Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pomoć/savjeti - sa svime

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pomoć/savjeti - sa svime

    Pozdrav svima,

    Pišem ovaj post jer mi je potrebna pomoć i savjeti u vezi vježbanja/treninga/prehrane i sl.

    Imam 21 godinu , 175 cm i 60 kg , te zbog zdravstvenih problema , fizička aktivnost kojim sam se do sada bavio (2 puta tjedno) više nije dovoljana. Moram se puno više kretati i trenirati , dakle počinjem s trčanjem i "improviziranim" treningom s utezima. (zašto ne bi spojio ugodno s korisnim i poradio na svom izgledu kada već moram krenuti trenirati intenzvnije?) Trebam pomoć / savjete u vezi više toga.

    1) Trening

    - zašto sam napisao "improvizirani" , zato što kao student, s ne baš velikim primanjima, imam pristup bučicama i velikoj šipki s 50kg utega i običnu klupicu na kojoj mogu raditi benč press ako mi neko pomogne , teretanu si trenutačno ne mogu priuštit. Na raspolaganju imam svoje noge , svoju težinu i nešto utega . Treba mi savjet kako vježbati , tj koliko često i neki mali plan. Koliko često da vježbam? Kako da formiram te treninge? Od čega da se sastoje i sl. Bilo kakvi savjeti su dobrodošli. Da li da radim 3-4-5-6 puta tjedno , da radim svaki puta cijelo tijelo , samo određene skupine mišića ili? Kakve vježbe da radim , u smislu ako radim prsa , što da radim , benč press , letenja , sklekove , koliko puta, serija?

    Što se tiče trčanja , to bi bilo najbolje ujutro na tašte , prije treninga , poslije treninga ?

    2) Prehrana

    Ovdje napominjem , da sam student i s ograničenim znanjem u kuhinji i budžetom . U svakom slučaju voljan sam učiti , pa me zanima imate li kakve recepte ili stranicu s receptima , neki plan prehrane, bilo što što mi može pomoći. Plan prehrane naravno mislim također neki "improvizirani" , nemam problema s tim da moram sam pripremati hranu , ali nisam u mogućnosti 5 puta na dan baš spremati piletinu ili nešto slično :P , također , neke realne namirnice, a ne neke losose ili slično (hehe) , doručak ja uglavnom jedem jaja , neki sendvič , korn fleks ili nešto tako ( probao sam jesti zobene pahuljice , ali mi nisu ukusne ili ih ja ne znam primjenit, ali ako treba jesti ću ih na silu) . Što se tiče o suplementima i dodacima , voljan sam uzimati proteine u prahu i vitamine ako je potrebno , ostalo ne bih....

    Eto , Hvala svima unaprijed na odgovorima , savjetima , planovima i sl.

    P.S. Ovaj post moža izgleda kao da se nisam uopće informirao o svemu što mi je potrebno , baš naprotiv , toliko sam čitao o tome da sam totalno sad zbunjen , negdje piše da treba ovo , negdje da je to baš krivo i takve stvari , tako da molim za iskrene savjete , nekome kome je ovo sve novo...

    P.S. 2 Ono što je moj cilj je doći do kojih 70-75 kg i na tome ostati , mislim da mi više ne treba na moju visinu...


  • #2
    Citaj forum imas tema mnogo u vezi tih spomenutih stvari.
    Kako bi postigao nesto,treba ti mnogo motivacije i truda ,a rezultati ce se pokazati sa vremenom!!!

    Najcesce koristena rijec u teretani "Neradim noge jer trcim" i "Koliko dizes na bench-u"

    Comment


    • #3
      60 kg na visinu 175 je premalo, zato odmah zaboravi bilo što natašte i nemoj nikad biti gladan.
      Mišićnu masu ćeš povećati vježbama sa opterećenjem, znači utezi i bw vježbe.
      Imaš sve na forumu i portalu pa se baci na čitanje.
      Sretno.
      pobjednici traže načine a gubitnici razloge

      Comment


      • #4
        Pozdrav bitno je da imas volju za sve u zivotu volja je najbitnija kao sto je spomenuto baziraj se na pravilnu striknu izvedbu baznih vjezbi (visezglobne) treniraj cijelo tijelo 2-3 puta tjedno vece misicne skupine 3serije manje 2serije prvih 2mj poslje pređi na split trening najbitnije je da slusas svoje tijelo tojest osjetis kako reagira na trening, prehranu, oporavak. Najbitnije je da znas kad se tvoje tijelo oporavilo od treninga i tada ga ponovo treniras. Prije treninga odradi zagrijavanje i onda odradis radne serije sa otimalnom kilazom u svakoj sljedecoj seriji dodajes kilazu primjer odradis bench press zagrijavanje sa sipkom zatim, 10,15,20 kg sa sto boljom izvedbom forme max koncentracija na kontrakciju prsnih misica! Opremu koju imas je dovoljna da krenes Sto se prehrane tice jedi kad ti se jede al jedi zdravu hranu.
        Oldschool Bodybuilding best for gain muscle!

        moj bodyspace profil

        Comment

        Working...
        X