Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nemam stomačinu ali ogromnu zadnjicu - Želim da definišem taj dio tijela

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Re: Nemam stomačinu ali ogromnu zadnjicu - Želim da definišem taj dio tijela

    Jedna stvar bitna za kardio i hiit nacin treniranja je metabolizam jer lagani kardio minimalno utice na nas metabolizam. Dok HIIT dize nas metabolizam sto mi naravno zelimo. Nisam ja rekao da kardio ne valja vec da ne treba on da bude osnova. Kao sto neki 6 dana u sedmici ga rade. I nije hiit trening samo onaj osnovni, sprint pa lagano hodanje u omjeru 1:2 kao sto vecina ljudi misli. Ja naprimjer koristim omjer 6:1 ubacis 4 kompleksne bodyweight vjezbe i radis te 3 min do otkaza i ona imas 30 sec odmora pa opet tako,3 serije to je 12 min. Radi po radis ukupno tri radnje koje traju po 12 min naravno sve su razlicite. Dodaj tu zagrijavanje i istezanje 50 min hardcore treinga. Da razvalis salo, bukvalno!

    Comment


    • #47
      Re: Nemam stomačinu ali ogromnu zadnjicu - Želim da definišem taj dio tijela

      Evo jedno pitanje, budući da je i meni ostalo nešto sala za skiniti. Preporuča li se poslje jutarnjeg kardia ili popodnevnog, popiti 10-tak grama BCAA, pa onda pojesti obrok!? I dali je 10 g dovoljno?
      Poslje treninga utezima BCAA popijem u PWM-u, ali zanima me ovo gore navedeno, znači poslje kardia kada ne radim utezima.

      Comment


      • #48
        Re: Nemam stomačinu ali ogromnu zadnjicu - Želim da definišem taj dio tijela

        Zone-treninga-tabela1-615x366.png

        Evo nešto copy/paste za ovaj dijagram:

        Opterećenje je toliko malo da naprezanje mišića traje dugo (u desecima minuta) tako da se aktivira mehanizam korištenja tjelesnih masti za proizvodnju energije.
        Vježba je tako odabrana da se koriste najveći mišići tijela (noge i stražnjica) kako bi se moglo potrošiti što više energije kad se ona već dobiva iz masnog tkiva.
        Najveći utrošak masti odvija se pri takvom intenzitetu naprezanja kod koga je nivo pulsa oko 65% od maksimalnog

        Comment

        Working...
        X