Announcement

Collapse
No announcement yet.

Protein konoplje

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Re: Protein konoplje

    Imamo krivu predodžbu o zdravoj prehrani LOL. Ako smo mi ovisnici o mesu onda si ti ovisnik o mrkvi. Mi barem ne poričemo ljudsku prirodu!

    Comment


    • #47
      Re: Protein konoplje

      Jedna od rijetkih stvari kojih sam zapamtio u školi je da je zdravije biti mesojed nego vegetarijanac ili vegan , valjda nije sad to neka dezinformacija

      Comment


      • #48
        Re: Protein konoplje

        Čovjek je po prirodi svejed, što god neki tvrdili. Da nije tako pasli bi mo travu. Poštujem tuđe odluke i opredjeljenja dokle god ih netko ne pokušava nametuti meni. + Tako se moralno postavljati iznad drugih, diže mi tlak

        Comment


        • #49
          Re: Protein konoplje

          Evo ja jedem sjemenke konoplje uz doručak , odličan izvor omega 3-6-9 , antioksidands i vegetarijanski protein

          Comment


          • #50
            Re: Protein konoplje

            Koga zanima povećali smo ponudu sa konopljinim proizvodima:
            http://www.building-body.com/shop/proizvodi-od-konoplje
            The only thing necessary for the triumph of evil is for good people to do nothing

            Comment


            • #51
              Re: Whey - velika zabluda ?! Konopljin protein

              whey sigurno nije zdrav ali nije ni toliko stetan.. sigurno je bolje uzimati whey i trenirati uciniti nesto sa svojim tijelom nego jesto pizze piti kolu jesti hrenovke pastete

              Comment


              • #52
                Re: Whey - velika zabluda ?! Konopljin protein

                Originally posted by ivancox123 View Post
                whey sigurno nije zdrav ali nije ni toliko stetan..
                Aj ne laprdaj.
                pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                Comment


                • #53
                  Testiranje proteina iz konoplje

                  PROTEIN IZ KONOPLJE – može li ovaj biljni protein iz integralne hrane parirati „zvijezdi“ svih proteina - proteinu Whey (iz sirutke)?

                  By Nick Nilsson


                  Proteini iz konoplje su novi proizvod na tržištu koji sam 2 mjeseca koristio kao JEDINI protein u prehrani. Podijelit ću sa vama moje iskustvo i konačno mišljenje.

                  Kada čujemo riječ „konoplja“, zadnja stvar na koju se pomislimo su „proteini“ i „bodybuilding“.

                  Bez da ulazimo u detalje oko „psihoaktivnih“ strana nekih vrsta konoplje, vrijeme je da naučimo više o tome što konoplja može značiti sa nutricionističkog stanovišta. Sjećam se kako sam bio veoma iznenađen kad sam počeo spoznavati koliko je cjelovita i bogata prehrana proizvodima iz konoplje!

                  Osobno sam tijekom 2 mjeseca konzumirao protein konoplje kao JEDINI dodatni izvor proteina u prehrani. Bilo je teško odreći se proteina Whey iz sirutke koje koristim godinama, ali odlučio sam dati konoplji šansu bez utjecaja bilo kojih drugih dodataka.

                  I tako, 2 mjeseca, konzumirao sam samo proteine iz konoplje....

                  Svi znamo da je konoplja jedna od najuniverzalnijih biljki na svijetu – koristi se u svim segmentima života: od odjeće, pogonskog goriva, čak do autodijelova (svi modeli Mercedesa / Chryslera koriste u vratima vozila kompozitne panele od konoplje jer su čvrsti i praktički nepoderivi).

                  No, za naše potrebe, koncentrirat ćemo se samo na nutricionističko-proteinsku komponentu.

                  S obzirom da su biljnog porijekla, iznenađujuće je koliko su proteini iz konoplje sadržajno bogati i cjeloviti.
                  Proteini iz konoplje sadržavaju svih 20 poznatih aminokiselina uključujući i 10 esencijalnih amino kiselina (8 za odrasle + 2 dodatne koja se smatraju esencijalnim za djecu i starije osobe), koje naše tijelo ne može samo proizvesti. Proteine općenito smatramo „kompletnim“ kada sadrže svih 10 aminokiselina u dovoljnoj količini i omjeru da zadovolji potrebe ljudskog tijela.

                  Konoplja ima još jednu iznenađujuću karakteristiku – količine sadržanih masnih kiselina gotovo su u savršenom međusobnom omjeru (Omega 3 i Omega 6 esencijalne masne kiseline tzv. EFAs) u odnosu na sastav i potrebe ljudskog tijela.

                  Još jedna od velikih prednosti konopljinog proteina je visok udio netopivih vlakana u proteinskom prahu. Vlakna osiguravaju stabilan šećer u krvi (idealno za skidanje tjelesne masnoće), da i ne spominjemo pomoć kod redovite probave.

                  Na tabeli sastojaka može se vidjeti koliko vlakana ima u konopljinom proteinu....SVI prisutni ugljikohidrati su u formi vlakana, što protein čini izvanrednim kod dijeta baziranih na redukciji ugljikohidrata.

                  Što ovo sve znači za nas? Ovo su glavne prednosti proteina iz konoplje koje sam uspio otkriti tijekom ta 2 mjeseca:

                  1. Prvo i osnovno
                  – nema nikakvog gubitka u mišićnoj masi, ili usporenog rasta mišićnog tkiva.
                  Moj najveći strah je bio da ću zbog biljnog porijekla proteina izgubiti na mišićnoj masi. Može li STVARNO biljni protein osigurati tijelu dovoljne količine svih potrebnih sastojaka i pomoći u povećanju mišićne mase?

                  2. Odlična kvaliteta i iskoristivost proteina

                  Pod „dobrom kvalitetom“ proteina podrazumijeva se odlična bio-iskoristivost u smislu probavljanja i iskoristivosti u tijelu. Kod dizanja utega, želite da se proteini koje konzumirate dobro apsorbiraju i da ih tijelo kvalitetno iskoristi. Konopljin protein pokazao se u tom smislu odličnim. Kao cjelovita hrana sadrži sve enzime potrebne za optimalnu probavu.

                  3. Nema nadutosti
                  Ako ste ikada popili veliki protein shake (od sirutke ili mliječnog proteina), sigurno vam je dobro poznat osjećaj nadutosti koji se uskoro pojavi u trbuhu. Ovo se NE DOGAĐA kada popijete konopljin protein. Što god bio razlog za to, proteini iz konoplje ne uzrokuju nikakvu nadutost u trbuhu i crijevima.

                  4. Nema neugodnog zadaha iz usta
                  Svi koji koriste uobičajene proteine sigurno znaju o čemu govorim: ubrzo nakon što popijete svoj shake sa proteinima, u ustima se osjeti miris po pokvarenom mlijeku. Međutim, konopljin protein ne ostavlja neugodan miris nakon konzumacije. Moja žena veoma cijeni ovu karakteristiku - samo radi toga me potiče me da koristim konopljin protein!

                  5. Nema nepotrebnih dodataka
                  Konopljin protein koji sam koristio kod testiranja imao je samo jedan sastojak: čisti prah proteina, bez ikakvih zaslađivača, umjetnih okusa ili bilo čega što nije bilo iz konoplje. Iskreno, bilo kakvi dodaci su ionako potpuno nepotrebni zahvaljujući cjelovitosti sastojaka u konoplji. Ako vas brinu umjetni zaslađivači u vašem proteinu (posebno ako ste na low-carb prehrani), konopljin protein je sjajan izbor.

                  6. Visoki udio vlakana – „čist“ probavni trakt
                  Veoma rijetko se govori o zdravlju crijevnog trakta. Ali to je EKSTREMNO važna tema, jer čist crijevni trakt osigurava kvalitetnu apsorpciju nutritijenata iz hrane koju jedete. Što bolja apsorpcija, to bolje ukupno zdravlje organizma.
                  Plus, što bolja apsorpcija nutritijenata, to tijelo efikasnije gubi masnoće i izgrađuje mišićnu masu. Visoki udio netopivih vlakana u proteinu iz konoplje zaista funkcionira kao odličan regulator čistog i funkcionalnog probavnog trakta.

                  Ovo su glavne prednosti konopljinog proteina koje sam uočio tijekom probe od 2 mjeseca.

                  Koje su loše strane? Ima ih nekoliko, ali po mome iskustvu one su minorne u odnosu na prednosti koje sam iskusio.

                  1. Okus
                  S obzirom da nema nikakvih dodataka, što vidite – to dobijete. To je protein iz biljke, i ako ga uzimate samoga, ima biljni okus. Ako ste se naučili na prezaslađene proteinske prahove, ovo će vam biti poprilično iznenađenje.
                  Meni osobno je ovaj biljni okus vrlo pozitivan jer sam uvijek sam osjećao laganu mučninu od preslatkih proteinskih napitaka. Prilično uživam u orašastom okusu konoplje i mogu ga piti bez problema samo sa vodom. Probao sam i kombinaciju sa narančinim sokom, što je također bilo zadovoljavajućeg okusa.

                  Konačni zaključak: nemojte očekivati okus raskošnog kolača od jagode, ali ako volite prirodne okuse – uživat ćete.

                  2. Cijena

                  Protein iz konoplje nije jeftin. Relativno je skup, jer se proizvodi oprezno i polako kako bi se sačuvali dragocjeni sastojci (naročito esencijalne masne kiseline). Budući da je uvijek svjež i ne sadrži nikakve konzervanse, pokvarit će se brže od uobičajenih proteina. To je razlog zašto se prodaje u relativno malim pakiranjima ( ½ ili 1 kg). Osobno, koristio sam pakiranje id 1 kg, svako je trajalo 8-10 dana (uzimao sam ga relativno često tijekom dana).
                  Ali ima i dobra strana...ne morate ga uzimati u velikim količinama da biste imali velike koristi!
                  Umjesto da popijem 40-60 grama+shake , bilo je dovoljno po 10-30 grama konopljinog proteina (veća doza poslije vježbanja). Tijelo ga je efikasno procesuiralo i otkrio sam da su mi dovoljne manje doze da bih održavao mišićnu masu i uspješno bildao.
                  Sve u svemu, što se troškova tiče – definitivno dobar omjer vrijednosti i novca.

                  3. Neurednost

                  Ovo je mala neugodnost koju sam otkrio – budući da su pakiranja mala, a dozer ima dugačku dršku, svaki puta kada sam dozer izvadio iz pakiranja prosuo sam malo praha na radnu ploču. Ali- ako je to sve zlo što vam se dogodi u danu - smatrajte se sretnim čovjekom! Kao što rekoh, to je VRLO mali nedostatak.

                  Zaključak:
                  Kada sam prvi puta odlučio probati konopljin protein nisam što očekivati. Informacije koje sam pročitao bile su vrlo pozitivne, ali uvijek do tada sam koristio Whey proteine životinjskog porijekla. Da li će protein iz konoplje zadovoljiti kriterije?

                  Konoplja je prošla testiranje sa izvanrednim rezultatima. Ako tražite protein vrhunske kvalitete koji ima potencijal zaista poboljšati vaše zdravlje, SNAŽNO PREPORUČAM konopljin protein kao izvanredan dodatak prehrani.
                  13

                  Comment


                  • #54
                    Re: Protein konoplje

                    Moje skromno mišljenje s pogleda biologa je da i konoplja i whey imaju dobre i loše strane. Mislim da je svaka raznolikost dobra jer prekida rutinu a to je ono dobro radit u svemu. Samo opet pogledaj cijenu, nije baš prepristupačna. A i sigurno konoplja nije jedina od biljki koja ima nešto više proteina od ostalih samo što joj je i ime zvučno pa ono, znaš da kad čuješ za nešto novo da ćeš se pomamit...

                    Comment


                    • #55
                      Re: Protein konoplje

                      Originally posted by cicifujcic View Post
                      Moje skromno mišljenje s pogleda biologa je da i konoplja i whey imaju dobre i loše strane. Mislim da je svaka raznolikost dobra jer prekida rutinu a to je ono dobro radit u svemu. Samo opet pogledaj cijenu, nije baš prepristupačna. A i sigurno konoplja nije jedina od biljki koja ima nešto više proteina od ostalih samo što joj je i ime zvučno pa ono, znaš da kad čuješ za nešto novo da ćeš se pomamit...
                      Dobre i loše strane? Iz toga proizlazi da sve ima dobre i loše strane. Naravno, ako se konzumira u bolesno velikim količinam, ili ako se samo jedna stvar konzumira.

                      I konoplje nije nešto novo, u biti je jer je bila zaboravljena, ne slučajno već namjerno odnosno sustavno.
                      The only thing necessary for the triumph of evil is for good people to do nothing

                      Comment


                      • #56
                        Re: Protein konoplje

                        Skuzio sam ako nista da je konoplja zdrava i da ima veliku kvalitetu mati i vitamina...bla bla bla. Posto se sjemenke konoplje mogu kupiti u raznim ducanima, prodajama stocne i ljudske hrane, ribogojilistima itd, na kilo, zasto to nebi tako kupovali i sami napravili svoj "protein", jeftinije je 10 puta.

                        Naravno, tu dolazi pitanje jel se to moze i kako? Jel postoje neki recepti?

                        Comment


                        • #57
                          Re: Whey - velika zabluda ?! Konopljin protein

                          moja iskustva sa konopljinim proteinima. nema nadutosti, ali okus nikakav, kao da piješ zemlju.

                          Comment

                          Working...
                          X