Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prehrana po krvnim grupama - genotipu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Prehrana po krvnim grupama - genotipu

    Ovako, malo sam si cackao po internetu i dosao sam na jednu stranicu i uocio nesto korisno sta bi svi trebali znat. evo vam malo teksta za citat:

    Dr. Peter D’Adamo, renomirani američki naturopatski liječnik (naturopatija je posebna grana medicine utemeljena na tvrdnji da organizam posjeduje prirođenu sposobnost obporavka od bolesti i ozljeda), začetnik je ideje po kojoj bi ljudi trebali planirati prehranu ovisno o svojoj krvnoj grupi. Njegova ideja o vezi između prehrane i zdravlja bazira se na uvjerenju da krvna grupa određuje sposobnost organizma da apsorbira hranjive tvari, bori se protiv bolesti i nosi sa stresom.
    U prehrani po krvnim grupama, namirnice su podijeljene u šesnaest različitih kategorija: meso i perad, plodovi mora, mlijeko i jaja, ulja i masti, orašasti plodovi i sjemenke, grah i mahunarke, žitarice, kruh i pekarski proizvodi, tjestenina, povrće, voće, sokovi, začini, biljni čajevi, mirodije i miješani napici. Za svaku krvnu grupu, namirnice se svrstavaju kao «preporučljive», «neutralne» ili «one koje treba izbjegavati». Nakon toga formiraju se liste namirnica koje pomažu skidanju suvišnih kilograma ili su preporučljive kod različitih bolesti.

    Prehrana osoba sa krvnom grupom 0 trebala bi se sastojati od namirnica životinjskog podrijetla i povrća. Namirnice na koje treba obratiti pažnju uključuju govedinu, janjetinu, puretinu, piletinu i ribu. Također se dozvoljene sve vrste voće, grahorice i kupusnjače. Ove osobe moraju strogo izbjegavati mlijeko i mliječne proizode, kruh i tjesteninu od pšenice, kupus, prokulice i kukuruz.

    Osobe sa krvnom grupom A trebale bi konzumirati veće količine namirnica biljnog podrijetla: povrća, leće, soje, graha, žitarica. Bobičasto voće i šljive također su preporučljive, a dozvoljena je povremena konzumacija peradi i fermentiranih mliječnih proizvoda. Iz prehrane bi trebali eliminirati sve mesne proizvode, punomasne mliječne proizvode, paprike, rajčice, tropsko voće i citruse.

    Osobama sa krvnom grupom B dozvoljena je najveća prehrambena raznolikost. Slobodni su konzumirati ribu, perad, jajetinu, govedinu, mliječne proizvode, zeleno povrće, žitarice i sve vrste povrća, a u potpunosti bi trebali izbaciti školjke, šunku, slaninu i piletinu. Trebali bi ograničiti unos govedine, pšenice, raži, rajčica i kukuruza.


    Osobe sa krvnom grupom AB mogu jesti janjetinu, puretinu, mliječne proizvode, jaja, rižu, tofu, šljive, trešnje, a trebali bi izbjegavati dimljeno meso i ograničiti unos govedine, pšenice, kukuruza, tropskog voća, naranči i banana.
    Općenito gledano, hrana koja se definira kao preporučljiva za sve četiri krvne grupe, svježa je i neprerađena hrana, a prehrana je poprilično raznolika.

    Međutim, prehrana koja isključuje čitave kategorije hrane nosi sa sobom i nedostatke i rizike (primjerice, osobe krvne grupe 0 izložene su uslijed povećanog unosa mesa riziku od kardiovaskularnih oboljenja zbog većih količina koleserola i zasićenih masnoća u hrani).
    Svakako se takav režim ishrane ne može preporučiti djeci, adolescentima, trudnicama, dojiljama i starijim osobama. Također, vrlo je teško isplanirati jelovnik za obitelj čiji članovi imaju različite krvne grupe – što i nije tako mala vjerojatnost.


    Ishrana za krvnu grupu AB


    Meso i riba: (1 do 3 puta nedeljno)
    izuzetno korisno: curetina, jagnjetina, zecetina, ovcetina, tunjevina, oslic, smudj, skusa, stuka, pastrmka, sardine, puzevi, jesetra.
    izbegavati: piletinu, govedinu, teletinu, svinjetinu, srnetinu, pacetinu, guscetinu, sunku, preradjevine, barakudu, jastoga, skampe, dimljenog lososa, oktopoda, kamenice, zabe, jegulju.

    Mleko i mlecni proizvodi, jaja: (3 do 4 puta nedeljno)
    izuzetno korisno: jaja, jogurt, kefir, pavlaka (sa manje masnoce), kozje mleko, feta, kozji sir, mladi beli sirevi.

    izbegavati: punomasno mleko, puter, zute jako masne i topljene sireve, sladoled, parmezan.
    Povrce: (3 do 5 puta)

    izuzetno korisno: sargarepa, bela zelen, celer, karfiol, spanac, kelj, plavi patlidzan, brokoli, krastavac, beli luk, crni luk, zeleno socivo, sojine mahune, krompir.

    izbegavati: papriku, kukuruz, articoke, avokado, rotkvice, masline,
    (dobro da piju sto vise sokova od sargarepe, celera, kupusa, tresanja i grozdja).

    Voce: (3 do 4 puta nedeljno)
    izuzetno korisno: tresnje, ribizle, grozdje, grejpfrut, sljive, kivi, limun, sveze i suve smokve.
    izbegavati: banane, pomorandze, kruske, nar, kokos, urme, mango.

    Brasno, cerealije, semenke:
    izuzetno korisno: orasi, kikiriki, kesten, proso, zobene pahuljice, pirincane pahuljice, sve vrste pirinca, sto odsto razrni hleb, razeno, pirincano i zobeno brasno.
    izbegavati: jecam, kukuruzno brasno, kukuruzne pahuljice i kase, mak, semenje od bundeve, susam, suncokret, (puter od susama).
    Zacini:
    izuzetno korisno: beli luk, ren, persun, kari, maslinovo i orahovo ulje.
    izbegavati: kecap, biber, belo sirce, kaper, zelatin, ekstrat badema, suncokretovo ulje.
    Cajevi i pica:
    izuzetno blagotvorno: kamilica, zeleni caj, lisce jagode, dzindzer, zinsen, kafa.
    izbegavati: destilisana alkoholna pica, koka-kole i gazirano, crne cajeve.

    Krvna grupa AB

    Žene krvne grupe AB su izuzetne osobe. Saosjećajne su, a cinizam i ironija su im potpuno strani. Nemaju specifičnih zahtjeva, mogu da pripadaju bilo kojoj grupi, lako se prilagođavaju, ali uvijek uspjevaju da zadrže svoju individualnost.
    Kad je riječ o muškarcima, oni kao da nisu uspjeli da, poput žena, u sebi pomire suprotnosti A i B krvne grupe. Zbog te dvostranosti prirode, muškarci AB krvne grupe ne mogu uvijek da se adaptiraju, oni će prije svoj identitet da ostvaruju preko projekcionih mehanizama. Ako su u grupi gdje preovladavaj osobe sa krvnom grupom A, oni će više da pokazuju karakteristike krvne grupe B i obrnuto.

    Partnerstvo i obitelj: Žene krvne grupe AB obožavaju muškarce avanturističkog duha, međutim uživaju u ljubavi samo dok im dozvole da ostanu mistične. Kao majke vrlo su prilagodljive djeci, blage su i nisu zahtjevne. Uspješno nalaze mjeru koliko mogu da budu drugari svojoj djeci.
    Kad je o muškarcima riječ, specijalitet krvne grupe AB je udvaranje. Veliki su zavodnici, ali prijatni, udvaraju se suptilno, kroz otvorenost, predanost ženama. Koliko će ovaj muškarac pomiriti dvije strane svoje prirode, umnogome zavisi od partnera. Recimo, ako je njegova izabranica krvne grupe B, on će se ponašati kao tipičan pripadnik grupe A i obrnuto.

    Tri najlepsa ljubavna spoja
    Slaganje u emotivnim i ljubavnim odnosima među osobama različitih krvnih grupa nije istraživanjem statistički potvrđeno. Međutim, na osnovu dobijenih psiholoških profila krvnih grupa i njihovih nositelja, vidi se koji spojevi daju harmoničan brak, a među kojima krvnim grupama ima ponajviše hemije, odnosno neslaganja.

    Ukoliko imate krvnu grupu A:

    Trebalo bi da ste vegetarijanac (ishrana bogata ugljenim hidratima, siromašna mastima). Upražnjavajte lakše fizičke vežbe, kao što su joga i golf. Meditirajte kako bi ste prevazišli stres.Vaši faktori rizika za oboljevanje od raka i bolesti srca se povećavaju ako se hranite u nesaglasju sa vašom krvnom grupom.

    http://www.turbo-kuvar.com/krvnagrupaA.aspx
    ovdje imate sve informacije o ishrani ove krvne grupe .

    *Krvna grupa B ishrana

    -Ukoliko imate krvnu grupu B:

    Dijeta vaše krvne grupe je najraznolikija u poređenju sa dijetama ostalih krvnih grupa i uključuje meso; osobe vaše krvne grupe su jedine koje dobro opstrojavaju konzumirajući mlečne proizvode. Upražnjavajte vežbe poput umerenog plivanja ili šetnji. Vaši faktori rizika za oboljevanje od bolesti prouzrokovanih sporonapredujućim virusima koji napadaju nervni sistem se povećavaju ako se hranite u nesaglasju sa vašom krvnom grupom.


    *Krvna grupa O

    -Ukoliko imate krvnu grupu O:

    Odrecite se pšenice i većine žitarica. Jedite meso (visokoproteinska hrana, siromašna ugljenim hidratima). Upražnjavajte intenzivne fizičke vežbe.Vaši faktori rizika za oboljevanje od čira i inflamatornih bolesti, kao što je artritis, se povećavaju ako se hranite u nesaglasju sa vašom krvnom grupom.

    --Ovdje se nalazi ishrana ove krvne grupe na ovoj stranici ;
    http://www.turbo-kuvar.com/krvnagrupa0.aspx



    Evo vam dosta toga, administratori, oprostite sta stavljam linkove izvan ove stranice. E sad, bit ce pitanja oko whey-a i tih dodataka prehrani, ovako. kad si slozite neku prehranu, kad obroke poslozite od 4 do 6 ili vise, i kad konstantno trenirate. Onda ako tjelo sa obicnom prehranom ne funkcionira ko prije, (nemate snage ni energije) onda vam trebaju ti dodaci kao L-carnatine, proteinski napici i sve ostalo. Ako ima koje pitanje. napisite, rado cu pomoci....
    LIFE IS A PAIN SEX IS A GAME,FORGOT THE PAIN AND PLAY THE GAME!!!!!

  • #2
    Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

    Gluposti da ne rećem šta gore.
    Ne znam kojemu idiotu je palo napamet ovako nešto izmislit.
    Zamislite ja sa krvnom grupom A bi trebao biti vegetarijanac i izbjegavati sve mesne proizvode.
    A zbog svoje upale crijeva ne smijem jesti hranu bogatu vlaknima a ovaj tukac koji je ovo napisa preporuča samo bilje i sjemenke.
    Apsolutna nebuloza.
    A kako bi mi onda mišići rasli? Di su proteini u svemu tome?
    Pa čovjek je svežder a ne biljojed ili samo mesožder.
    http://www.myspace.com/daliborzulejhic

    I know it's hard to keep an open heart
    When even friends seem out to harm you
    But if you could heal a broken heart
    Wouldn't time be out to charm you

    November Rain, Guns and Roses

    Comment


    • #3
      Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

      slažem se...

      Comment


      • #4
        Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

        Ima nešto u tome, ali ne može biti sve 100% tocno.
        Zanima me sto je sa onima koji imaju negativnu grupu?
        Nisam tražio za život koji mi je dan. Ali mi je dano. Ništa više. I time... Dajem sve od sebe

        Comment


        • #5
          Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

          ja neznam sta da kazem, to sam procitao, pa da vidim, da dobijem neko misljenje. sta se mene tice ima i istine u ovoj prehrani po krvnim grupama. Jer svaka krvna grupa moze jest piletinu i puretinu. svaka krv je drugacija, svako ima drugaciji metabolizam i sve. uvezi prehrane ja mislim da nema tu neke posebne pehrane najbolje bi bilo kad bi poslusali tjelo sami, sta tjelu pase a sta ne...jel tako,ili grijesim? ako neko zeli napumpati samo tjlo da lijepo izgleda, a ne da je pokretljiv, da ima eksplozivnost i drugo, onda bi trebao jest sve, to sve zavisi cemu se bavi. ako covjek zeli samo bodybuilding bez ikakvog sporta drugog, onda mu naravno trebaju proteini, vitamini minerali i sve korisne stvari za izgradnju misica, ali na neki nacim mu trebaju ugljiko hidrati za snagu kod treninga. a netko ko trenira neki borilacki sport, pa ide u teretanu, on nesmije izbjegavat ugljikohidrate, ali ih nesmije previse jest. jel tako??? a sto se tice proteinskih shakeova i tih napitaka i slicno. ja mislim da kao prvo covjek tjelo mora dovest u to stanje da mu obicna prehrana nije dovoljna za daljnje treniranje i tek onda bi trebao uzimat dodatke prehrani?? jel moze koji komentar na ovo??
          LIFE IS A PAIN SEX IS A GAME,FORGOT THE PAIN AND PLAY THE GAME!!!!!

          Comment


          • #6
            Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

            Neću komentirat. Samo ću reć da bucaš u vezi suplemenata i da se malo više educiraš.
            Šta da ti kažem, čitaj forum i uči.
            http://www.myspace.com/daliborzulejhic

            I know it's hard to keep an open heart
            When even friends seem out to harm you
            But if you could heal a broken heart
            Wouldn't time be out to charm you

            November Rain, Guns and Roses

            Comment


            • #7
              Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

              Originally posted by matuljac
              a sto se tice proteinskih shakeova i tih napitaka i slicno. ja mislim da kao prvo covjek tjelo mora dovest u to stanje da mu obicna prehrana nije dovoljna za daljnje treniranje i tek onda bi trebao uzimat dodatke prehrani?? jel moze koji komentar na ovo??
              Rekli smo već da je whey bitan od prvog treninga, uz njega i glukoza.
              I prvi trening izaziva oštećenja mišića i moramo ih krpati sa PWM-om.
              Zašto bi ijedan trening napravio u katabolizmu? Nema potrebe ni svrhe.
              pobjednici traže načine a gubitnici razloge

              Comment


              • #8
                Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

                Sto je s onima koji su slabokrvni i blijedi? KOji ne mogu stisnuti ruke i dignuti 5 kg uteg, a da im pritom srce ne izleti kroz jednjak?
                Kakve su to krvne grupe?
                Nisam tražio za život koji mi je dan. Ali mi je dano. Ništa više. I time... Dajem sve od sebe

                Comment


                • #9
                  Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

                  Originally posted by Dalibor
                  Neću komentirat. Samo ću reć da bucaš u vezi suplemenata i da se malo više educiraš.
                  Šta da ti kažem, čitaj forum i uči.
                  bez brige dalibore, ja sam se savjetovao tu na forumu, procitao sam cjeli forum, pa sam se savjetovao na internetu malo, pa sam se savjetovao kod trenera (bio je 4 ili 5. u svijetu u muay-thai neznam koje godine, radio je i u teretanama) i sigurna zna i on nesto, rekao mi je da proteine jos ne pijem, nego neka ih dobivam od obicne prehrane, kasnije kad smrsavim, onda ih mogu pit.

                  Originally posted by kelly
                  Originally posted by matuljac
                  a sto se tice proteinskih shakeova i tih napitaka i slicno. ja mislim da kao prvo covjek tjelo mora dovest u to stanje da mu obicna prehrana nije dovoljna za daljnje treniranje i tek onda bi trebao uzimat dodatke prehrani?? jel moze koji komentar na ovo??
                  Rekli smo već da je whey bitan od prvog treninga, uz njega i glukoza.
                  I prvi trening izaziva oštećenja mišića i moramo ih krpati sa PWM-om.
                  Zašto bi ijedan trening napravio u katabolizmu? Nema potrebe ni svrhe.
                  da kelly, ali vi se bavite bodybuildingom, a ja se nezelim baviti sa time, samo zelim ic u teretanu... ja se zelim baviti muay-thaiom... i plus toga, ja smilim da moram smrsaviti prvo, a tek onda uzimati whey.... mozda mi i vi govorite dobro, ali ja mislim da je bolje dobivat iz prirodne hrane sto ti tjelo treba, jer svi ti napici i to, to je kemija, naci umjetan nacin dobivanja proteina...je bolje prirodno stavljat u tjelo ili kemiju?

                  Originally posted by Todd_the_Wraith
                  Sto je s onima koji su slabokrvni i blijedi? KOji ne mogu stisnuti ruke i dignuti 5 kg uteg, a da im pritom srce ne izleti kroz jednjak?
                  Kakve su to krvne grupe?
                  za tvoje pitanje nemam odgovor, ali mogu ti dat moje misljenje...ako si slabokrvan i blijed to moras popravit nekako...ja mislim da se to moze popraviti tako da unosis dobru hranu u svoje tjelo...poslusaj tjelo i vidi sta ti najvise pase...kako koja je to krvna grupa, odi na analizu da ti kazu koja si krvna grupa...
                  LIFE IS A PAIN SEX IS A GAME,FORGOT THE PAIN AND PLAY THE GAME!!!!!

                  Comment


                  • #10
                    Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

                    Originally posted by matuljac
                    mozda mi i vi govorite dobro, ali ja mislim da je bolje dobivat iz prirodne hrane sto ti tjelo treba, jer svi ti napici i to, to je kemija, naci umjetan nacin dobivanja proteina...je bolje prirodno stavljat u tjelo ili kemiju?
                    Uvijek me ovo razljuti. Matuljac daj se malo informiraj što su suplementi i nemoj ovako govoriti.
                    Ajde ti nama reci šta je prirodno a šta je neprirodno, jedeš li ti kruh, piješ li cedevitu, šećeriš li kavu i čaj, piješ li mlijeko...
                    Odgovori mi na ova pitanja.
                    pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                    Comment


                    • #11
                      Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

                      Originally posted by matuljac
                      pa sam se savjetovao kod trenera (bio je 4 ili 5. u svijetu u muay-thai neznam koje godine, radio je i u teretanama) i sigurna zna i on nesto, rekao mi je da proteine jos ne pijem, nego neka ih dobivam od obicne prehrane, kasnije kad smrsavim, onda ih mogu pit.
                      Vidiš sada ovo, ako su proteini u prahu loši zašto ih onda mršavi ljudi mogu piti?????
                      Ako je nešto loše, onda je loše za sve ljude.
                      Želiš smršaviti, objasni želiš li skinuti samo salo ili želiš skinuti i salo i mišiće?????
                      pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                      Comment


                      • #12
                        Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

                        Dobro da si spomenuo MuayThai.
                        Sad mogu i ja komentirati:
                        Ja sam neko vrijeme trenirao na izdržljivosti, upravo zato jer sam se
                        divio Muay Thai borcima i njihovom načinu i tehnici tog sporta.
                        Iskreno, nebih ga ukusio u stvarnom životu, ali u svakom slučaju točno
                        znam na koji način funkcioniraju ti sportaši.
                        I sada mi je jasno zašto matuljac toliko spominje kemiju i zdravu prehranu.
                        Čvrsti mišići nisu isti kao oni napumpani u teretani.
                        Kod Thai-boxera traži se brzina, fizička kondicija-spremnost, čvrsti trbušnjaci
                        zbog primanja udaraca koljenom, te mentalna spremnost nogu; dakle cijelo tijelo mora biti spremno ne samo za izbjegavanje udaraca već i za primanje i stres. Dakle, zbilja moraš biti "poseban" savšenog zdravlja da uđeš u ring.
                        A, normalno lakše ćeš se kretat bez suvišnog sala.


                        * Što se tiče one slabokrvnosti koju sam spomenuo, ne, nije se odnosilo na mene,
                        samo sam znatiželjan ima li to kakve veze sa negativnom grupom krvi. Hvala.
                        Nisam tražio za život koji mi je dan. Ali mi je dano. Ništa više. I time... Dajem sve od sebe

                        Comment


                        • #13
                          Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

                          Originally posted by matuljac
                          Originally posted by Dalibor
                          Neću komentirat. Samo ću reć da bucaš u vezi suplemenata i da se malo više educiraš.
                          Šta da ti kažem, čitaj forum i uči.
                          bez brige dalibore, ja sam se savjetovao tu na forumu, procitao sam cjeli forum, pa sam se savjetovao na internetu malo, pa sam se savjetovao kod trenera (bio je 4 ili 5. u svijetu u muay-thai neznam koje godine, radio je i u teretanama) i sigurna zna i on nesto, rekao mi je da proteine jos ne pijem, nego neka ih dobivam od obicne prehrane, kasnije kad smrsavim, onda ih mogu pit.

                          E moj dječače, da si ti pročitao forum nebi ovakve gluposti pričao ni lupetao.
                          Mi smo ti ovdje dali prave savjete a ti kako hoćeš.
                          Pozdravi trenera (svaka mu čast na rezultatima ali su ti rezultati vjerovatno bili iz vremena Franje Bučara i čovjek se u međuvremenu nije dalje educirao) ali poruči mu da se malo educira u vezi prehrane i dodataka prehrani da ne bi djecu i dalje krivo educirao.
                          Moja priča je s tobom završena. Ako ti još nešto nije jasno u vezi prehrane pitaj svog stručnog trenera za Muay-thai ali očito nestručnjaka za prehranu.
                          Pozdrav.
                          http://www.myspace.com/daliborzulejhic

                          I know it's hard to keep an open heart
                          When even friends seem out to harm you
                          But if you could heal a broken heart
                          Wouldn't time be out to charm you

                          November Rain, Guns and Roses

                          Comment


                          • #14
                            Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

                            Originally posted by kelly
                            Originally posted by matuljac
                            mozda mi i vi govorite dobro, ali ja mislim da je bolje dobivat iz prirodne hrane sto ti tjelo treba, jer svi ti napici i to, to je kemija, naci umjetan nacin dobivanja proteina...je bolje prirodno stavljat u tjelo ili kemiju?
                            Uvijek me ovo razljuti. Matuljac daj se malo informiraj što su suplementi i nemoj ovako govoriti.
                            Ajde ti nama reci šta je prirodno a šta je neprirodno, jedeš li ti kruh, piješ li cedevitu, šećeriš li kavu i čaj, piješ li mlijeko...
                            Odgovori mi na ova pitanja.
                            Kelly oprosti sto sam te naljutio, stvarno mi nije bila namjera. Krivo sam se postavio, nemam se vise di savjetovat, oprosti stvarno sta sam te naljutio...
                            sad odgovori na tvoja pitanja... kruh-2 fete integralnog na dan
                            cedevitu- ne pijem(ne pijem gazitane sokove, ni one ledene cajeve i ono)
                            kavu- secerim, mlijeko- pijem manje masno 0.9



                            Originally posted by kelly
                            Originally posted by matuljac
                            pa sam se savjetovao kod trenera (bio je 4 ili 5. u svijetu u muay-thai neznam koje godine, radio je i u teretanama) i sigurna zna i on nesto, rekao mi je da proteine jos ne pijem, nego neka ih dobivam od obicne prehrane, kasnije kad smrsavim, onda ih mogu pit.
                            Vidiš sada ovo, ako su proteini u prahu loši zašto ih onda mršavi ljudi mogu piti?????
                            Ako je nešto loše, onda je loše za sve ljude.
                            Želiš smršaviti, objasni želiš li skinuti samo salo ili želiš skinuti i salo i mišiće?????

                            vidi sad, nisam rekao da su losi, naprotiv znam da su dobri...nego me zanimalo da li mogu dobit proteine iz obicne hrane dovoljno koliko mi treba dnevno bez da pijem shakeove? ja zelim smrsavjeti i dobiti misice, mozes mi preporuciti nesto?


                            Originally posted by Todd_the_Wraith
                            Dobro da si spomenuo MuayThai.
                            Sad mogu i ja komentirati:
                            Ja sam neko vrijeme trenirao na izdržljivosti, upravo zato jer sam se
                            divio Muay Thai borcima i njihovom načinu i tehnici tog sporta.
                            Iskreno, nebih ga ukusio u stvarnom životu, ali u svakom slučaju točno
                            znam na koji način funkcioniraju ti sportaši.
                            I sada mi je jasno zašto matuljac toliko spominje kemiju i zdravu prehranu.
                            Čvrsti mišići nisu isti kao oni napumpani u teretani.
                            Kod Thai-boxera traži se brzina, fizička kondicija-spremnost, čvrsti trbušnjaci
                            zbog primanja udaraca koljenom, te mentalna spremnost nogu; dakle cijelo tijelo mora biti spremno ne samo za izbjegavanje udaraca već i za primanje i stres. Dakle, zbilja moraš biti "poseban" savšenog zdravlja da uđeš u ring.
                            A, normalno lakše ćeš se kretat bez suvišnog sala.


                            * Što se tiče one slabokrvnosti koju sam spomenuo, ne, nije se odnosilo na mene,
                            samo sam znatiželjan ima li to kakve veze sa negativnom grupom krvi. Hvala.

                            hvala da si me razumio,skuzio si sta zelim pitat. Imas pravo uvezi svega, a imam pitanje, sta da ja uzimam od suplemenata, imam 100 kg i 176 cm...imas koji savjet...

                            *na to tvoje pitanje nebi znao odgovor...potrazit cu pa cu ti javit


                            Originally posted by Dalibor
                            Originally posted by matuljac
                            Originally posted by Dalibor
                            Neću komentirat. Samo ću reć da bucaš u vezi suplemenata i da se malo više educiraš.
                            Šta da ti kažem, čitaj forum i uči.
                            bez brige dalibore, ja sam se savjetovao tu na forumu, procitao sam cjeli forum, pa sam se savjetovao na internetu malo, pa sam se savjetovao kod trenera (bio je 4 ili 5. u svijetu u muay-thai neznam koje godine, radio je i u teretanama) i sigurna zna i on nesto, rekao mi je da proteine jos ne pijem, nego neka ih dobivam od obicne prehrane, kasnije kad smrsavim, onda ih mogu pit.

                            E moj dječače, da si ti pročitao forum nebi ovakve gluposti pričao ni lupetao.
                            Mi smo ti ovdje dali prave savjete a ti kako hoćeš.
                            Pozdravi trenera (svaka mu čast na rezultatima ali su ti rezultati vjerovatno bili iz vremena Franje Bučara i čovjek se u međuvremenu nije dalje educirao) ali poruči mu da se malo educira u vezi prehrane i dodataka prehrani da ne bi djecu i dalje krivo educirao.
                            Moja priča je s tobom završena. Ako ti još nešto nije jasno u vezi prehrane pitaj svog stručnog trenera za Muay-thai ali očito nestručnjaka za prehranu.
                            Pozdrav.

                            pa sorry sta sam te naljutio, stvarno nije mi bila namjera, kao sta sam kelly-a naljutio, nisam htio ko ni tebe...oprosti. nego moj problem je pojasnio Todd_the_Wraith...pogledaj sta je napisao.. mi mozes dat savjet o suplementima?

                            OPROSTITE SVI KOJE SAM VAS NALJUTIO, STA SAM NEPROMISLJENO PISAO PO FORUMU...HVALA
                            LIFE IS A PAIN SEX IS A GAME,FORGOT THE PAIN AND PLAY THE GAME!!!!!

                            Comment


                            • #15
                              Re: prehrana po krvnim grupama...sta steti, sta ne??

                              Isprika prihvaćena.
                              Što te zanima o suplementima samo pitaj.
                              http://www.myspace.com/daliborzulejhic

                              I know it's hard to keep an open heart
                              When even friends seem out to harm you
                              But if you could heal a broken heart
                              Wouldn't time be out to charm you

                              November Rain, Guns and Roses

                              Comment

                              Working...
                              X