Announcement

Collapse
No announcement yet.

Masa/definicija (pomoć oko bokova)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Masa/definicija (pomoć oko bokova)

    Pozdrav, visok sam 193 cm i imam oko 92 kg i želio bih malo izdefinirati tijelo, idem na trening mase zadnja 2 mjeseca i za to vrijeme sam uspio nabaciti jedva neka 2 kg ali i nije mi cilj nabiti veliku masu, vec bih volio ici na definiciju, ali ne znam koliko to ima smisla s ovim proporcijama koje sam naveo, ne bih bas volio biti kao iz Aušvica, ali niti ogroman) Prehrana mi se sastoji od piletine, puretine, tune u ulju iz konzerve, posnog sira, povrća/voća, badema i sl. namirnica ali ipak u nekim ograničenim količinama jer ne mogu podnijeti unos prevelike količine hrane, imam problem s nadutosti itd.
    Da se nadovežem na naziv teme, dakle po mojoj nekoj procjeni imam široke bokove, možda i ne toliko izraženo, ali ja bih ipak volio vizualno što više smanjiti tj. postići V izgled. Mislim da sam po nekom tjelesnom tipu najblizi endomorfu, iako imam dosta sira ramena nego prosjecan endomorf, ali problem je sto mislim da mi se salo najvise talozi na bokovima i to me nervira. Pa sada, volio bih za neki savjet, sto mislite u kojem bih pravcu trebao ici...

  • #2
    Re: Masa/definicija (pomoć oko bokova)

    Pa problem je s tim tvrdoglavim salom koje se skuplja oko bokova da ga je relativno teško prvi put skroz skinuti. Recimo da imaš neki skinny-fat izgled, dakle nemaš puno mišićne mase, ali imaš to salo koje ti se s vremenom nakupilo prvenstveno oko trbuha. Moj savjet bi ti bio da stisneš i spališ to salo. Jednom kad to napraviš imaš čisto tijelo s kojim možeš raditi masu/defku bez jebade oko te nakupine na bokovima koja najteže ide dolje. S obzirom da si tek krenuo u teretanu, bez obzira na kalorijski deficit, mijenjati će ti se kompozicija tijela na bolje i možeš očekivati mišićni prirast.
    Namirnice koje si naveo su OK, ali moraš složiti jelovnik s kojim ćeš biti u laganom kalorijskom deficitu s omjerom kalorija iz proteina, UH i masti negdje 40%/40%/20% (recimo da će ti ukupni kalorijski unos biti oko 2500 kcal). Počni hodati do posla/škole, treniraj držeći tempo, bez puno zabušavanja i jednom tjedno (za početak) odradi cardio trening 30-40 minuta.

    Mnogi će ti reći da odeš na masu i nabiješ neku mišićnu podlogu prvo, ali ja glasam za to da prvo počistiš postojeće stanje.
    Originally posted by magarac
    pogledajte u dide sliku, silni misici a dole ćevap, haha
    dzaba mu sve

    Comment


    • #3
      Re: Masa/definicija (pomoć oko bokova)

      Hvala ti na odgovoru, bas tako, u pravu si, to je neki skinny-fat izgled. Isao sam u teretanu 4-5 godina periodično po 3-4 mjeseca, kad bih sve zbrojio imao bih poprilično staža u teretani, ali nikada nisam imao neki ozbiljnji plan, posebice što se hrane tiče. Morat ću se dakle baciti na cardio, kakve vjezbe bi mi preporucio jos za postizanje sto vece razlike, forsirat ramena?

      Comment


      • #4
        Re: Masa/definicija (pomoć oko bokova)

        Nisam expert, i ja se nalazim u tvojim problemima i sličnih proporcija. Isto je pala odluka prvo stesati sve to definicijom a onda masa. Teretanu i treninge sa utezima ti preporucam, jer meni su prvi rezultati jako motivirajuci. Kilaža pala u prvih tjedan dana 4-5kg (vodu izbacio) i stala ,stagnira na istoj težini, ali od početka stagnacije po 1cm u bicepsima na gore, u prsima 2cm gore, 2-3cm pala oko trbuha i struka, kaiš zakopčavam na rupu niže, hlače nezatežu. To je kroz 2-3 tjedna urađeno, što me motiviralo za bolji program i puno precizniju prehranu, sad pičim po p.s.-u pa ćemo vidjeti. Dakle onako laički samo da ti kažem cardio je ok ubaciti kad neradis utege, ali deri po utezima, troše efektivno salo a očuvati ćeš mišiće sigurno više nego samo da cardio lupaš. Jedi dosta proteina (2-3g po kg), smanji UH. Ako mozes uzmi si whey. Eto to ti je moj savjet, iako sam isto početnik pa ako tebe krivo savjetujem onda i sam radim krivo
        sretno!

        Comment


        • #5
          Re: Masa/definicija (pomoć oko bokova)

          radi sve misicne skupine redom, nista nemoj preskakati niti nesto odradjivati previse, nema smisla dobiti izgleg pilecih nogu. Takoder se zalazem za metodu prvo maknut sve lose a onda na masu, jel sam razmisljanja sada cu nesto mase pa cu kasnije to prziti sa definicijama, tako da i ja osobno idem prvo na skidanje i rezanje a onda laganini masa. Ja osobno radim kardio poslije svakog treninga sa utezima, ali radim lagani kardio, nikakvo ubijanje ili sprintanje i ne traje duze od 20 minuta. Pazi na prehranu, na obroke prije i obroke poslije vjezbanja. Nemoj da ti treninzi traju dulje od sat i po vremena jel onda ulazis u katabolizam misica ikao sto ti je post iznad rekao na kolicinu unesenih P , UH, M u danu. U dijelu za pocetnike imas programe prehrane i vjezbanja i drzi se toga.

          Comment


          • #6
            Re: Masa/definicija (pomoć oko bokova)

            Hvala svima na komentarima, uskoro pocinjem i s konzumacijom wheya (planiram nakon treninga), imate li neki savjet što jesti nakon treninga i zašto mi se dešava da svaki put nakon treninga imam problema s nadutosti, dakle stomak se napuše i puštam golube jel nekad manjeg, nekad višeg inteziteta, jeli problem kombinacija puno razlicitih stvari u jednom obroku...?

            Comment

            Working...
            X