Announcement

Collapse
No announcement yet.

Strije

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Strije

    Jeli tko možda imao problema sa strijama? Ako da, što ste koristili i kakav je bio efekt?

    Ja već izludio s kojekavim kremama od kojih nema baš neke velike koristi... Imam strija po rukama, ko' u prići, samo malo veću kilažu uzmem, nova strija se već pojavi...
    Inter pedes virginum gaudium est iuvenum.

  • #2
    Re: strije po tijelu

    koliko ja znam, strije su stvarno gadan problem i ne bih znao kako ti oko toga pomoć. još nemam s tim problema.
    No pain,no gain!

    Comment


    • #3
      Re: strije po tijelu

      kod strija vrijedi samo jedno - prevencija.
      kad se pojave, više manje nemaš tu kaj napravit, moš čekat da odu.

      Comment


      • #4
        Re: strije po tijelu

        Kad se strije jednom pojave, nece nikad otici.U pocetku budu crvenkaste a kasnije kad pobijele i postanu manje vidljive takve ce i ostati. Postoji metoda uklanjanja laserom ali je veoma skupa. Najbolje je u pocetku dok se jos stvaraju nanositi svakodnevno kremu
        protiv strija. Ja imam najvise na prednjem ramenu i bicepsu ali sam u pocetku koristio kremu i koristim je i dalje i cinimi se da pomaze, ali ne bas jel opet ih imam samo sto su manje vidljive.

        Comment


        • #5
          Re: strije po tijelu

          nisam baš nešto uspješan s prevencijom strija... imam baš nekaku sjebanu kožu da ništa ne pomaže... ruke mi šarene od novih i starih strija...

          čuo sam da neki koriste i cink, pa ako je netko imao iskustva s tim nek se javi... to sam nedavno za to čuo pa uskoro namjeravam i to probat
          Inter pedes virginum gaudium est iuvenum.

          Comment


          • #6
            Re: strije po tijelu

            Nažalost strije su oštečenja srednjeg sloja kože nastale pod utjecajem brzog rasta/širenja.Mogli bi se izraziti ožiljci vezivnog tkiva.Na žalost nema lijeka za strije,čak i prevencija je teška.Jednom kada nastanu strije ostaju a sve metode sanacije su prilično neučinkovite.Najbolje se je pomiriti da če one biti tu.

            Comment


            • #7
              Re: strije po tijelu

              Evo jedan tekst o strijama:
              Sa problemom strija susrece se vecina zena, a i muskaraca. Potpuno ih se nikad ne mozemo resiti, ali mozemo spreciti njihovo nastajanje i smanjiti vec ucinjenu stetu.



              Strije, izduzene, nekoliko milimetara siroke, razlicito dugacke brazde na kozi, nastaju zbog stanjenja povrsinskog sloja koze i promena u strukturi vlakana elastina i kolagena u dubljim slojevima koze cija je funkcija da kozi pomazu u zadrzavanju oblika. Kada se srednji sloj koze (dermis) naglo rastegne, bilo tokom trudnoce, naglog povecanja misicne mase, nagle promene tezine ili u pubertetu zbog hormonalnih poremecaja, dolazi do smanjenja elasticnosti koze i do trganja elasticnih vlakana. Rezultat toga su ruzne linije po kozi tela - strije.

              U zavisnosti do prirodnog tonu vase koze, strije se prvo pojavljuju kao ruzicaste, crvenkasto smedje ili tamnosmedje linije koje tek posle dobivaju ljubicastu nijansu. S vremenom se te linije izravnavaju s povrsinom koze i poprime nekoliko nijansi svetliji ton od prirodnog tona vase koze. Postupno postaju manje primetne, ali nikada ne nestaju. Mogu se pojaviti bilo gde na telu gde se koza rastegnula, a najcesce na delovima gde se skladisti salo, abdomenu, grudima, nadlakticama, bokovima i straznjici.



              Prevencija

              Kada se strije jednom pojave, ne mogu nikada nestati u potpunosti. Bitno je naci nacin da ih ucinite sto manje vidljivim pa zato sto ranije pocnite tretirati strije raznim preparatima.
              Dok su jos crvene ili crvenkasto smedje nijanse, veca je sansa da ih neutralizujete. Jednom kada se linije poravnaju s povrsinom koze i izblede, postaju manje vidljive, ali ih je i teze leciti. Iako postoji teorija da na pojavu strija utice nasledni faktor elasticnosti koze, postoje i mere prevencije koje mozete poduzeti kako biste sprecili njihovo nastajanje ili im barem ublazili intenzitet:

              1. Masirajte kozu rukavicom ili masaznom cetkom kako biste pojacali cirkulaciju.

              2. Svakodnevno nanosite hranjive kreme ili losione na kriticna podrucja kako biste odrzavali elasticnost koze.

              3. Jedite hranu koja pomaze zdravlju vase koze, bogatu vitaminima E i C, cinkom.



              Lecenje

              U ranoj fazi strije se mogu minimalizirati hidratantnim kremama. Ulje s vitaminom E koje pomaze opstem stanju koze moze smanjiti vidljivost strija. Vitamin A takodjer odlicno omeksava kozu, ali nije efektan kao tretinoin ili retin-A, koji pomazu kozi da stvori nove zdrave celije. Kreme su efektne u hidrataciji vanjskog sloja koze, ali ne mogu uvek prodreti dublje u kozu gde strije u biti i nastaju.
              Takodje, ne mogu promeniti vec nastala ostecenja koze, ali mogu jako dobro delovati na strije u nastanku. Moze vam pomoci i ruzino ulje ili mleko za telo koje sadrzi vocne kiseline (AHA). One, naime, potpomazu regeneraciju celija koze, odnosno sagorijevaju vanjski sloj celija koze pa one unutrasnje zdravije celije izlaze na povrsinu poboljsavajuci tako teksturu i boju koze cineci je i podatnijom za upijanje hranjivih sastojaka iz krema i losiona koji joj vracaju elasticnost. Nakon nekoliko nedelja tretmana AHA kiselinama strije postaju manje vidljive, a koza fleksibilnija.



              Pomaze i laser



              Jedna mogucnost uklanjanja strija je i terapija laserom, koja je delotvorna samo ako su strije jos mlade, odnosno u fazi nastanka. No, ni ovaj tretman ne uklanja strije do kraja nego ih samo izbledi. Laser reaguje samo na tamnije nijanse pa, kada su strije tamnocrvene ili smedje, bit ce i najefikasniji.Za vidljivije rezultate potrebna je serija od barem desetak tretmana.

              U borbi protiv strija na raspolaganju su vam i razni aparati koji deluju na osnovu kolagena - raspodjeljuju ga, vracaju kozi bolju teksturu, strije postaju manje izrazene, a koza ljepsa, kao i oni koji laganim usisavanjem i dubinskom masazom podrucja zahvacenog strijama pojacavaju cirkulaciju u tkivu i do 200 posto. Istovremeno izbacuju iz organizma toksine i nakupine vode. Sve to skupa deluje tako da strije postanu manje vidljive.

              Comment


              • #8
                Re: strije po tijelu

                Ma da je barem par milimetara.Moje strije su mahom 10 centimetara duge i tri centimetra široke.Izgledam kao da me netko rezao.

                Comment


                • #9
                  Re: strije po tijelu

                  znaći nisam jedini s takvim problemima...

                  sve što gore piše, to sam i radio, samo što to izbljeđivanje traje i po par mjeseci, a ne par tjedana...
                  Inter pedes virginum gaudium est iuvenum.

                  Comment


                  • #10
                    Re: strije po tijelu

                    Da. Problemi sa strijama su česti.
                    Meni su nastale kod deltoida zbog razvoja leđa i prsa.
                    Inače, koristio sam do sada dvije vrste preparata:
                    Afroditina protiv strija (za trudnice) krema - nekih dvije godine, nije baš puno pomoglo samo je smanjeno crvenilo i ublažile se. > oko 80 kn
                    Eucerinova krema - ta je puno bolja i svakom bih je preporučio. Već je koristim 2 mjeseca i rezultati su vidljivi. Crvenilo je manje i koža je sličnija normalnoj. No, ova je nešto skuplja. Oko 140 kn, ali traje duugo. Do sada sam potrošio negdje oko sedminu.

                    Comment


                    • #11
                      Re: strije po tijelu

                      I ja imam problema sa strijama.... imam ih na bicepsima uz deltoid odmah.... Trebao bih pocet mazat dok su jos ovako male i crvenkaste.... Mozes mi rec tocan naziv ove eucerinove kreme kako vec .

                      Comment


                      • #12
                        Re: strije po tijelu

                        Nema problema:
                        Eucerin, Korper Pflegeol (na njemačkom je). Uglavnom, kupio sam je u privatnoj ljekarni na Jelačićevom Trgu, odmah kod Narodnih novina. Ali mislim da se može nabaviti u bilo kojoj. Samo tražiš Eucerinovo ulje protiv strija. Nadam se da će upaliti.

                        Comment


                        • #13
                          Re: strije po tijelu

                          koliko sporo bi covjek morao rasti da ne dobije strije? ubrzo mislim krenuti ozbiljnije s teretanom. znaci mjenjat cu cijelu prehranu. proteini i kreatini su vec na putu i zelja na vrhuncu. ali kad sam malo poceo citati o strijam to me prepalo. rade cu sporo napredovati nego popucati.
                          Imam disleksiju

                          Alcohol is for people who can afford to lose a few brain cells

                          Comment


                          • #14
                            Re: strije po tijelu



                            osim ako nisi nevjerojatan genetičar, nemaš se čega bojati...maži se onim kremema ili štaveć i to je to.

                            Comment


                            • #15
                              Re: strije po tijelu

                              Originally posted by ruky
                              koliko sporo bi covjek morao rasti da ne dobije strije? ubrzo mislim krenuti ozbiljnije s teretanom. znaci mjenjat cu cijelu prehranu. proteini i kreatini su vec na putu i zelja na vrhuncu. ali kad sam malo poceo citati o strijam to me prepalo. rade cu sporo napredovati nego popucati.
                              Nigdje ne pise da svakom koza mora ispucati. Moj drug je imao dosta manju ruku od mene, i sad mu je cak za 1,5cm veca a nigdje ni jedne strije. Ono sto se kaze buknuo preko noci...

                              Dok kod mene stvarno nije bilo ni u jednom trenutku nekog naglog napretka, nego sve polako..i opet po sukama imam ali se ne vide.

                              Dok znam i jednog, ruka mu je narasla mozda 2cm maks...a da mu vidis ruke kakva je...ko da su ga rezali, crvena mu i jdna i druga nadlaktica po unutrasnjoj strani od strija.

                              Tome ja najvise razlog neelasticna koza. Meni kad su pocele bile da se pojavljuju strije prije dvije godine, uzeo sam raznih losiona, i svaki dan nakon kupanja ja dobro namazem ruke (a i ostatak tjela) kako bi koza malo dobila na elasticetetu, i bila ''rastezljiva''..i to moze da sprijeci nastajanje novih strija. Kod mene se ruke i od tad dosta porasle, a novih strija nema.
                              "Champions aren't made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside them: a desire, a dream, a vision."

                              Apsolutni prvak BiH 2012. i 2013.god. - Licni trener
                              https://www.facebook.com/ado.adoni.gosto?ref=hl

                              http://www.staying-fit.net/

                              Comment

                              Working...
                              X