Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prehrana za masu i izgoriti masnoce?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Prehrana za masu i izgoriti masnoce?

    Sljedećih šest obroka imaju nešto zajedničko: savršeni su. Jednostavni su koliko to mogu biti i idealni su jer vam pomažu da izgradite mišiće (pod uvjetom da ste redovito u teretani), izgorite masnoće i jednostavno budete zdraviji. I, znače izvrsnu prehranu cijeli dan.

    Niste sigurni što ćete pojesti za doručak? Ručak? Večeru? Sve navedeno? Sad ćete saznati. Iako ćete morati malo prilagoditi porcije vašim proporcijama, obroci koji slijede univerzalno su prijateljski raspoloženi prema svim bilderima. Uživajte.

    Savršen doručak


    * 4-6 bjelanjaka i 2 cijela jaja
    * 1 porcija zobenih žitarica
    * 1 banana

    Otprilike: 525 kalorija, 38 g proteina, 59 g ugljikohidrata, 15 g masnoća.

    Zašto?

    Jaja, univerzalna osnovna stavka bodybuildinga, nude lako probavljive proteine koji potiču rast mišića. Zobene žitarice osiguravaju kompleksne ugljikohidrate bogate energijom i banane sadrže fruktozu i kalij, koji podržava formiranje glikogena u jetri i mišićima koji minimalizira razgradnju mišića u tijelu.

    Savjet za dobivanje mase

    Zamijenite 0,4 ml nemasnog mlijeka vodom u pripremi zobenih žitarica.

    Savjet za skidanje kila

    Jedite samo bjelanjke da smanjite masnoće i kalorije i bananu zamijenite šalicom jagoda (skida dodatnih 50 kalorija).

    Savršen ručak


    * 170-255 g ekstra nemasne mljevene govedine
    * 2 šalice tjestenine
    * 3/4 šalice brokule

    Otprilike: 700 kalorija, 60 g proteina, 83 g ugljikohidrata, 13 g masnoća.

    Zašto?

    Kad je u pitanju izgradnja mišića nema bolje namirnice do govedine jer sadrži kreatin, sve potrebne aminokiseline i puni kompleks B vitamina te je puna željeza pa pomaže u proizvodnji energije. Tjestenina osigurava ugljikohidrate koji su nužni za energiju, a u brokuli se nalaze spojevi koji pomažu u regulaciji masnoća.

    Savjet za dobivanje mase

    Birajte nemasnu, ne ekstra nemasnu govedinu (oko 10 do 15 % masnoća umjesto ispod 10%). Višak masnoća i kalorija sprečavaju izgaranje glikogena i proteina za bolji rast.

    Savjet za skidanje kila

    Umjereno konzumirajte ugljikohidrate. Pojedite 1 šalicu tjestenine, ali udvostručite brokulu koja ima malo kalorija, puno vlakana i pomaže u kontroliranju osjećaja gladi.

    Savršen obrok prije treninga (Jedan sat prije treninga)


    * 1 šalica nemasnog svježeg sira
    * 4 kriške raženog tosta s 2 čajne žličice džema od grožđa

    Otprilike: 532 kalorije, 35 g proteina, 89 g ugljikohidrata, 4 g masnoća

    Zašto?

    Protein iz svježeg sira otpustit će se u krvotok točno u vrijeme tjelovježbe, sprečavajući razgradnju mišića. Džem od grožđa djeluje na razinu inzulina i također smanjuje razgradnju mišića. Raženi kruh sadrži ugljikohidrate koji se sporo probavljaju, sprečavajući da šećer u krvi naglo padne što se može dogoditi kad jedete samo šećer.

    Savjet za dobivanje mase

    Uključite više džema u obrok kako biste spriječili pražnjenje zaliha glikogena.

    Savjet za skidanje kila

    Pojedite dvije kriške tosta radi kontrole unosa ugljikohidrata, ali nemojte se odreći džema jer će vam trebati nalet energije da spriječite razgradnju mišića.

    Savršeni obrok nakon treninga


    * Whey protein shake (2 mjerice pomiješane s vodom)
    * 1 šalica riže s 4 čajne žličice grožđica

    Ponudu whey proteina možete pogledati u našem web shopu.

    Otprilike: 549 kalorija, 45 g proteina, 91 g ugljikohidrata, 2 g masnoća.

    Zašto?

    Oporavak i rast. Proteini i ugljikohidrati koji se brzo probavljaju pomažu pri procesu oporavka. Whey je izvrstan izvor aminokiselina, a mješavina riže i grožđica sadrži koncentrirane ugljikohidrate koji dižu razinu inzulina koji je potreban za oporavak mišića.

    Savjet za dobivanje mase

    Porciju riže povisite na 1 i pol šalicu za više jednostavnih ugljikohidrata.

    Savjet za skidanje kila

    Pojedite 1/2 šalice riže i 1-2 čajne žličice grožđica.

    Savršeni obrok u bilo koje vrijeme (sendvič od puretine)


    * 2 kriške kruha od cjelovitih žitarica
    * 2-3 kriške nemasnog sira
    * 3-4 kriške salame od purećih prsa
    * senf i nemasna majoneza

    Otprilike: 316 kalorija, 36 g proteina, 34 g ugljikohidrata, 4 g masnoća.

    Zašto?

    Praktičnost i toliko potreban šesti obrok u danu. Uravnotežena kombinacija proteina, ugljikohidrata i masnoća ovog sendviča idealna je za povećanje mase.

    Savjet za dobivanje mase

    Dodajte čašu nemasnog mlijeka i voćku imate li brži od uobičajenog metabolizma.

    Savjet za skidanje kila

    Koristite kruh s malo ugljikohidrata kako biste kontrolirali unos ugljikohidrata i kalorija.

    Savršena večera


    * 200-255 g pilećih prsa
    * 1 slatki krumpir
    * 1 šalica graška, kukuruza i mrkve

    Otprilike: 603 kalorije, 69 proteina, 61 g ugljikohidrata, 7 g masnoća.

    Zašto?

    Savršena večeraKombinacija ugljikohidrata i nemasnih proteina u ovom obroku povisuje razinu inzulina u krvi, pospješujući hormonsko okruženje koje je idealno za mišićni rast. Slatki se krumpir sporo probavlja i na taj način potpomaže u očuvanju tog okruženja, a nemasni protein kao što su pileća prsa drži tjelesne masnoće pod kontrolom.

    Savjet za dobivanje mase

    Dodajte visoku čašu nemasnog mlijeka i pirjajte piletinu u ekstra djevičanskom maslinovom ulju da biste dobili dodatne proteine i esencijalne masne kiseline koje potpomažu razvoj.

    Savjet za skidanje kila

    Pojedite pola slatkog krumpira i zamijenite predloženo povrće, koje sadrži više kalorija, s povrćem koje je manje kalorično, kao na primjer mahune.
    uvijek cu bit na masi...DZABA TI SVE!!!

  • #2
    Re: Prehrana za masu,i izgoriti masnoce?

    +jaja povisuju kolesterol u krvi iz kojeg se derivira testosteron,a mi svi volimo testosteron
    ..:: Just say to yourself... how bad do I want this? Am I working harder then the person who will be standing next to me? ::..

    Comment


    • #3
      Re: Prehrana za masu,i izgoriti masnoce?

      Treba jesti cijela jaja, glupo je bacati hranu-žumanjak, osim toga bez kolesterola nema ni testosterona.
      pobjednici traže načine a gubitnici razloge

      Comment


      • #4
        Re: Prehrana za masu,i izgoriti masnoce?

        Jaja ne utiču na holesterol
        Već dve decenije unazad stručnjaci istražuju da li unos jaja treba da se ograniči ili ne. Posebno se raspravlja o tome koliko je korisno a koliko štetno žumance, jer sadrži holesterol omegol.
        - Smatralo se da je holesterol omegol iz namirnica odgovoran za povećan rizik od kardiovaskularnih oboljenja - objašnjava Branka Mirković, nutricionista. - Sadašnja preporuka da se nedeljno unosi dva do tri jaja ponovo se preispituje, jer su mnoga istraživanja utvrdila da kardiovaskularne bolesti podstiču zasićene i saturisane masti pre nego holesterol omegol - kaže ona.
        Kao namirnica, jaja su veoma korisna osobama koje moraju da smanje dnevni unos kalorija. Veće jaje sadrži samo 71 kaloriju i vrlo malo ukupnih masnoće, oko pet grama, i to u zdravijoj ne saturisanoj formi. Prema mnogim istraživanjima utvrđeno je da se posle dugotrajnog dnevnog unošenja jednog do dva jaja neznatno povećava nivo holesterola omegol.
        Tek veoma mali broj ljudi treba da smanji unos jaja, i to oni koji istovremeno imaju povišen i holesterol omegol i trigliceride u krvi, jer se smatra da su osetljivi na holesterol omegol u namirnicama. Ostali, uključujući i one koji imaju povišen nivo holesterol omegola u krvi, mogu da uživaju u jajima. Za prevenciju kardiovaskularnih bolesti mnogo je važnije ograničiti unos masnoća, pogotovo zasićenih i saturisanih masti, zato je bolje jesti jaja sa povrćem i žitaricama nego crveno meso sa puno masnoća.

        Šta sadrže
        Jaja spadaju u veoma važne namirnice i mnoga jela su nezamisliva bez njih. Jaje sadrži 71 kaloriju, 6,3 g proteina, 4,9 g masnoća, 190 mg holesterola omegol, vitamina B12 0,6mcg, 1mg folne kiseline. Od preporučenih dnevnih doza nutritijenata jedno jaje sadrži: 9 odsto vitamina A, 10 odsto vitamina D, 10 odsto vitamina E, 14 odsto riboflavina, dva odsto vitamina B6, dva odsto kalcijuma, šest odsto fosfora, dva odsto magnezijuma, četiri odsto gvožđa, pet odsto cinka.

        Jaja sadrže karotenoide, koji se bolje apsorbuju nego oni biljnog porekla (iz spanaća ili šargarepe), pa su prirodna zaštita od nekih očnih oboljenja koja su povezane sa starenjem. Jaja takođe sadrže vitamin D, koji podstiče kalcijum da kosti ostanu snažne. Sadrži i šest odsto folne kiseline, koja je zaštitnik od srčanih oboljenja kod starijih osoba.
        Veoma su dragocen izvor proteina - jedno jaje zadovoljava 15 odsto čovekovih dnevnih potreba za belančevinama. Što se tiče hranljivih materija, belance se veoma razlikuje od žumanceta. Belance se sastoji uglavnom od vode i oko 11 odsto proteina, dok je žumance bogato fosforom i belančevinama, masnoćama, ali i vitaminima i mineralima. Pored vitamina A, D i E, koji se rastvaraju u mastima, kao i B1 i B2, vitamina PP i biotina, ono sadrži i kalcijum, fosfor i gvožđe, kalijum, fosfor ali i kobalt i bakar. U belancetu se nalaze vitamini rastvorljivi u vodi natrijum, kalijum i hlor. Čovek može da iskoristi 95 odsto hranljivih vrednosti iz jednog jajeta.
        uvijek cu bit na masi...DZABA TI SVE!!!

        Comment


        • #5
          Re: Prehrana za masu i izgoriti masnoce?

          odlican plan! mozda za sticky?
          (c) Arnold Schwarzenegger

          Comment


          • #6
            Re: Prehrana za masu i izgoriti masnoce?

            još bi dodao jedino posni sir+orašari ili laneno ulje kao zadnji obrok... svi znamo koliko nam je kazein tijekom noći potreban

            Comment


            • #7
              Re: Prehrana za masu,i izgoriti masnoce?

              Originally posted by emco
              Veoma su dragocen izvor proteina - jedno jaje zadovoljava 15 odsto čovekovih dnevnih potreba za belančevinama.
              Onda ja s doručkom ispunim svoje dnevne potrebe po proteinima .

              Originally posted by emco
              Što se tiče hranljivih materija, belance se veoma razlikuje od žumanceta. Belance se sastoji uglavnom od vode i oko 11 odsto proteina, dok je žumance bogato fosforom i belančevinama, masnoćama, ali i vitaminima i mineralima.
              Neznam što je gospođa htjela ovdje reči ali u bjelanjku koliko ja znam je veča količina proteina nego u žutanjku.

              Cijela jaja su po meni neizostavna u sportskoj prehrani ali u ograničenoj količini. Više od 4 cijela jaja dnevno mislim da je tu mač. Ja npr. jaja jedem za doručak i pojedem 2 cijela + 4 bjelanjaka.

              Comment


              • #8
                Re: Prehrana za masu,i izgoriti masnoce?

                Originally posted by AnfrA
                Originally posted by emco
                Veoma su dragocen izvor proteina - jedno jaje zadovoljava 15 odsto čovekovih dnevnih potreba za belančevinama.
                Onda ja s doručkom ispunim svoje dnevne potrebe po proteinima .

                Originally posted by emco
                Što se tiče hranljivih materija, belance se veoma razlikuje od žumanceta. Belance se sastoji uglavnom od vode i oko 11 odsto proteina, dok je žumance bogato fosforom i belančevinama, masnoćama, ali i vitaminima i mineralima.
                Neznam što je gospođa htjela ovdje reči ali u bjelanjku koliko ja znam je veča količina proteina nego u žutanjku.

                Cijela jaja su po meni neizostavna u sportskoj prehrani ali u ograničenoj količini. Više od 4 cijela jaja dnevno mislim da je tu mač. Ja npr. jaja jedem za doručak i pojedem 2 cijela + 4 bjelanjaka.
                da dobro si ovo citirao , apsulutno se slazem ..
                ”Da bi se fizicki I mentalno osecali dobro I da bi vam misici rasli,morate da uzivate,I da,kao I ja sada,sa nestrpljenjem ocekujete svoj sledeci obrok.
                Zasto Markus Ruhl nije pobedio na vise takmicenja? Odgovor je jednostavan :njegova pojava deluje zastrasujuce za svakog,ukljucujuci i sudije.

                Comment


                • #9
                  Re: Prehrana za masu i izgoriti masnoce?

                  Imam samo jedno pitanje.. zna li itko gdje bih mogao naći džem/pekmez od grožđa? Gdje god pitam gledaju me u čudu wtf?
                  TRAIN LIKE IS WATCHING !!!!

                  Comment


                  • #10
                    Re: Prehrana za masu i izgoriti masnoce?

                    super, sviđa mi se jelovnik

                    Comment


                    • #11
                      Re: Prehrana za masu i izgoriti masnoce?

                      da li na masi postoje dani punjenja?
                      prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. prednost zagreb i zapadna okolica. kontakt mail drasko2002@gmail.com

                      Comment


                      • #12
                        Re: Prehrana za masu i izgoriti masnoce?

                        pa ako na masi unosiš 20g UH dnevno onda da.
                        ne repam o politici možda bi trebo,
                        politika je mala ljadro još je nisam jebo

                        Comment


                        • #13
                          Re: Prehrana za masu i izgoriti masnoce?

                          Burning fat and shredding weight is not an easy task.It requires a plenty of work like exercise,dieting.In addition to this the food is also an important thing.Citrus Fruits,Apples,Calcium Rich Dairy Products,nuts and chilies are important for burning fats and losing weight.
                          The great tragedy of Science - the slaying of a beautiful hypothesis by an ugly fact.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Prehrana za masu i izgoriti masnoce?

                            Predobro izgleda...a ništa...probat ću

                            Comment


                            • #15
                              Re: Prehrana za masu i izgoriti masnoce?

                              @emco

                              ako se nešto c/p onda se navede i izvor odakle si to c/p

                              jer isti tekst postoji ovdje i točno je naveden autor članka

                              http://www.fitness.com.hr/prehrana/dije ... vodic.aspx
                              https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911

                              Overload Strength team

                              Comment

                              Working...
                              X