Announcement

Collapse
No announcement yet.

Lijep pozdrav

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • kelly
    replied
    Nema tu ništa komplicirano, ak se ne debljaš onda ne jedeš dovoljno, jednostavno da ne može biti jednostavnije... tako me tip pitao zašto se ne može udebljati a "jede kao konj", kažem ja aj mi napiši plan prehrane, on počeo; doručak kifla i kava... hahaha, pa kiflu pojede golub za doručak... sve rečeno.

    Leave a comment:


  • DSorka
    replied
    Moj muz kad me upoznao imao je 65kg a visok je 180 i isto je tako tvrdio da se ne moze udebljat i da su njemu prirodno podlaktice jace od nadlaktica, jeo je iskljucivo poli samalu, hernovke, pileca prsa i jaja i slatkise a ostalo nista doslovno i max je mogao pojest jedno jaje...
    Nakon 2 godine braka ima 93kg i gle cuda ima i prsa i ipak mu podlaktice nisu prirodno vece i jede sve osim kavijara ( skup je ) ... tako da samo hrana, hrana i hrana i sve se moze ... sad smo jos i secer, brasno i sol izbacili ...
    -krenuli smo tako da je poceo doruckovat najprije palacinke, kiflice i bilo sto, sto voli pa smo poslije kad se projeo pazili smo na sastav...
    - meduobroke smo ubacili kikriki maslac, voce, orasate plodove, suho voce i razne proteinake cokoladice, umak od avokada (avokado, rajcica,kapula,kumin, malo limete i cilija) na wassa kreker ili na kukurzne tortilje dehidrirane u pecnici ( to je jeo dok gleda i tv)
    -rucak piletina plus rizina tijestenina, wok sa piletinom, kupusom kineskim, rizim rezancima i povrcem poslije smo ubacivali i govedinu i kozice, piletina "pohana" jaja i sezam i na papir za pecenje u pecincu, jaja punjena laznom fracuskom ( grcki jogurt, kuhana mrkva, grasak, gauda, dincek, kiseli krastavci, limunov sok, zlica senfa bez secera ), omlet sa gaudom i pilecim prsima, sendvic sa domacim proteinskim kruhom od piletine, gaude, kukuruza, paredaiza, ramstek sa tijesteninom gluten free (kukuruz i riza) milanez na moj nacin ( na maslacu uprzim cesnjak na listice, dodam paredaiz na kockice i zacinim sa bosiljkom ) itd
    -vecera tortilja sa bilo cim unutra, mozzarela otopljena na proteinskom kruhu, raznjici od piletine, kapule i paprike, rizina tijesteina u umaku ( goveda snicla narezana i marinirana u snefu, sparoge, sojino vrhnje ... isprziti komadice govedine, dodat sparoge, soyino vrhnje i zlicu senfa ako voli ) itd itd ko tome jos je znao svasta pojest kroz dan energetskih cokoladica i svih cuda ... po malo je poceo "grist" u 8 ako nije doruckovao ... citav zivot je mrsav sa 25 je nosio hlace iz srednja a sad mora pazit sta jede 🤣🤣🤣

    P.S ne znam jeli ispravno ali svakako je djelovalo za debljanje ... svakako poslusajte ljude punk strucnije i iskusnije od mene ovo je samo iskustvo prepricano

    Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk


    Last edited by DSorka; 30-01-20, 15:52.

    Leave a comment:


  • icetea666
    replied
    Ok zahvaljujem obojici. Kolega nije presretan al sta da se radi xD.
    Mislio sam da mu je kava jedan od problema jer znam da u nom slučaju, ona itekako smanji apetit na sat ili dva. I onda ako ih piješ 7 dnevno ko on, nemas apetit. To je bilo neko moje razmisljanje.

    Pozdrav do sljedećih problema

    Leave a comment:


  • kelly
    replied
    Valek je sve rekao, ne deblja se od određene namirnice nego od kalorijskog suficita, ako se ne debljaš onda ne jedeš dovoljno, koliko god ti mislio da jedeš dovoljno...

    Leave a comment:


  • valek93
    replied
    Ja cu ti odgovoriti za frenda, radije nek frend taj whey i kreatin pokloni nekome kome to treba njemu ocito ne treba, od te love se mogao posteno najesti, skuhati kolko kila rize, tjestenine i uzivati
    Whey nikako ne moze zamijeniti uravnotezenu prehranu, i sama njegova definicija je suplement, dodatak prehrani, ne hrana. Whey se koristi tamo gdje je praktican, nekome tko ne moze uobicajenom prehranom unijeti potrebne proteine, u nekakvom sejku poslije treninga, mozda ujutro sa zobenim, ali nikako kao zamjena za meso, ribu, sir i ostale izvore proteina.
    Od kave sigurno nije tako mrsav, nego iz razloga sto je jeo tj unosio manje nego sto trosio, znaci rjesenje je jesti, jesti i samo jesti Bar je to jednostavno

    Reci frendu da ne baca lovu na kreatin, ako bude jeo dovoljno hrane zivotinjskog podrijetla sigurno mu u zivotu nece nikada zatrebati kreatina.

    Leave a comment:


  • icetea666
    replied
    Pozdrav ponovno nakon nekog vremena.
    Dakle poslušao sam savjete i drzao se bw vjezbi, nasao neke kanale na yt koji se fokusiraju na calisthenics i zadnjih tjedana radio iskljucivo to.
    Rezultati su vec tu. Neku misicnu masu nisam nabio sto je i ocekivano obzirom da je prilagodba prehrane bila minimalna iz razloga koje sam naveo ranije, ali su problemi sa bolovi ma u ledjima gotovo nestali. Isto tako, jako su mi ojacala koljena (to tek sad vidim) i imam dosta bolju stabilnost u kojekakvim okretima za koje prije nisam imao ravnoteze.
    Trenutno pokusavam malo ojacati tricepse jer koliko cujem oni su razlog mojih manjih teskoca sa close push-ups.

    Moje jedino pitanje je, zasto se mucim sa Sphinx push-up? Isto tricepsi?

    Drugo pitanje a tice se kolege s posla.
    Lik je dakle jako mrsav, cca 65 kg i cca 175 cm.
    Godinama se pokusava udebljati ali ne ide.
    Kupio je whey to jest dobio je to na preporuku i kreatin.
    Na whey pise da uzime 30 grama dnevno Ali zasto 30 kad bi to trebalo ovisiti o ciljevima osobe i trenutnoj masi (2g po kg).
    Pise isto da whey vecinom uzrokuje mrsavljenje.
    Drugo, kreatin koliko vidim djeluje na nacin da povecava kolicinu vode u misicima. Je li to onda upce pravi nacin za dobijanje mase?

    Moram naglasit da ga nekakav trening ne zanima, bar zasad. Nego samo nabijanje kila.

    Moze li razlog njegove mrsavosti biti to sto pije 6 kava dnevno minimalno, koje su abnormalno zasecerene?

    Zahvaljujem unaprijed.

    Leave a comment:


  • kelly
    replied
    https://www.building-body.com/?s=bodyweight



    Leave a comment:


  • icetea666
    replied
    Ok da postavim jos par pitanja koja su mi ostala nejasna.Neka se ticu mene a neka su teorijske prirode.

    1. Zadnjih dana sam radio ovo sa videa,

    https://www.youtube.com/watch?v=UoC_O3HzsH0

    Jer nisam imao doslovno vise vremena od ovih 10 minuta navecer,planiram se drzati ovoga gore sa slike cim prodje guzva koju imam.
    Pa me zanima jel to ok za neki pocetak jer kako mi je kelly gore rekao, bw vjezbe,one kojima dizem svoju tezinu,su navodno u tom videu ali sam ocekivao da su bw vjezbe samo one u kojima dizem bas cijelu svoju tezinu poput zgibova.Nisam ocekivao da cu tu vidjeti Russian Twists i slicno.Pa ako moze neko pojasnjenje.

    2. Kada trebam podici intenzitet ili broj serija dnevno?Kako znam kad sam spreman za napornije vjezbe?

    3. Sto se tice ishrane,kako sam vec rekao,zbog malo slobodnog vremena i dvoje djece nisam siguran da cu moci prilagoditi ishranu posebno sebi.No ipak sam pokusavao koliko mogu i imam par pitanja.

    a) buduci da mi fali mase,znaci li to da se trebam za pocetak drzat samo povecanja proteina u prehrani na 2 g po kili a ostatak eventualno kasnije ili odmah?

    b) imam problema sa izracunavanjem broja kalorija koje trebam unijeti dnevno. Procitao sam onaj clanak ovdje i doista je informativan, medjutim vidio sam da je to za nekoga tko ne radi nista i da na to treba dodati i potrosnju kalorija koje se potrose kroz vjezbanje ili fizicke aktivnosti.
    Moj problem je sto to neznam niti otprilike jer, radim kao elektricar, gdje jedan dan radim skoro nista,a drugi dan nosim cijeli dan materijal stepenicama na peti kat.I to cijeli dan. Recimo da je ovoga drugoga vise nego ovoga prvog,
    U smislu potrosnje kalorija.
    Sta da radim i koliko da dodam?

    4.Pitanje je teorijske prirode.Ako unosim puno vise nego je potrebno za ovih 200-500 grama mase tjedno. Zar se to nebi moglo anulirati povecanim brojem vjezbi to jest potrosnje kalorija?
    Znam da su potrebni i dani odmora i ne ocekujem da to ubrzava proces,nego me cisto zanima jel mozes natuci vise kalorija ali ih i potrositi vise vjezbanjem i biti na istom?

    Ako moze odogovore isto ovako numerirane bio bih jako zahvalan.
    Last edited by icetea666; 12-10-19, 18:17.

    Leave a comment:


  • FeedMe Tothestars
    replied
    Frend ima jos sala bez brige.

    Ja sam pokusavao godinama skinut salo samo trcaniem.

    Samo frustracije....


    Sto se tice vjezbi evo primjer slika...

    Ali na tebi je da se potrudis sta i kako.

    Navecer, ujutro u ponoc...ne zamaraj se takvim stvarima samo kreni.



    Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk


    Last edited by FeedMe Tothestars; 08-10-19, 20:04.

    Leave a comment:


  • icetea666
    replied
    Ok zahvaljujem.

    Ja sam se vodio prema frendu koji je imao cca 10 kg viska koje je istopio trcanjem od 12-15 km dnevno i sad izgleda zbilja taman.
    Al bit ce da nismo isti slucajevi.

    Ima neki odredjeni tempo kojeg bih se trebao drzati, ili da derem gore navedeno dokle god mogu. Jel problem sto mogu samo navečer?

    Edit:moze popis od nekoliko BW vjezbi osim gore nabrojanih sklekova, dipseva i zgibova? Da mogu pregledati na yt kako se pravilno rade,jer dosad sto sam radio, bilo je vecinom krivo. Moze i engleska imena.

    Zahvaljujem jos jednom
    Last edited by icetea666; 08-10-19, 16:07.

    Leave a comment:


  • FeedMe Tothestars
    replied
    Nazalost samim trcanjem neces istopit salo vec ces postici skinny fat look.

    Ako ne zelis nemas vremena za teretanu mozes doma uvijek raditi sklekove, dipseve, zgibove itd...

    Potrazi neki zgodan program za po doma i udaraj.

    Ali kao i sve u zivotu koliko ulozis u nesto toliko ces dobiti nazad.



    Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

    Leave a comment:


  • icetea666
    replied
    Koliko ja vidim proteine ne samo da unosim dovoljno nego i prebacujem i to nemalo.Doduse tako mi se i masa povecavala unazad dvije godine jer sam bio stvarno mrsav.Da nastavim tako ili da se strogo drzim tih 2 g po kg?Znaci da smanjim?

    Sto se tice trcanja,jel postoji nesto sto mogu ubaciti dodatno da bih smio nastaviti trcati jer mi fakat cini zadovoljstvo.Ako bas nema drugog nacina,odustat cu naravno.

    Leave a comment:


  • kelly
    replied
    https://www.building-body.com/?s=tablica

    Leave a comment:


  • kelly
    replied
    158g u danu, zajedno u svim obrocima. Pogledaj tablicu kalorija, u njoj imaš sve, npr: 100g (10dkg) mesa ima oko 22g Proteina.
    Trebao bi prestati s trčanjem, s obzirom da radiš cijeli dan imaš više nego dovoljno aerobnih aktivnosti.

    https://www.building-body.com/tablic...ednosti-hrane/

    Leave a comment:


  • icetea666
    replied
    2g po kg? Po mom kilogramu? Znaci 158g?Po obroku ili kako.?
    Moze neki link s namirnicana?
    I dali to znaci da trebam prestat s trcanjem?

    Leave a comment:

Working...
X