Announcement

Collapse
No announcement yet.

HMB - Metabolon

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Re: Metabolon - Sci Muscle

    Znam o tom proizvodu samo što sam pročitao na forumu i ne preporučuje ga skoro nitko, ali očekivati nešto nakon 250 grama nekog suplementa je stvarno smiješno...

    Comment


    • Re: Metabolon - Sci Muscle

      Ako su ti ovakvi komentari glupi, onda ih ignoriraj i priskoči.
      Ja ti želin uštedit 270 kn, a ti kupi i provaj, pametnjakoviću!

      Comment


      • Re: Metabolon - Sci Muscle

        ja stvarno neznam sta vi ocekujete... pisete popio sam 250 grama suplementa i gle čuda ništa?? woow.. treba malo znati da antikataboličko djelovanje HMB-a nema subjektivnog doživljaja i nemože se vidjeti niti osjetiti, treba znati da leucin koji je metaboliziran u ovom proizvodu "hrani" mišićne stanice, čuva ih od propadanja i pospješuje stvaranje novih vlakana koja će se naravno uz vježbu, prehranu i whey protein lakše , brže i kvalitetnije stvoriti uz ovaj proizvod,jer se sinteza proteina uvelike povećava i zato je nužno uz metabolon uzimati i whey protein kako bi ta sinteza mogla doći do izražaja to su stvari koje se stvaraju postepeno, ovo je proizvod za dugoročne ciljeve a ne neki čudotvorni napitak od kojeg ćeš za mjesec dana biti Mr. olympia.. stvara savršenu podlogu za uspjeh . Treba malo poznavati metaboličke procese u tijelu, načine kako dolazi do nekih stvari i kako ispravno upotrijebiti određeni suplement a ne samo lupetati po forumu,, Vidi se iz priloženih gramatičkih pogrešaka koliko su neki ovdje pismeni i načitani

        Comment


        • Re: Metabolon - Sci Muscle

          Meni isto nije jasno. Znači akd popiješ whey mišići narastu, a kad popiješ nek idrugi nema vidiljivh pomaka. To znači da se može mjerit koliko popiješe nečega i koliko ti je to nešto dalo mišića. Takva pitanaj su za poečtnike klasična: "koliko ću dobit mišića ako pijem whey". Koliko? 1g, 3kg, 200g? Da ste sigurni kako niste narapvili promjene u prehrani, treningu, odmoru, radnim navikama itd i da ste svi klonovi (isti genetski kod), onda bi se i moglo mjerit, ali to je toliko individualno da je teško reći koliko mišića od nekog dodatka.

          Tak da se ostavite ovakvih izjava, a pogotvo se svađat oko toga. To ne izgleda dobro, niti ima informativnu vrijednost.
          The only thing necessary for the triumph of evil is for good people to do nothing

          Comment


          • HMB (a b-hidroksi-b-metilbutirat) - mišljenja, eventualna iskustva

            Pozdrav svima! Volio bih da malo prodiskutiramo o ovom suplementu. Dakako da nijedan dodatak prehrani ne daje rezultate sam za sebe, nego u sinergiji sa dobro izbalansiranom prehranom, što je općepoznata stvar koju ne treba stalno naglašavati. Ali po pitanju povoljnog učinka na mišićnu masu navodno postoje nekakve studije koje su potvrdile da ovaj preparat može imati smisla.

            nešto o HMB-u
            HMB je kratica za b-hidroksi-b-metilbutirat, odnosno prirodni spoj kojeg proizvodi tijelo iz hrane koju uzimamo, a u malim se koncentracijama nalazi u namirnicima biljnog i životinjskog porijekla (kao što je na pr. alfalfa, morski pauk i citrusi - grapefruit). U malim količinama nalazi se i u majčinom mlijeku.
            Slično kao i kod vitamina i sličnih hranjivih tvari, bilo bi vrlo teško i nepraktično konzumirati dovoljno hrane, kojom bi regularnim putem mogli unijeti veće količine HMB u tijelo. HMB je metabolit leucina, esencijalne razgranate amino kiseline (BCAA), koja se nalazi u hrani bogatoj proteinima. U tijelu se iz leucina stvara me|uprodukt zvan KIC (m - ketoizokaproat), a taj se pretvara u HMB u citoplazmi jetrenih stanica. Gotovo 5% primljenog leucina tijelo pretvara u HMB u količini od 0,25 do 1 g dnevno, ovisno o količini unesenih proteina. Da bi tijelo moglo proizvesti 3 g HMB, bilo bi potrebno da se unese 60 g leucina dnevno, što nije ostvarivo.
            HMB, kao metabolit leucina ima vrlo važnu funkciju sprečavanja razgradnje mišićnog tkiva, koja nastaje zbog naprezanja vlakana tijekom intenzivnog treninga uz očuvanje cjelovitosti staničnih membrana. Posljedica smanjivanja raspada mišićnih proteina je pozitivna, jer uz prikladan trening dolazi do povećanja veličine i snage mišića. Zbog povećanja mišićne mase, HMB reducira količinu masnog tkiva jer se povećava brzina oksidiranja masnih kiselina.

            NAPOMENA:

            volio bih kada bi se konstruktivno prodiskutiralo.... komentari tipa "probao sam - odlično je" ili - "nemoj kupovati, to je bacanje para"... nisu potrebni... Neka svatko tko je zainteresiran napiše mišljenje ili eventualno iskustvo ili da nekakav link koji ima studiju o (ne)učinkovitosti ovog preparata.

            Comment


            • Re: HMB (a b-hidroksi-b-metilbutirat) - mišljenja, eventualna iskustva

              Evo spojio sam teme pa pročitaj sve, imaš i ovdje članak:


              http://www.building-body.com/hmb-djeluje-li-ili-ne.html
              pobjednici traže načine a gubitnici razloge

              Comment

              Working...
              X