po 2 serije, 10 ponavljanja (lupam bezveze cisto da dam primjer). Od onih koji su malo iskusniji, a ne dođe mi lik, radi full body Nije valjda da svi uzimaju lovu za to, mislim ako treba i platit cu, ali ne onako bezobrazno puno.

                Isto tako, i za prehranu, znam namirnice koje su potrebne za kvalitetnu prehranu, ali koliko čega jest i kada? Čitam forum i lik napiše ja za doručak pojedem 150g zobenih ( što je jedna trećina pakiranja skoro, uzea sam ih i sipam ja sipam na vagi kad ono cijela zdjelica skoro puna, a tek 50g grama, ja govorim nema veze uzet cu tako da probam, uspem vruče vode, sacekam par minuta, pojedem par žlica i bacim kolko je ogavno,nema okusa uopće) ono 4 jaja još, kikiriki, groždice...pa ko ce to pojest. I koji suplement uzet za pocetak s obzirom da sam mršav? Želim se udebljat napokon, ali volio bi da mi neko pomogne.

                1. to pojedi za dorucak
                2. to 2-3 sata nakon dorucka
                3. to za rucak
                i onda dalje ne znam ni ja...nesto bi trebalo prije treninga kao pa poslje treninga whey? i sta onda dalje

                Aj pliz pomozite...konstruktivni odgovori su poželjni. Hvala

                Comment


                • #9
                  Re: Kucna teretana i debljanje

                  http://www.building-body.com/forum/t...kelly-prehrana

                  http://www.building-body.com/forum/t...kelly-treninzi
                  pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                  Comment


                  • #10
                    Re: Kucna teretana i debljanje

                    Ajde za trening mi je sad puno jasnije i zahvaljujem na tom korisnom linku. Sutra ću smislit nešto, dvoumim se između četverodnevnog i petodnevnog.

                    Sad za prehranu imam još par pitanja...Koliko kalorija bi ja trebao uzimat dnevno? Kad kombinirat P+M, a kad P+UH? ( znam za ujutro, ali kad još? ) tj. onda mi samo odgovori kad P+UH pošto je ostalo sve P+M i koji suplement je najbolji za početak? Uzet cu i sa web shopa ako treba.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Kucna teretana i debljanje

                      Ok, sazna sam 2 stvari...Trebam oko 3000kcal (auf ) i whey mogu bilo koji...Ovaj gold standard mi je nekako najbolji, a i spada među top 5 proteina na webshopu.

                      Aj sad još ovu jednu stvar što mi je ostala kao nepoznanica. Kad kombinirat P+M, a kad P+UH?

                      Znaci P+UH ujutro, prije treninga sat, sat i pol? (jel to istina?) kad još?

                      Comment


                      • #12
                        Re: Kucna teretana i debljanje

                        P+UH su ti svi obroci osim zadnjeg... zadnji je P+M da masti uspore apsorpciju proteina tako da ti se tijelo hrani tijekom sna i da sto manje dode do razgradnje misica...
                        https://www.youtube.com/user/DandRFitnessCro/videos
                        https://www.facebook.com/FitnessDario?ref=br_tf

                        Instagram: @shredded_dario

                        Comment


                        • #13
                          Re: Kucna teretana i debljanje

                          Evo ja sam ti na brzinu nesto izracunao(uzeo sam da imas 58kg,179cm), pa ti sebi prehranom prilagodi da uneseš priblizno..
                          1612 kcal je neophodno za jedan dan samo da sjedis nista drugo da ne radis...
                          2500 kcal dnevno ti je potrebno da odrzis tu neku svoju kilazu koju vec imas..
                          ti jedi bar 3500 kcal dnevno da bi kg krenule prema gore..
                          S tim da trebaš pojest minimalno 116g P, i 236 g UH. S tim da bi bilo dobro da UH trpaš što više barem 300g.

                          tu imas tablicu vrijednosti hrane pa se orijentiši...
                          http://www.building-body.com/tablicn...sti-hrane.html

                          Comment


                          • #14
                            Re: Kucna teretana i debljanje

                            E to je to...ti si legenda,kelly je legenda,DARICA je legenda sad sam sretan jer znam otprilike sve sta mi je potrebno za sad

                            Hvala puno.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Kucna teretana i debljanje

                              Evo čitajući forum sastavio sam sam nešto što bi trebalo bit ok. Slobodno recite mišljenja što dodat, a što oduzet

                              8:00 80-100g zobenih pahuljica + 2 dcl mlijeka + 20 g wheya (kojeg jos nisam kupio, ali imam namjeru)

                              9:30 2 cijela jaja

                              11:30-12:00 100g tune ili čak cijelu onu konzervu, kruha i voćku

                              14:00-14:30 Piletina 200g ( tj. zapravo ne znam tocno koliko, ali reć ćemo 3 šnicela) 200-300g krompira + povrće (salata, krastavci, pokoji put blitva,brokule itd.)

                              16:00-16:30 PreWM Nekih sat,sat i nešto prije treninga. E tu baš ne znam, ne jedu mi se ponovo zobene pahuljice, da li može onaj dimcek sa integralnim kruhom?

                              17:00/17:30-18:00/18:30 - Trening

                              PWM - 30g wheya i 50g glukoze

                              19:30 Ponovo neko meso, npr. Piletina + riža 100-150g

                              22:00 100g posnog(kojeg sam danas proba sa tunom prvi put i nije mi nesto ogavan, ali nije ni prefin,moć ću valjda podnit) + 30-40 g orašastih.

                              Jesam li ja to dobro proučio? Ne bih baš svaki dan ovako, došla bi i tjestenina, a i ručak će bit drugačiji pošto mater sprema...
                              Ovako mi pari previše (za mene koji nisam navikao jesti toliko), ali mislim da mogu. I jel ima neki problem što dosta sporo jedem, meljam u ustima?

                              Comment

                              Working...
                              X